Muszáj eroszakkal hátrahúzni a bort a kukin, nincs erre
valami kevésbé fájdalmas megoldás?
Figyelt kérdés
Kisfiam decemberben lesz 3 éves, a gyerekorvosunk "meg akarja csinálni" a futyijét, azaz hátra akarja rántani a bort. Azt mondta, hogy jojjon a férjem is, mert le kell fogni ot, hát még a gondolattól is rosszul vagyok... Minden furdésnél szépen huzogatjuk, meg persze kisfiam is magának, szépen látszódik a javulás, mondjuk ott lent a féknél még teljesen le van tapadva. Muszáj ezt pont 3 évesen megcsinálni, nem lehet várni, hogy esetleg magától megoldódik a dolog? Nálatok hogy volt? Eseteleg nincs valami kenocs erre, ami segitené a borleválását? Valami praktika, ami nálatok bevált?
2012. nov. 1. 12:45
1/5 anonim válasza:
Kenőcs is van,de az orvos jobban tudja,hogy mi a teendője.
1 éves kora körül kellett volna felrántani,hogy ne emlékezzen rá.
Nem mindenkinek van rá szüksége,de mi is a nem szerencsések közé tartoztunk.3-4 napig fáj,csíp a pisilésnél.De rendesen kell krémezni lidocainal,és gyulladáscsökkentővel.És hogy vissza ne tapadjon.És az a baj,hogy már nagy a fiad,és nem nagyon fogja engedni,de akkor is muszáj.
2012. nov. 1. 12:53
2/5 anonim válasza:
Két fiam van, egyáltalán nem kell erőszakkal felrántani!!! Kérj beutalót a gyereksebészetre, ott a letapadást helyi érzéstelenítéssel, szakszerűen megcsinálják neki. Az is lehet, hogy először csak krémezni kell, és utána, ha az nem segít, oldják meg a dolgot másként. (Hangsúlyozom, nem lefogva fájdalmasan felrántják, hanem helyi érzéstelenítéssel finoman megszüntetik a letapadást.) Nálunk mind a két fiamnak kellett csinálni, kontrollokon, stb. 4–5 gyereksebészetre találkoztam, egy sem rántotta volna fel. Ma mindkettőnek rendben van azóta a kukija, rossz emlék nem maradt.
2012. nov. 1. 13:08
3/5 anonim válasza:
Még annyit, hogy utána nekik is krémezni kellett, de pont miután nem volt egy brutális élmény, mindegyik simán megtanulta magának tisztítani utána, mert megértették, hogy ezt így kell. A nagyobbik 4, kisebbik 3.5 éves volt, azóta is minden rendben (most 10 és 8 évesek)
2012. nov. 1. 13:12
4/5 anonim válasza:
Az én fiam szeptemberben töltötte a 3mat. A doki elküldött gyereksebészetre, mert neki egyáltalán meg se mozdul a bőr rajta, vagyis csak a húgycsőnyílás látszik. Doki megnézte, majd közölte, hogy semmi gond, 6-7 éves korában majd megoldódik, de 5 éves kora körül azért nézessük meg, ha addig sem javulna. Már több kisfiúról is hallottam, meg tudok, akinek hasonló problémája van, de felénk nem csinálnak semmmit (unokaöcsém 6 éves, még mindig le van tapadva egy kicsit, de még neki is azt mondták, hogy nem gond, mivel már a javarész feljön).
2012. nov. 1. 13:38
5/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem muszáj. Egyénileg változó, mikorra oldódik fel a letapadás, és ha megtanítod a gyereknek hogy hátra kell húzni ameddig megy és meg kell mosni alatta, idővel egyre jobban hátra fog jönni.
Nekem nem voltak ilyen beavatkozások, de eleinte szüleim fejtették hátra a fitymámat... aztán öt évesen már konkrétan magamnak csináltam fürdéskor és tisztán emlékszem, hogy tök büszkén jelentettem édesanyámnak, hogy teljesen lejött :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!