Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyszer vajon fogja azt...

Egyszer vajon fogja azt gondolni a kisfiam, hogy most már egyedül alszom és nem megyek át anyáékhoz éjjel illetve milyen korban lehet azt egy kisgyerekkel megértetni, hogy egyedül kell aludnia?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves. Mióta 20 hónaposan rájött, hogy az új ágyikójából át tud jönni hozzánk a másik szobába, egy-két óra saját helyén való alvás után fut át hozzánk aludni. A visszacipelés nem jött be, volt hogy még hajnali fél3kor is üvöltött este 11 orától és futkozott kifelé. Reggel korán kelünk , dolgozunk, ugyhogy szeretnénk aludni... Ma azt mondta egy kedves pszichologus, hogy magátol nem fog leszokni erről, max 14 évesen. Ha van tapasztalatok ilyen téren, mikor és hogyan szokott le a gyerkőc erről, légyszi válaszoljatok.

2013. jan. 24. 22:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi mindenkinek, mind nagyon jókat írtatok. Amúgy 4-20 hónapos koráig teljesen egyedül aludt és az elalvás is önállóan ment neki, még egy kicsit talán dicsekedni is szoktam ezzel anno ;-) , van alvókája is... Most az elalvás úgy működök egy jóideje már, hogy ülök a szobájában a szőnyegen, mig hajlandóelaludni, ez még nem is problémás csak ha megébred valamikor 10-12 ora között és átjön , utána már nem tudom igy visszavinni és letenni, mert akkor belekezd a hisztibe , de nagyon...

Ha van még olyan, akinek a gyereke önállóan 'döntötte' el magában, hogy egyedül fog aludni, akkor annak még szívesen olvasnám a válaszát, hogy hány éves volt ekkor.

Köszi nektek! Kicsit jobban érzem magam, tegnap ez a pszichológushölgy nagyon letaglózott a válaszaival.

2013. jan. 25. 21:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Többen is írtuk: ami a kisgyermek megszokik az ő elalvásakor, ezt fogja elvárni akkor is, amikor felriad alvásából.

Tehát hiba, hogy ott vagy mellette, amíg elalszik, mert ha felriad, azt veszi észre: nincs minden úgy, maikor elaludt! Nem vagy ott, mint altatásakor!

A megoldás az, ha egy puszi és cirózás után magára hagyod elaludni, írtuk, ki kell tapasztalni, a te gyereked csukva, vagy nyitva szereti-e az ajtaját, szereti-e éjjelre a kislámpát , vagy nem.

(Némi kitérő: számos kisgyerek csak monoton hangra alszik el, de ezt csak végső esetben ajánlom, mert ha felriad, megint igényelni fogja a monoton hangot. Írta valamelyik kérdező a porszívóhangot, megfigyelte, erre aludt csak el gyereke)

Ha megpróbálsz tanácsomra cselekedni, nyilvánvalóan sanszos, hogy eleinte a lefektetés jár hisztivel, de egy héten belül, legfeljebb 2-3 héten belül ÁTSZOKIK arra, hogy magára hagyod elaludni, és onnantól ha felriad éjjel, már hiszti nélkül vissza tud aludni, vagy legalábbis a harmadik, negyedik felriadásától kezdve.

2013. jan. 26. 10:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Még annyit közlök, hogy persze az is megoldás, akik engedik, hogy velük aludjon a kisgyermekük.

A lényeg: el kell dönteni, mihez szoktatjuk hozzá a gyereket, de vállalni kell és tudatában kell lenni, hogy onnantól kezdve mindig ezt fogja elvárni altatásakor, mindig csak így fog tudni elaludni, és mindig csak ugyanolyan környezettel, feltételekkel fog tudni visszaaludni, amikor éjjel felriad, amilyen feltételek, körülmények vannak altatásakor!

2013. jan. 26. 10:33
 14/16 anonim válasza:
Én 13éves vagyok, és szégyelem de ha én se bírok a aludni, akkor átmegyek anyáékhoz vagy át hivom a szobámba.Ezzel azt akarom mondani lehetséges amit mondtak.
2013. szept. 12. 21:35
 15/16 anonim válasza:
Én 14 évesen szoktam le arról, hogy édesapám mellett aludtam... Nehéz volt és sajnos eleinte nagyon kiütött a halucinálás (nem, nem szívtam semmit) mivel egyszerűen összeképzeltem a valóságot és az álmot.. Nagyon féltem, mert aznap ijesztő álmom volt és azok az alakok, hangok tisztára olyanok voltak mintha ott lennének az ágyam mellett és értem jöttek volna.. Pár napig minden este felriadtam aztán egyre kevesebbszer és ez így ment... Sajnos lehetséges, hogy én szoktam rá nagyon az együtt alvásra. Annyit biztosra mondhatok, hogy nálam az egyedül alvás nehéz folyamat volt, az első napokban a halucinációk olyan ijesztőek voltak, hogy szinte halálfélelmem volt.
2015. ápr. 22. 16:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Kétesélyes a dolog, előfordulhat az is mivel nem tanul meg magától elaludni és visszaaludni később is gondok lesznek az alvásával. Rajtatok múlik hogy kezelitek, szerintem úgy helyes ha mindenki a saját ágyában alszik, az együttalvások pedig kivételes alkalmakkor vannak csak.de ezt neked és a férjednek kell eldönteni, zavar-e titeket hogy ott alszik, belefér-e ez a nevelési elveitekbe.
2015. ápr. 22. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!