Hogyan vegyem rá 21 hónapos lányomat, ha pohárból iszik utána a maradékot ne öntse a padlóra?
Figyelt kérdés
Szépen iszik pohárból, de ha úgy gondolja nem kér fogja és kiönti a padlóra és úgy sem tudom meg akadályozni, hogy mellette vagyok :( Pedig érti hogy nem szabad, de mégis csinálja. Hagyjam inni pohárból, vagy inkább később térjünk vissza hozzá?2012. dec. 21. 12:47
1/7 anonim válasza:
Ismerős szitu :) De az étellel is ezt csinálja, sajnos. Ha nem kell, akkor kiborítja, kitúrja a kanállal, eldobja...nem tudom, mikor növi ki. Mondjuk még csak 17 hónapos... (bocsi, hogy érdemben nem tudtam válaszolni, de remélem valaki tud nekünk tippet adni)
2/7 anonim válasza:
nagyon egyszerü.
Nem adod a kezébe. Megmondod neki, hogy csak anya foghatja a poharat mert ö kiönti. ha nagyon akarja megigérteted vele, hogy akkor nem önti ki. ha megteszi, abban a pillanatban elveszed és legközelebb nem engded neki. ja és töröltesd fel vele. Adjál neki papírt és míg neki nem áll (persze nem fogja tudni telejsen feltörölni) addig nem mehet játszani.
3/7 anonim válasza:
Az én lányom is 21,5 hónapos. Nála is volt ilyen. Ameddig kiborította, én fogtam a poharat. Aztán elkezdett nagyon ellenkezni, hogy ő akarja fogni. De ezzel egy időben szerencsére szólt, hogy a maradékot borítsam ki, vagy tegyem fel a pultra. Szóval én addig nem adtam a kezébe a poharat. Műanyag pohárból már maga iszik, de a porcelán bögrét még én fogom, biztos ami biztos. Ja és viszonylag keveset töltöttem/töltök a poharába, hogy inkább igya ki mindet és ne maradjon benne semmi. Inkább töltök neki még egyszer egy picit, ha kéri.
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat. enni önállóan eszik mindent, de azt nem borítja ki ha nem kéri.
2012. dec. 21. 13:55
5/7 anonim válasza:
Nálunk is van, 23 hónapos, teljesen random módon előffordul még néha, heti 1-2 alkalommal. Én mindig megbeszélem vele, hogy ha elég az ivás, adja a kezembe, hogy le tudjam tenni (és megnézni, mennyir ivott) - ez izgi feladat, általában működik. De én már látom, mikor előre eltervezi a kiöntést ivás előtt és akkor fogom a poharat... ;)
6/7 anonim válasza:
Az én fiam is 21 hónapos, ő kb 1 hónapja nőtte ki ezt a "csudajó" szokását. Előtte rendszeresen az összes ivás maradéka a kövön, vagy szőnyegen végezte. Olyankor mindig elmondtam neki, hogy ezért én nagyon mérges vagyok, nem szabad a földre borítani, ha végzett, adja a poharat a kezembe. Még mostanában is, ha odaadom a poharat, emlékeztetem, hogy tudod, ha már nem kérsz, tett le a polcra, vagy add ide nekem. És - lekopogom - egy jó ideje nem csinál ilyet. (Mostanában elkezdett ivás közben sétálni, és bár még megúsztuk baleset nélkül, azért ennek sem örülök. :))
7/7 anonim válasza:
Enyém a mosogatóba önti a maradékot és a poharat utánadobja :) (műanyagból iszik)
bár szerencsére egyre ritkábban, mert már rongyosra koptattam a számat, hogyha marad a pohárban, akkor elég csak a konyhapultra tenni... 25hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!