Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan döntöttétek el hogy...

Ti hogyan döntöttétek el hogy jöhet a2. gyerek?

Figyelt kérdés
Nagy a dillemánk talán már túl sokat is gondolkoztunk rajta. A férjem annyira félti az anyagi biztonságunkat hogy retteg még eggyet vállalni. Megértem a félelmét de így akkor sosem fog bővülni a család.:( a fiunk lesz a 4.generáció aki egyke.... Nem dúskálunk de megélünk, de ez tudjuk bármikor változhat..és ha itt a baba vissza csinálni nem lehet..ti hogy győztétek meg magatokat?
2013. jan. 27. 10:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt kérdés. Mi kettöt akartunk mindig is, így nem gondolkodtunk rajta. èn azt is tudtam hogy kicsi korkülömbséget akarok így kett 21 hónap köztük.

ha 4-ik generáció egyke gyerek, akkor viszont jó sok létek lehet, mert mindig csak 1 örökölt.

2013. jan. 27. 11:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerinted sok pénzünk van ha frankos házhitellel rendelkezünk??? 35ezerről 110re ugrott..fedezet az anyósom lakása is... nem mintha ide tartozna de "csak" átlagosan éltek a felmenők, nem voltak eladósodva, de ház sem volt a rózsa dombon....
2013. jan. 27. 11:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a szitu. Jó ha az embernek van egy testvére!! - mi ebből indultunk ki, és belevágtunk. Még nem jött meg a mensim... :)

Inkább élünk szűkebben, minthogy lemaradjunk a kistesóról.

2013. jan. 27. 11:24
 4/13 anonim ***** válasza:
szerintem anyagiakban nem annyival több a 2. baba. az 1. gyerek jóval nagyobb anyagi áldozat. a kicsi meg örököl a nagytól. mi nem pénz miatt nem vágunk bele, hanem, mert nem merek újra szülni. nem vagyunk gazdagok, de szerintem 2 gyerek beleférne.
2013. jan. 27. 12:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtál! Sosem gondoltam hogy ez a dolog ilyen sok fejtörést okoz majd...próbálja az ember a legjobb döntést meghozni, csak olyan nehéz...mivan ha sokkal rosszabb lesz a helyzet? de lehet hogy lényegesen javul majd a megélhetés. Nem nélkülözünk de 2gyerekkel már egyáltalán nem játék.:)..mikor nyomort látok hálát adok hogy csak egy van, de boldogabb lennék még eggyel..sehova sem billen az a bizonyos mérleg..:((( olyan bizonytalan vagyok
2013. jan. 27. 12:49
 6/13 frászkarikaborsó ***** válasza:
Hát nézd, pénzetek még lehet nyugdías korotokban is, gyereketek viszont már nem. Én ennek fényében inkább bevállalnám a másodikat, főleg hogy ha eltettetek sokmindent az elsőnél akkor azokat már nem kell majd megvenni.
2013. jan. 27. 13:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi neked is utolsó! ha még nem vagyok túl fárasztó megtennétek nekem hogy minnél többen írtok a 2.gyerek mellé indokokat?! Ha összegyűlik valamennyi ide ültetném a férjem h lássa "idegen" emberek látatlanban is bíztatnak minket.:)hogy nem világ vége ha gyarapodik a család.:D
2013. jan. 27. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Az én véleményem az, hogy mindenki maga tudja, hogy hány gyermeket mer bevállalni és mikor érzi erre készen magát. Eszembe sem jutna megbántani, felülbírálni bárki döntését, azért, mert vállalat ötöt vagy csak egy gyermeket vállal. Igen, lehet indokolt, hogy egy gyereket vállal valaki, mert éppen borzasztó nehéz, komplikált szülése volt, ahol küzdöttek az életükért, vagy beteg a babája, és óriási erőfeszítés gondoskodni róla. Azt azonban nevetséges indoknak tartom, hogy valaki azért ne vállaljon másodikat, mert úgymond mindent megakar adni a gyerekének. Így a legfontosabbtól fosztja meg, egy testvértől, amit véleményem szerint egyetlen földi kincs, gazdagság sem pótol. És ha már az anyagiak döntenek a gyerekek számáról, akkor véleményem szerint leginkább hármat éri meg vállalni, mert onnantól nagycsaládos az ember, a gyerekek ingyen étkeznek, ingyen tankönyvet kapnak, anélkül, hogy bárki megkérdezné, hány millió van otthon? A legmagasabb ösztöndíj kategóriába tartoznak az egyetemeken és még lehetne sorolni. vagy azért mert ötöt. Az az egy biztos, hogy

egyik,

2013. jan. 27. 14:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Mikor ez bennem felmerült barátnőm ezt mondta:

Annyi pénzed soha nem lesz,hogy bátran belevágj egy gyerekprojektbe.Mindig kellene vmi másra is!

20 hetes vok :)

2013. jan. 27. 14:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi egyet terveztünk. Főleg az anyagiak miatt, aztán meg nagyon problémás is volt a lányunk. Viszont kb 11 hónapos kora körül jött az érzés, hogy szeretnék még egyet. Férjem hallani sem akart róla. Én megpróbáltam lebeszélni magamat, de nem ment. Aztán végülis azért vágtunk bele, mert ugyanennyi lesz a bevételünk, meg még kicsit több is a családival meg az adókedvezménnyel. Ez hatott rá. Na meg az, hogy így kereshet másik kocsit, az meg a mániája :)
2013. jan. 27. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!