Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős koráig szopizott...

Mennyi idős koráig szopizott a babád?

Figyelt kérdés

3 és fél hós a babám. anyatejes. Nekem furcsa ha még 1 éves koruk után is szopiznak. Akkor már nagyok, legalábbis nekem. Persze ha majd még kell neki cici, adok neki.De nekem furcsa.

De nem ítélem el mások véleményét, ahány ház annyi szokás és baba.

#szopizott
2013. jan. 27. 19:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam születésekor szilárd elhatározásom volt, hogy 1 éves korán túl semmiképp nem szeretném szoptatni. Ugyanazok miatt, mint amit Te is írsz, hogy olyan furcsának tűnt. Aztán úgy alakult, hogy az első szülinapján még kifejezetten cicifüggő volt, nem tudott máshogy elaludni, és éjjel is kérte számtalanszor. Végül az éjjeliről leszoktattam, a nappaliak meg maguktól elmaradtak, így 13 hónap lett.

Kislányom 10 hónapos, aktív cicis ő is. Nála másfél évnél húztam meg a határt, de az sem tragikus, ha tovább fog tartani. Már máshogy állok ehhez az egészhez, mint régebben.

2013. jan. 27. 19:40
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

2 éves koráig. Én úgy voltam vele, hogy ő tudja, hogy meddig igényli. Hát eddig igényelte. :)

Persze fokozatosan egyre kevesebb alkalommal igényelte, és 2 évesen már csak reggel és este szoptattam.

2013. jan. 27. 19:43
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt terveztem, reméltem, hogy 1 évig tudom szoptatni a babám. 27 hónap lett. 1 éves kora után már szinte csak elalváshoz és éjszaka kellett. Nem éreztem furcsának. Sőt, kb. 1,5 éves korában elkaptunk egy durva hányós-hasmenős vírust, ami végigment az egész családon, nagyszülőkön, az ismerőseink egész családján. Akkor kimondottan örültem, hogy még szopizott, mert nem evett, nem ivott mást. A kis barátai mind kórházba került kiszáradással, ill. gyanúval, csak ő nem.
2013. jan. 27. 19:53
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Az első 3 hónapig. (utólag derült ki, hogy le van tapadva a nyelve)

A második 9 hónapig, ő saját magát elválasztotta.

2013. jan. 27. 20:06
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

7,5 hónaposan szerencsére abbahagyta. Tejem lett volna még, de én nem is akartam 8 hónapnál tovább. Nekem nagyon nem normális dolog olyan gyerek szoptatni akinek már foga van és jön megy.

Ha nem hagyta volna abba magától akkor is abbahagytam volna, mert azt már nem tartom egészségesnek és felesleges is hiszen nincsen rá szüksége.

2013. jan. 27. 20:09
 16/26 anonim ***** válasza:
3 hónapos koráig
2013. jan. 27. 20:45
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat! Tanulságos volt :)!

Ki tudja még mit hoz a jövő.....

Még írjatok, érdekesek a válaszok!

2013. jan. 27. 20:52
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
20 hónapig, az első 8-ban kizárólagosan. Végül jött a tesó, azért választotta el magát.
2013. jan. 27. 21:01
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont így gondolkodtam a lányom születése után, mint most Te :) Úgy terveztem, hogy max 8-9 hónapos koráig szoptatom, tovább tuti nem. 22 hónaposan választotta el magát:)... Persze 1 éves kora után már csak reggel este szopizott, szinte észrevétlenül történt az elválasztódás, egyszer csak azon kaptam magunkat, hogy jé, 3 napja nem szoptattam. A fiam 18 hónapos koráig szopizott, ő is ugyanígy magát választotta el.
2013. jan. 27. 21:39
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 16hónapos lesz jövőhéten és még mindig szopizik, sőt egyáltalán nem úgy tűnik, hogy le szeretne szokni róla.

Én is úgy terveztem amikor megszületett, hogy kb.1éves koráig fogom szoptatni.

2013. jan. 27. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!