Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért csinálja ezt?

Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
A kisfiam júniusban lessz 3 éves.Most bölcsis.Itthon alig bírom rávenni hogy egyen főtt kaját.A bölcsiben viszont mindent megeszik.Először gondoltam arra hogy rosszul főzök,de ez nem jöhet szóba mert a férjem is megeszi az ételt pedig ő finnyás.Minden nap van főtt étel,de ő csak a levest eszi meg abbol se az összeset.Miért van az hogy a bölcsiben mindent megeszik itthon meg alig tudok beléeröltetni valamit.Szereti a tésztaféléket,a rízst,palacsintát,gofrit,a levest s csak akkor eszi meg ha van benne tészta vagy galuska.Húst sem eszik csak fasírt formájában.Valaki tud adni valami tanácsot?

2013. jan. 29. 11:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Gondolom, a bölcsiben nem ugrálják körül, hogy "ezt szereted? nem? akkor ezt csináljak?" Nem kell erőltetni (az felnőttből is az ellenkező hatást éri el), hanem legyen olyan kaja otthon, amit a bölcsiben megeszik, és ha kér, akkor rakd elé, ha nem kéri, akkor meg nem éhes. Éhen halni nem fog, ne aggódj :)
2013. jan. 29. 17:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nálunk is, egyértelműen jobban eszik a lányom gyerekek társaságában. Nem benned van a hiba, a lényeg, hogy ne adj édességet a főétel helyett ha nem evett, én tejet vagy kakaót se adok addig, míg nem evett mást.Még azt vettem észre, hogy a kenyérfélék rosszul fogynak, vacsira főtt ételt kínálok inkább. Ha szereti a rizst, próbálkozhatsz rizsbe kevert apróra vágott husival, vagy tojásrántotta darabokkal. Általában megeszi a levest főtt zöldséggel, főleg a főtt répát. De ez már ízlés kérdése. Kitartást, nem javul egykönnyen, néha időszakokra jobb, aztán megint a hajamat tépem tőle. Ez van.
2013. jan. 29. 18:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia 2-es!Köszönöm a hasznos infót!Én is próbáltam már a rizses-húsos módszert de a kis huncut szétválogatta.Bezzeg mamánál megesz mindent szó nélkül.A répát is.Tegnap megette a borsólevest miután jol kiéheztettem de utána a lencsefőzeléket már visszautasította csak a bundáskenyeret ette meg.Gondoltam magamban már ez is valami hisz a borsót eddig nem ette meg.a babot és a lencsét egyáltalán nem eszi meg leves formájában sem.A húst eröltessem vagy elég ha a hét 5 munkanapján eszik a bölcsiben?
2013. jan. 30. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!