Most ezt miért muszáj? Fütyi kérdés.
Erősen kétlem, hogy a felrántás segítene. Legalábbis lelkileg nem. Fiamnak a gyerekorvos felhúzta, fájt neki. Ez olyan rossz emlék lett neki, hogy nem engedte igazán kenegetni, s mosakodásnál is nagyon félt, s kínszenvedés volt emiatt minden fürdés. A rossz élmény sokáig megmaradt.
Később, kb. 1 év múlva kiderült, hogy a doki sem húzta fel teljesen, így a többi rész, ami letapadva maradt, ugyanúgy nem mozdult. Na ekkor már urológushoz vittem a fiam. Ő felszakította szegénynek, ha jól emlékszem még érzéstelenítőt sem kapott, csak úgy ukmukkfukk a vizsgálóasztalon. Mondanom sem kell, ez sem tett jót az amúgy sem jó élményeknek ezen testtájon....
Eltelt három év, bárányhimlős lett, s érthetetlen, de ennek következményeként újra letapadt neki, vagy inkább úgy mondom, beszűkűlt. Ekkor elvittem egy másik urológushoz, aki megműtötte őt altatásban. Azóta nincs semmi gondja vele. Már kamasz azóta.
A második fiamnál már meg sem próbáltam a gyerekorvossal ezt lerendezni. Vittem rögtön a normális urológushoz, aki megnyugtatott, hogy ebben a korban (2,5 év), még érdemes várni vele. Nem kell feszegetni, tépegetni, meg hasonlók, mert csak sérülés és rossz élmény társulhat hozzá. (Ld. tényleg, ld. fentebb). Elég csak mosakodáskor minden nap addig felhúzni, ameddig sikerül. Ha fáj, nem szabad feszegetni. Ha ennyitől nem jön fel, akkor az erőltetés sem segít, csak az orvos.
Szerintem neki van igaza.
3 éves státuszon nézte a doki, elküldött sebészetre (ahol voltunk is). Egy picit sem jön fel neki, hiába tornáztatjuk minden fürdéskor, már magának csinálja. A gyerekorvosunk és a sebészeten a doki is azt mondta, hogy nem csinálnak vele semmit, mert majd feljön, még krémet sem kapott rá. A sebészeten a doki azt mondta, majd 6 évesen vigyem vissza hozzá...
Unokaöcséim 9 és 7 évesek. A nagyfiúnak már csak a tövénél van letapadva, a kicsinek még a fél oldala, azzal sem csinálnak semmit, több sebészhez, urológushoz is vitte már el őket sógornőm, azt mondták mindenhol, hogy nem csinálnak vele semmit, majd legkésőbb kamaszkorukban feljön, mikor hirtelen megnő a kuki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!