Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogyan vehetném rá a barátnőme...

Hogyan vehetném rá a barátnőmet, hogy hajlandó legyen fürdőruhát felvenni?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nagyon kellemetlen, ahogy egy nagyobb társasággal elmegyünk nyaralni, és ő tetőtől talpig felöltözve (rövidnacihoz cicanadrágban!!!) kuporog a parton. Persze ez oké lenne, ha jól érezné így magát, és azt mondja, hogy oké, de nem ez látszik rajta.

Azt mondja, hogy felemásak a mellei és azt szégyelli, de ez hülyeség, meg olyanokat, hogy ronda a combja, meg mittudomén. A csaj egyébként kb 165 cm magas és 45-50 kiló közt lehet, szóval jó alakja van...

Szerintem hülyeség amit csinál, és eléggé kellemetlen is a többiek előtt, akik kérdezgetik, hogy miért nem jön be a vízbe fürdeni, miért öltözik be ennyire, vagy beteg-e.

Szóval idén rá szeretném venni, hogy normálisan viselkedjen... Egyébként 22 éves, szóval ez nem valami tinikori hülyeség ami elmúlik...

2011. máj. 22. 17:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
őszintén szólva ez alapján nem sok esély van rá, hogy rá tudod venni. Súlyos gondokkal küzd ez a lány, ehhez nem elég a rábeszélés
2011. máj. 22. 17:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Én is hasonló gondokkal küzdöttem (küzdök még sokszor ma is), nekem bőrbetegségem van ami a végtagjaim felületén a legnyilvánvalóbb, ezért még 30fokban is képes vagyok hősszúujjút felvenni, hogy ne vegyék észre. Ez talán testkép zavar, ami pszichológiai eredetű, biztosítsd róla, hogy nincs benne semmi furcsa, vagy semmi csúnya sem, esetleg kérd meg, hogy lefényképezhesd fürdőruhában, és mutasd meg neki, hogy nem csúnya, ha mások fényképével összeveti, már nem biztos, hogy látni fogja a különbséget. Vagy nem tudom mennyire vannak oda érte a fiúk, de egy barátnőmnek úgy adták vissza az önbizalmát, hogy leszólítottak egy csomó srácot, hogy randizna-e vele, és 10ből 9 azt mondta igen.

Az önbizalmát kell erősíteni, és hogy senki nem fogja megszólni, vagy megbámulni, mert másabb egy kicsit a teste. Egyébként így leírni könnyű, de szörnyű, ha az ember ilyen helyzetben van, mert rám is nagyon nehéz volt hatni, és teljesen sosem múlik el.

