Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák néztétek a Házon...

Anyukák néztétek a Házon kivül-t? Istenem, olyan borzasztó hogy igy kell nélkülözni gyerekeknek. Valóban ennyi mélyszegénységben levő család van Mo-n? Miért nem segit nekik az állam?

Figyelt kérdés
Annyira megérintett. :( Szokunk mi is segiteni másoknak, de hát abból nem lakatjuk jól az összes gyereket. Hogy tudják az államfik nyugodtan álomra hajtani a fejüket? Legalább a gyerekekre néznének...
2013. jan. 24. 12:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem így is "sok" amit az állam ad. Sajnálom a gyerekeket de ebbe fognak szocializálódni és kitermelik az újabb és újabb nyomort.

Kapnak segélyt ,kapnak családit,lopnak nem dolgoznak. A gyereknek az lesz a természetes hogy körülötte a felnőttek nem mentek munkába soha.

A putrit kitakarítani nem pénz kérdés.

Rengetegen vannak és azt a segélyt amit kapnak mi fizetjük ki dolgozó emberek.Én nem merem bevállalni a 2.3 babát ,Ők meg szülnek halomra ! Azt kéne támogatni aki normálisan él és dolgozik,ott szülessen még több gyermek ,mert Ők lesznek adófizetők. Putriba szülést mi a francért finanszírozzuk?

El kell törölni minden alanyi jogú segélyt és juttatást.

2013. jan. 24. 12:45
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a legrosszabb az egészben, hogy az apuka végig mosolyogva mondta, hogy a gyereknek nem tudja kiváltani a gyógyszert és szinte mindig mosolyogva válaszolt, hogy miket nem kapnak meg a gyerekei. Sajnálom én is a gyerekeket. De úgy éreztem, hogy az apuka nem is akar tenni semmit.

Viszont az első családot, akit mutattak, nagyon sajnáltam. Látszott, hogy rendes, dolgos család és a válság jutatta őket szegénységbe.

2013. jan. 24. 13:08
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a borzasztó, hogy rengeteg olyan ember van (riprton kívül), aki másoktól vár megoldást, mindenért más a hibás, ő nem tehet semmiről, de a markát azt tudja tartani, és a gyerekkel takarózik, hogy szegénynek nincs mit ennie, nincs pénz erre arra.

Ilyen esetben munkát kínáltam a cégem nevében több hátrányos családnak, amikor kérdeztem, hogy mikor jön dolgozni, akkor csak annyit mondott:- hülye lenne minimálbérért dolgozni. Mondtam: -Ember annyival is beljebb lennél, ha kp-ban megkapnád minden hónap végén nem lenne könyebb a családnak? Máegrántott a a vállát, és azt mondta: akkor ne segíts.

MI VAN?? Munkát kínálok a mai világban, de csak a pénz kéne, tenni meg nem akarsz érte...

Másik fickó 5 gyereke van 2 államiban a rossz körülmények miatt, a legkisebb csak 2 éves. Egy tákolmányban laknak, volt, hogy beszakadt a teteje is. A gyámügynek már rég el kellett volna vennie a gyerekeket, de nem tudják mégsem. (Naponta kapnak fizetést, hogy ne egybe veréke el az egészet). Szerinted meló után minden nap hova vezet az első útja? Kocsmába!!! Jobb esetben visz a családnak egy kg kenyeret.

Benne van a szerződésükben, hogy lopás miatt azonnal elbocsájtás van. Ami azt jelenti, hogy a család elveszti az állandó tartós bevételét. Szerinted hányan kockáztatják meg havonta, hogy 2-5 ezer forintért kirúgják őket? Minden második!!!!

A legtöbbön nem is lehet segíteni.

