Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most ezt miért muszáj? Fütyi...

Most ezt miért muszáj? Fütyi kérdés.

Figyelt kérdés
a fiaim 2 éves státuszán látta a dokinő hogy még ugye nem jött fel rendesen a bőr a fütyijükön,erre kiírt egy krémet ,azzal kellett kenegetni 2-tól 23.-ig vagyis még 2 napig és szerdán menni is kell hozzá hogy felhúzza nekik,de nem ráérne 3 éves korukig és addig lehet fel is válna nekik,de most még semmi nem nagyon látszik így tuti nagy lesz a fájdalom,mit tehetnék hogy elkerüljük??nem lehetne még várni 1-2 hetet míg a bőr elkezd felválni...nem rég lettek szobatiszták még az kellene hogy emiatt az is megboruljon vagyis a fájdalom miatt:(((
2013. jan. 21. 19:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Hát úgy tűnik dokija válogatja,de én kisfiam 3 éves,még nem jött fel teljesen és azt mondta, még várhatunk :)
2013. jan. 21. 19:49
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
szia!mi a krém neve?mi is most voltunk státuszon de csak a védőnőig jutottunk és neki mondtam el,hogy nem jön fel még neki erre ő mondta, hogy akkor a doki most felrántja neki....én nem vittem be dokihoz a védőnéni ajánlott 1 krémet azóta csak este pancsi után bekenjuk neki és nem egészen 1 hét akatt majdnem teljesen feljön neki.Én tuti nem engedném a dokinak, hogy felrántsa!
2013. jan. 21. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát 3 évesen már elég késő. Mi már 1 évesen kaptunk krémet.
2013. jan. 21. 20:02
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Erősen kétlem, hogy a felrántás segítene. Legalábbis lelkileg nem. Fiamnak a gyerekorvos felhúzta, fájt neki. Ez olyan rossz emlék lett neki, hogy nem engedte igazán kenegetni, s mosakodásnál is nagyon félt, s kínszenvedés volt emiatt minden fürdés. A rossz élmény sokáig megmaradt.

Később, kb. 1 év múlva kiderült, hogy a doki sem húzta fel teljesen, így a többi rész, ami letapadva maradt, ugyanúgy nem mozdult. Na ekkor már urológushoz vittem a fiam. Ő felszakította szegénynek, ha jól emlékszem még érzéstelenítőt sem kapott, csak úgy ukmukkfukk a vizsgálóasztalon. Mondanom sem kell, ez sem tett jót az amúgy sem jó élményeknek ezen testtájon....

Eltelt három év, bárányhimlős lett, s érthetetlen, de ennek következményeként újra letapadt neki, vagy inkább úgy mondom, beszűkűlt. Ekkor elvittem egy másik urológushoz, aki megműtötte őt altatásban. Azóta nincs semmi gondja vele. Már kamasz azóta.

A második fiamnál már meg sem próbáltam a gyerekorvossal ezt lerendezni. Vittem rögtön a normális urológushoz, aki megnyugtatott, hogy ebben a korban (2,5 év), még érdemes várni vele. Nem kell feszegetni, tépegetni, meg hasonlók, mert csak sérülés és rossz élmény társulhat hozzá. (Ld. tényleg, ld. fentebb). Elég csak mosakodáskor minden nap addig felhúzni, ameddig sikerül. Ha fáj, nem szabad feszegetni. Ha ennyitől nem jön fel, akkor az erőltetés sem segít, csak az orvos.

Szerintem neki van igaza.

