Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenképp vigyem orvoshoz a...

Mindenképp vigyem orvoshoz a lányomat?

Figyelt kérdés

3 éves múlt, oviba jár. Tegnap este óta köhécsel. Ma még ment oviba, és reggel mondták az óvónénik, hogy sok gyerek köhög. Szerintetek tegyem meg azt, hogy nem viszem a lányom oviba, hanem holnap még megy, aztán csütörtöktől itthon marad, és adok neki lándzsás utifű szirupot 3x1-et, mindig ezt adja a doki, mikor köhögéssel elviszem hozzá. Vagy mindenképpen vigyem el orvoshoz is? Máskor előtte nap hőemelkedéssel, lázzal kezdi és köhögéssel, aztán 3. naptól már nincs láz és megszűnik lassan a köhögés a lándzsás utifű sziruptól. Most viszont nincs láza egyáltalán, csak köhécsel. Tehát ha így marad láz nélkül, elég ha itthon megpróbálom kikúrálni? Vagy mindenképpen nézessem meg dokival? Remélem nem lett túl zavaros a mondandóm.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 22. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:
én nem vinném kikuráltam a köhögését magamtol. lándzsás utifü szirup+calcimus orrszivás 4 nap altt helyrejött
2013. jan. 22. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
HA nincs láz, levertség, ha van étvágya, nem fuldoklik a köhögéstől, és látod, hogy JAVUL, akkor nem feltétlenül vinném el. Viszont nálunk ha betegség miatt marad otthon egy gyerek, akkor csak egészséges igazolással mehet újra. Tehát a dokit nem úszod. HA másért nem, ezért a papírért el kell mennetek, és akkor meg is kell az orvosnak vizsgálnia.
2013. jan. 22. 12:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd!Már csak azért is, mert a köhécselés lehet valaminek az előjele, főleg ha az oviba ilyen sokan köhécselnek.Ha esetleg kilehet számolni mikor nincsenek sokan, vagy még jobb ha időpontot lehetne kérni az orvoshoz, hogy ha tényleg nincs semmi baja, akkor ne kapjon el valamit a várakozás alatt!

De ha úgy hallod hogy nem hurutos, akkor lehet csak kicsit meghűlt tényleg.

Most ez lehet undi lesz kicsit, de ha felköhög valamit, akkor köpesd ki vele zsepire és nézd meg milyen színű, mert ha zöldes akkor én elvinném mindenféleképpen.

2013. jan. 22. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem még nem szükséges. Mi is ebben a cipőben járunk mióta ovis lett a fiam. Lándzsás utifűt szedte ő is, de neki nem ért semmit.

Sinupret-et, és Cebion cseppet próbálj meg adni, illetve Mucopront szirupot. Nekünk mindig ezt "írja" fel a gyerekorvos.

2013. jan. 22. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Olyat még nem hallottam hogy igazolás kell arról hogy egészséges! Hol van ez? Merre? De jó lenne ha nálunk az oviban is kérnének ilyen papírt a szülőktől, mert sorra felülfertőződik a gyerekem miután kigyógyult a betegségből, és ismét oviba megy, mert nagyon sokan annak ellenére viszik a kicsiket hogy levegőt alig kap, folyik az orra.

Beszoktatási idő alatt (két hónap)láttam, hogy a kilány úgy köhögött mint egy kiskutya, folyt az orra, amit a pulcsijába törölt, mert az ovónéni nem törölte ki(csak pörölnek az anyukákkal hogy a gyerek nem tudja az orrát kifújni), és az anyuka otthon van, tehát nem lehet az sem indok hogy dolgozik és azért viszi a beteg gyereket oviba..

Na...ez nem idevág, csak úgy leírtam. Bocsi

2013. jan. 22. 13:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy holnap még menne, és csütörtök-pénteken itthon maradna, mert nálunk 2 nap hiányzásról még nem kell orvosi igazolás. 3 nap hiányzásról viszont már kell.
2013. jan. 22. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Figyi, akkor meg vidd el most, úgyis ír igazolást a gyerekorvos. Szerintem ha nincs valami jól a gyerkőc, inkább maradjon otthon ha megoldható.
2013. jan. 22. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

"Olyat még nem hallottam hogy igazolás kell arról hogy egészséges! Hol van ez? Merre?"

Nálunk minden oviban kérnek ilyen igazolást. Ha betegség miatt nem megy a gyerek, csak úgy mehet újra közösségbe, ha papírt visz róla, hogy egészséges.

Ettől függetlenül sok a felkúpozott gyerek, meg akit már csak akkor tartanak otthon, ha felkelni sem bír az ágyból. Addigra meg szétfertőzik a csoportot.

2013. jan. 22. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"2 nap hiányzásról még nem kell orvosi igazolás. 3 nap hiányzásról viszont már kell."

Oké, hogy 2 nap hiányzás, de BETEG, és nem a nagyit látogatja. Te örülsz az olyannak, amikor a nem orvos szülő maga dönti el, hogy egészséges e a gyereke, ezáltal még javában fertőzően viszi oviba?

Ha tudod egy gyerekről, hogy egész hétvégén kúrálni kellett, majd hétfőn ott látod a csoportban, Te örülsz neki?

Bár tény, hogy sokan megjátsszák ezt, ezért van annyi beteg gyerek. És az ilyenek miatt kapják el többek között az én gyerekeim is állandóan ezeket a köhögős betegségeket.

2013. jan. 22. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!