Mennyi idős koráig szopizott a babád?
3 és fél hós a babám. anyatejes. Nekem furcsa ha még 1 éves koruk után is szopiznak. Akkor már nagyok, legalábbis nekem. Persze ha majd még kell neki cici, adok neki.De nekem furcsa.
De nem ítélem el mások véleményét, ahány ház annyi szokás és baba.
Kisfiam születésekor szilárd elhatározásom volt, hogy 1 éves korán túl semmiképp nem szeretném szoptatni. Ugyanazok miatt, mint amit Te is írsz, hogy olyan furcsának tűnt. Aztán úgy alakult, hogy az első szülinapján még kifejezetten cicifüggő volt, nem tudott máshogy elaludni, és éjjel is kérte számtalanszor. Végül az éjjeliről leszoktattam, a nappaliak meg maguktól elmaradtak, így 13 hónap lett.
Kislányom 10 hónapos, aktív cicis ő is. Nála másfél évnél húztam meg a határt, de az sem tragikus, ha tovább fog tartani. Már máshogy állok ehhez az egészhez, mint régebben.
2 éves koráig. Én úgy voltam vele, hogy ő tudja, hogy meddig igényli. Hát eddig igényelte. :)
Persze fokozatosan egyre kevesebb alkalommal igényelte, és 2 évesen már csak reggel és este szoptattam.
Az első 3 hónapig. (utólag derült ki, hogy le van tapadva a nyelve)
A második 9 hónapig, ő saját magát elválasztotta.
7,5 hónaposan szerencsére abbahagyta. Tejem lett volna még, de én nem is akartam 8 hónapnál tovább. Nekem nagyon nem normális dolog olyan gyerek szoptatni akinek már foga van és jön megy.
Ha nem hagyta volna abba magától akkor is abbahagytam volna, mert azt már nem tartom egészségesnek és felesleges is hiszen nincsen rá szüksége.
Köszi mindenkinek a válaszokat! Tanulságos volt :)!
Ki tudja még mit hoz a jövő.....
Még írjatok, érdekesek a válaszok!
A lányom 16hónapos lesz jövőhéten és még mindig szopizik, sőt egyáltalán nem úgy tűnik, hogy le szeretne szokni róla.
Én is úgy terveztem amikor megszületett, hogy kb.1éves koráig fogom szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!