2013. jan. 21. 20:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtatok,háááát ehhez a dokinőhöz nem is nagyon vittem csak az elején ez egy kirendelt gyerekorvos nekünk van saját,egy gusztustalan nő mikor pl:státuszra kellett hozzá vinni a kicsiket,akkor jött nekik az örlő fogaik és brutál bedurrant ettől az ínyük,ha hallottátok volna azt a nem is tudom hogy megfogalmazni szóval azokat a sóhajokat:hogy hát ez -ez szörnyű,mondom de ez a fogaktól van ,nem?erre a választ,húú hát ez -ez nagyon szörnyű,mintha vmi oltári nagy baj lenne hát az anyjára hozza rá a szívbajt!!!de most eljött a 2 éves státisz és kötelező volt megint vinni őket eddig nem is látta őket az 1 év alatt mert én mondtam a védőnőnek hogy nem is hívjon hisz ez a dokinő beteg ide nem hozom a kicsiket...ő Cutivate nevű krémet íratott ki,vagyis a háziorvoshoz kellett vele mennem hogy kiírja,mert a drága arra lusta hogy vényt hozzon magával és írjon rá...majd a háziorvos kiírta de mivel ketten vannak az 1 db hamar elfoyott így mentem másikat íratni akkor szól a házidoki hogy ő ezt nem is szokta ajánlani inkább kiír egy másikat a Locoid Lipocream-ot így most félig ezt félig azt használtunk de semmi eredménye és bizony köszi a biztatást nem fogom elvinni a kicsikt,majd biztos nem rajtuk fogja kiélni magát,hisz eleve ilyenkor még bőven van ideje feljönni de szerdáig tuti nem fog ....ha nem muszáj akkor miért szenvedtetik meg a kicsiket,ha lenne még idő minimum:fél év akkor minek felrántani,hát érezte ő már át azt a fájdalmat,mert ha érezni tuti nem rángatna itt!!!!!jaaaaaj nagyon utálom azt a nőt egy pénzéhes köcsög .....
2013. jan. 21. 21:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne járj hozza. Lehet orvost váltani, nincs olyan, hogy kotelezo.
2013. jan. 21. 21:30
 7/12 A kérdező kommentje:
Na ez meg a másik hogy mondom én ehhez nem fogok jönni a kicsivel mivel most várom a 3. babát,erre azt mondja a védőnő hogy de kötelező,azt hittem lehidalok mi az hogy kötelező jó tudom én nem vagyok hülye hogy a pénz miatt kell,hisz gondolom kap a betegire pénzt de én nem kérek az ő orvoslásából és bizony mivel egy nagy semmi tudású így minek menjek,segíteni nem tud csak riogatni...akkor meg minek?ha baj volt soha nem mondta hogy hívjam a magánt hívtam akkor igazad van utolsó,mi az hogy kötelező???vagy akkor oda vissza kellene működnie...meg tudjátok falu aztán szerintem lehet azt hiszik olyan hülyére lehet venni amilyenre akarnak....
2013. jan. 21. 21:38
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is falun lakunk és a városban van egy gyerekorvosunk,mert ez aki itt van csak sima felnőtt házi orvos,válts orvost nyugodtan.Nekem a fiam 3 éves,kb. fél éves korától mozgatjuk a kukiján a bőrt,szépen fel lehet húzni,de nem teljesen,van egy pici letapadás.Én úgy vagyok vele hogy gondolom a természet ezt jól kitalálta,és fel kell jönnie magától.Nem tudom de úgy érzem hogy mostanában türelmetlenek az orvosok is.Persze van akinek be kell avatkozni,de ki kellene várni az idejét a dolgoknak.Én nem engedném hozzányúlni az biztos.
2013. jan. 22. 07:50
 9/12 anonim ***** válasza:
93%

3 éves státuszon nézte a doki, elküldött sebészetre (ahol voltunk is). Egy picit sem jön fel neki, hiába tornáztatjuk minden fürdéskor, már magának csinálja. A gyerekorvosunk és a sebészeten a doki is azt mondta, hogy nem csinálnak vele semmit, mert majd feljön, még krémet sem kapott rá. A sebészeten a doki azt mondta, majd 6 évesen vigyem vissza hozzá...

Unokaöcséim 9 és 7 évesek. A nagyfiúnak már csak a tövénél van letapadva, a kicsinek még a fél oldala, azzal sem csinálnak semmit, több sebészhez, urológushoz is vitte már el őket sógornőm, azt mondták mindenhol, hogy nem csinálnak vele semmit, majd legkésőbb kamaszkorukban feljön, mikor hirtelen megnő a kuki. :)

2013. jan. 22. 11:27
 10/12 A kérdező kommentje:
Na biztosak lehettek benne hogy én aztán le nem viszem holnap a kicsiket!!!!Már különben is az öcsinél van egy kis bőr ami már kezd felválni,majd az idő segít,ami egy tuti hogy ekkora traumának ki nem fogom őket tenni,hisz hol vannak még a 8 évtől???addig simán szépen feljön majd nekik,mert nem az a nagyon csúnya letapadás,várunk és rádolgozunk:))segíteni akarok nekik és nem elvenni még az életkedvüket is hisz borzasztó egy fájdalom lehet az eleven bőrt feltépni:((
2013. jan. 22. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!