2011. máj. 22. 18:02
 3/11 A kérdező kommentje:
Neki nincs bőrbetegsége és nem másabb a teste, mint másnak. És soha nem hagyná, hogy fürdőruhában fényképezgessem.
2011. máj. 22. 18:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ezzel pszichológushoz kell menni. durva testképzavara van, van is egy ilyen műsor a tv-ben. a zone clubon szokott lenni, azthiszem az címe, h Nézzünk jól ki meztelenül! valahogy ki kellene fogni ezt a műsort és rávenni, h nézze meg, és alkosson véleményt az ott szereplő éppen aktuális paciensről, hogy szerinte annak a lánynak tényleg oka van-e az aggodalomra, és hogy mi a véleménye arról, hogy ennyire más amit ő lát magán és mások rajta. aztán fogni kellene a lányt, és ha ezek után fogékonyabb a dologra elmenni szakemberhez, lehetőleg minél többen biztassátok. nagyon toleránsan kell hozzáállni, neki ezt tényleg nagyon nehéz lesz leküzdeni, de ha kb már a felismerés megvan benne, hogy mások szörnyű alakkal is tudnak boldogan lubickolni, akkor ő miért nem. egyébként meg én még nem láttam olyan embert, akin tök egyforma volt a 2 melle. anyának kifejezetten durva az eltérés, szerintem több mint 1 szám van a 2 között, ami nem is lenne olyan durva, ha kis mellei lennének, de hatalmasak. de ő is úgy áll hozzá, hogy ez van, oszt?:)
2011. máj. 22. 18:20
 5/11 anonim ***** válasza:
nagyon komplexusos lehet szegény. bennem is van egy kis hajlam az ilyesmire, évekig nem vettem fel fürdőruhát és rövidnadrágot tizenéves koromban, pl. mert pöttyök voltak a bikinivonalamnál a szőrtelenítéstől, meg vastagnak tartottam a lábam stb. pedig a súlyom ideális volt. 1-2 évben utána sikerült rávenni magam h néha felvegyem a fürdőruhát, most viszont megint nem fogom felvenni idén. van rajtam pár kiló felesleg, és hiába tudom h nem vészes, kizárt h idén fürdőruhát vagy térd felett érő nadrágot vegyek fel. szerintem vele is ez lehet, túl kritikus magával szemben. nagyon nehéz helyzet, lehet tényleg érdemes lenne pszichológushoz vinni. 21L
2011. máj. 22. 18:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogy. Szép tőled, hogy törődsz vele, de igazából semmi közöd hozzá. Én hasonló problémákkal küzdök, évek óta nem vettem fel fürdőruhát, és rövidnadrágot is kizárólag itthon viselek, ha emberek közé megyek akkor térdgatya... 164 centi vagyok és 51 kg, és rólam is mindenki azt hiszi hogy jó alakom van, de a bőröm nagyon ocsmány, nagyon meg van ereszkedve és narancsbőrös, és rohadtul nem óhajtom mutogatni. :( lehet a barátnődnek is a bőrével vannak gondjai, attól még hogy te az gondolod tökéletes, közel sem olyan biztos. Ha ő nem érzi jól magát kevesebb ruhában, akkor nem kell erőltetni. Magamból kiindulva baromi idegesítő, ha ezzel piszkálnak.
2011. máj. 22. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Én pl. azért nem veszek fel fürdőruhát és rövidnacit, mert sokkal szőrösebb vagyok, mint az átlag. Szőrteleníthetek akárhogy, akkor is nagyon csúnya a lábam, és engem iszonyatosan zavar, pedig egyébként szép lány vagyok. :( biztos, hogy neki is van valami miatt komplexusa, először arra próbálj meg rájönni, hogy mi az, és utána segíts neki. 18/L
2011. máj. 22. 21:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Már ne haragudjatok, de ti most itt meghazudtoltok. Milyen jogon? Mondom, nincs semmi baj a bőrével, meg a melleivel sem én láttam már levetkőzve. Nem szőrös, nem ronda, nem petyhüdt a bőre, nincs narancsbőre. A kérdés az volt, hogy ha amúgy ő szemmel láthatóan nem élvezi a beöltözve üldögélést a strandon, mivel lehetne megnyugtatni őt, hogy ki merjen menni fürdőruhában is. Ha valaki nem értette volna..
2011. máj. 23. 18:45
 9/11 anonim ***** válasza:
De basszus, te nem érted amit mi magyarázunk... Nekem is azt mondják, hogy SEMMI baj a bőrömmel, én mégis máshogy látom. Lehet hogy SZERINTED nincs semmi probléma vele, de úgy látszik Ő máshogy gondolja, mert ha jól érezné magát a bőrében nyilván nem okozna neki problémát levetkőzni, és itt ez a lényeg. Elég nagylány már ő ahhoz, hogy eldöntse mi a jó neki...
2011. máj. 23. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja, szóval szerinted az ég világon semmi baja sincs magával, de azért rosszkedvűen ücsörög a parton, kicsit ellentmondásos... Mi csak próbáltunk rávilágítani, hogy esetleg van valami problémája magával (mellesleg megosztottuk a személyes! élményeinket), nem azt mondtuk, hogy tuti neki is ez meg az a baja, hanem azt, hogy valami van ott a háttérben, egyébként nem csinálná ezt. Mi nem tudjuk kitalálni, hogy mi lehet az, ezért írtuk, hogy kérdezz rá/puhatolózd ki valahogy stb. Azért köszi vagy valami jól esett volna, és elég gáz, hogy erről nekem kell figyelmeztetni téged.
2011. máj. 23. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!