Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon makacs a 4 évesem, mit...

Nagyon makacs a 4 évesem, mit tehetek?

Figyelt kérdés

-nem saját gyerek,csak a kisfiú,akire vigyázni szoktam,és tényleg nagyon szeretném,hogy jó legyen a kapcsolatunk,de ha olyan kedve van,játék közben nagyon agresszívvá tud válni.

vagy,ha pl enni nem akar,és próbálom rászedni,megüt,és csak azért sem eszik.

ha a játékát a földön hagyja,én fölszedem,akkor egyből sikít,bőg,és már tépi is ki a kezemből.

anyukája elbeszélgetett vele párszor,de nem változott semmi.

szerintetek min kéne változtatnom?hagyjam rá a dolgokat?vagy mutassam,hogy igenis én vagyok a főnök?

(3 hónapja vagyok jelen.)

22L

2013. jan. 30. 20:13
 1/5 Jégtánc ***** válasza:
Te vagy a főnök,nem ő.Ha nem akar enni ,akkor nem eszik.Vedd el előle,aztán mehet amerre lát:) Játékkal kapcsolatos dolgokat meg meg kell beszélni,hogy ezt most elrakjuk,mert másikat veszünk elő pl.
2013. jan. 30. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:

A szüleivel is így viselkedik, vagy csak veled? Mi a helyzet az oviban?

Bizonyos dolgokban legyél következetes, amiben meg lehet, adj neki szabad utat.

Pl. a játék a földön nagyon zavaró? Mert lehet, hogy ő úgy játszik, hogy az adott játékkal ugyan éppen nem foglalkozik, de azt is bevonja vagy be akarja vonni ismét a játékába.

Ütni természetesen tilos, azt határozottan hárítsd vissza.

Egyébként ovis? Mennyit vigyázol rá te és mennyit van az anyukájával? Lehet, hogy kicsit bosszút áll rajtad, amiért nem az anyjával van... Erről persze nem tehetsz.

2013. jan. 30. 20:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a büntetés vált be, illetve a figyelem megvonás. Ha nem azt csinálja amit szeretnénk, büntetés van. Leültetjük valahova és nem nézünk rá, nem beszélünk hozzá, akármit csinál. Előtte és utánna elmondjuk neki, miért került büntetèsbe. Ha nagyon rosszat csinál a kedvenc játèkát rakjuk jól látható helyre, de úgy hogy ne érje el.ettől a kettőtől retteg. Ha csak azt mondom, hogy elveszem a játékát, már másként viselkedik. Párszor mondjuk következetesnek kell lenned, mert ha egyszer engedsz nem hisz neked utánna. Legalábbis az én fiam ilyen. Az evésre nincs tippem, ha elküldöm az asztaltòl elmegy és nem érdekli. Ha szeretném, hogy egyen játék közben kell beletukmálnom, különben éhen halna... A fontos, hogy a hisztinek ne engedj. Akárhogy üvölt, akárhol vagytok, ne figyelj rá. Előbb utobb rájön, hogy nincs értelme. Nevesetek sokat együtt, játsz vele olyanokat, amihez össze kell bújni, piszézés, simogatós összebújós mondókák, csináljátok kuckót,
2013. jan. 30. 20:59
 4/5 A kérdező kommentje:

heti 3x vagyok vele kb 3-4 órát.

én hozom el az oviból is,mindig nagyon örül nekem,ha meglát,nyakamba ugrik,ölelget:)

kajával kapcsolatban már próbáltam,h elvettem előle a tányért,h akkor ennyi volt,de utánanyúlt,sikított,persze továbbra sem akart enni:DDDDD

szóval ezt nem értem:))

2013. jan. 30. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a szülei mindent ráhagynak,ha nem akar enni vedd el tőle a tányért,hagy nyafogjon,te vagy a főnök nem Ő,vedd rá,hogy segítsen összepakolnia játékokat,ha nem teszi mond meg akkor menjen be a szobájába és akkor jöjjön ki mikor befejezte a hisztit
2013. jan. 31. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!