2013. jan. 24. 13:36
 14/22 anonim ***** válasza:
74%
szomorú dolgok ezek. én meg nem kapok családi pótlékot az államtól magyar létmre, magyar gyermekkel, mert nem találok itthon munkát, a férjem viszont külföldön dolgozik. pedig tisztességes emberek vagyunk.
2013. jan. 24. 14:20
 15/22 anonim ***** válasza:
79%

hogy hogy nem kapsz :O

na itt nyílik ki a bicska a zsebemben.Putriba ne szüljön vagy ha igen akkor ne akarjon utána semmit se segélyt se családit

2013. jan. 24. 14:50
 16/22 anonim ***** válasza:
erre pontosan ezt mondtam én is. mert külföldön éltünk, hazaköltöztünk, hogy a gyermekünk itt járjon oviba, suliba... a férjem maradt kint, ott dolgozik tovább. kint lemondtam a családit, itthon meg nem kapok, mert nem dolgozom. hozzáteszem dolgoznék ha lenne mit... meg hát ugye ha lenne vki, aki elérhető távban van, de mindenki melózik, mi pedig agglomerációban élünk, tehát nem érném el az ovit délután. gondolom sokaknak ismerős a helyzet. nem szerettem külföldön, mert mindenkim itthon volt, hiányoztak a rokonok, barátok, a férjem állandóan dolgozott... nagyon nehezen viseltem, de visszasírom lassan...
2013. jan. 24. 15:25
 17/22 anonim ***** válasza:
ja, külföldről megigényelhetné a férjem, de ahhoz vissza kell jelentkeznünk, papírokat fordíttatni, stb... kb 1 év alatt jönne vissza a 12000 ft. semmi értelme. borzalmas, hogy mi folyik itthon. a telefonban a MÁK ügyintézője meg csak röhögött és nyugtatgatott, hogy külföldről szó nélkül megkapjuk. hozzáteszem kint fele annyi a csp, itthonról kapnám a másik felét. teljesen agyatlan a rendszer.
2013. jan. 24. 15:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem dolgozol, még jár a családi pótlék. Gondolom a gyerekek magyar állampolgárok, vagy az a gond, hogy külföldön éltél, vagy esetleg ott születtek a gyerekeid?

Sogórnőm se dolgozik, mégis kap családi pótlékot.

2013. jan. 24. 15:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem igazából a számok döbbentettek meg, hogy mekkora arányban vannak alultáplált gyerekek manapság. Pedig a kérdések, ami alapján mérték, nem luxus dolgokat kérdeztek: eszik-e a gyerek naponta háromszor, kap-e egyszer húst, eszik-e gyümölcsöt, zöldséget. Megdöbbentő, hogy gyerekeknek önhibájukon kívül ilyen körülmények között kell felnőniük. És sokszor, mint az első családnál is, a szülő is szenved amiatt, mert ezeket nem tudja megteremteni. Szerintem is alapjaiban rossz a rendszer. Sajnos az ilyen családokon egy-egy csomag csak ideig óráig segít. Én emiatt tartom jónak az MGYLJ alapítvány módszerét, ott tényleg hosszabb távon kapnak segítséget, alapvetően ennivalót, akik valóban változtatni szeretnének a helyzetükön. Természetesen emelett minden más alapítvány munkáját is mélyen becsülöm, és ahogy tudom, támogatom!
2013. jan. 24. 15:38
 20/22 anonim ***** válasza:
igen, az mgylj nagyon okos gondolat és jó stratégia. aki akar, az abból előnyt kovácsol, és jóllakik a család. egyébként meggyőződésem, hogy az önellátó gazdaság a jövő. ki kíváncs erre, ami most megy? ha tudnék most annyi pénzt előteremteni, hogy belevágjak, gondolkodás nélkül megtenném. (persze el is adnék minden házi jót, hogy legyen pénz pl benzinre, gyógyszerre). azt gondolom, hogy az éhező családokon ezzel a módszerrel lehetne segíteni hosszútávon. amúgy azért nem adnak nekem csp-ot, mert a férjem külföldön adózik. megbántam, hogy a magyarságtudatom miatt visszajöttünk.
2013. jan. 24. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!