Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan altassam el a 2és fél...

Lukács Mariann kérdése:

Hogyan altassam el a 2és fél éves lányomat?

Figyelt kérdés
Nagyon kicsi az alvásigénye, napközben csak úgy tudom elaltatni ha autóba ültetem és körözök vele. Este pedig 11 előtt semmiképp nem tudom elaltatni.Reggel 7-kor már fent van, közben még legalább 2-szer felébred tejet inni. Sétálni, bevásárolni, zeneoviba, úszni járunk, de fáradhatatlan.

#2 és fél
2013. jan. 25. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
ne altasd napközbe és akkor nem fekszik le 11 kor a ygermek
2013. jan. 25. 15:25
 2/6 Jégtánc ***** válasza:
Lehet hogy napközben csendes pihenőt kellene bevezetni és nem alvást.Este meg következetesen letenni.Fiaimnál is voltak alvás gondok,de nem volt pardon.Este 20h-kor ágyban a helye.Ha kijöttek,akkor mindig visszavezettem őket.Később már szó nélkül.Egy kis időbe beletelt ,de utána nem volt gond.
2013. jan. 25. 15:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kellene erőltetni a nappali alvást. A lányomnak kb egy hónapja már csak csendes pihenő van. Lefekszik, betakarom, ilyenkor nézhet mesét, vagy olvasunk. Így este időben elalszik. Ha aludna nap közben, este nem lehetne letenni időben. Jó ez igy, neki ennyi az alvás igénye.
2013. jan. 25. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:

én megpróbálnám a nappalit elhagyni.

éjjel miért iszik tejet?

2013. jan. 26. 00:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, a nappali alvást már próbáltam kihagyni de akkor sem ment könnyebben olyankor 9 körül alszik el., Tejet szerintem azért kér mert éhes. Nagyon rossz evő, alig eszik valamit napközben.A napközbeni alvást azért szeretném , mert majd az oviban is aludni kellene. A csendes pihi nem jön be, mert állandóan mozog,nem hajlandó csak úgy hemperegni, még evés közben sem nagyon marad ülve.
2013. jan. 26. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak kritizálni, de talán sokat engedsz meg a kis hölgynek. Napközben autózol, hogy aludjon. Rossz evő, éjjel tejet adsz neki. Csendes pihenőt gyakorlatilag kineveti, mert nem hajlandó pihenni. Kicsit próbálj meg vele szigorúbb és következetesebb lenni, talán könnyítene a helyzeteden. A kisebb lányom szintén kis alvásigényű. De sosem altatom, becsukom a szoba ajtaját, egy ideig szövegel, majd elalszik. Este 8-kor szintén lefekvés, majd alvás. Nekem is felkel 4-5 óra körül, de bizony nem engedem a lakásban szédelegni, le kell feküdnie, és csendben lenni, ugyanis, ha hajnal 3-kor ébred föl, akkor is mászkálni szeretne. Néha sír, nyilván nem tetszik neki, de el kell fogadnia, hogy ez a rend.

Az étkezéshez pedig szintén kell némi határozottság. Pl. ha nem akar enni, oké, hagyd rá, hidd el, a következő étkezésnél boldogan fog enni, mert éhes lesz. Folyadékot pl. vizet kapjon, de cukrosat ne. Néhány nap/hét és meglátod helyre áll a rend. Hidd el, ha egy védőnőtől kérnél tanácsot, az sem mondana mást.

2013. jan. 26. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!