Kisfiam nem hajlandó óvodába menni. Ötletek, hogy mivel vehetném rá, hogy mégis menjen?
semmiképp ne vesztegesd meg!
Magyarázd el szépen neki, hogy az oviban vannak a kispajtások, sok-sok játék, rajzolás, futkosás... Elviszed az oviba, érzékeny búcsú, aztán máris elmélyül a játékban...:)
Esetleg meg lehet próbálni azt, hogy neki azért kell mennie, mert neked/párodnak dolgozni, tesónak suliba... Hátha így majd 'felnőttnek' érzi magát és szívesen elindul. Egy ismerős kisgyereknél bejött :).
Persze az is jól jöhet, amit az első válaszoló írt!
Mint ovodapedagogus, talan annyit mondhatok, a gyereknek nem szabad ereznie, hogy aggodik amiatt, hogy mennyire marad ott szivsen vagy sem.
El kell magyarazni a gyereknek, hogy oda minden gyerek szivesen megy, mert az egy jo hely, ahol tanulhat szamolni es hallhat gyonyoru meseket, rajzolhat...aztan tegye hozza, hogy Onnek dolgoznia kell hiszen ha nem dolgozik akkor nem lesz amibol majd etelt vasarolni esetleg kiskocsit...
Mindig egyezzenek meg abban, hogy amikor elmegy integethet a gyerek az ablakban (igy neki konnyebb elengedni) aztan le kell szogezni az idopontot amikor ujra talalkozhatnak(pl ebedutan, alvas utan stb...)
Ha a gyerek kozben sirni kezd(elvalaskor) nem szabad visszamenni, esetleg visszafordulni visszanezni vagy mondani egy annyit, hogy hamarosan talalkoznak! Ha visszamegy es megnyugtatja a gyereket, a kovetkezo tavozasnal megint ugyanez elofog fordulni. Fontos, hogy megtanulja a gyerek, hogy kotelessege jarni ovodaba, de attol meg ott a csaladja aki nagyon szereti Ot. kitartast es sok sikert kivanok:)
* a 22:05 os vagyok...
szerintem max mesebol emlekszel arra, hogy mekkora trauma volt...de nem vitatkozom, biztosan jobban tudod...
amugy amit leirtam az a beszoktatas resze...nem legbol kaptam
masik az hogy a gyereknek kotelessege, termeszetesen idezojelben az, de elengedhetetlenul szukseges, mert csomo olyan dolgot sajatit el ovodaban amit otthon nem lehet es az iskola sem potol...
en nem vitatkozom, le lehet pontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!