3 évesnek még "muszáj" reggel este tejet, vagy kakaót inni?
Figyelt kérdés
Februárba lesz kislányom 3 éves,pár napja egyáltalán nem akarja meginni a tejet.Kérlek most ne azt kezdjétek el találgatni,hogy miért nem issza meg,csak arra vagyok kiváncsi,hogy ilyen korba már elég ha csak a tejtermékeket eszi.Elég calcium jut így a szervezetébe?2012. nov. 30. 12:37
1/6 anonim válasza:
Elég. Az én fiam nagy tej- és kakaóivó volt, 3 évesen reggel ivott 2*2 dl-t, de még délután és este is képes volt. A gyerekorvosunk szólt, hogy az már túlzás, mert tönkreteheti a veséjét a tejben lévő foszfor ilyen mennyiségben. Azt mondta naponta csak max. 2*2 dl-t lehet inni (reggel-este). Ebből kiindulva mondom, hogy egyáltalán nem muszáj annyi tejet-kakaót innia, ha csak 1 bögrével iszik az elég. De ha pl. joghurtitalt adsz helyette, vagy kap sajtot, stb. más tejterméket, akkor nem lesz gond. :)
2/6 anonim válasza:
Persze, elég. Az én lányom kétéves, és már rég nem kakaózik este. (Reggel igen, és sok tejterméket is eszik.)
3/6 anonim válasza:
A sajtban a tejnek a többszöröse a kálcium. Az én gyerekem nem iszik tejet se, kakaót se, reggel se, este se! A kakót szerencsére nem kifejezetten szereti (sok gyerek szinte függő), tejet meg kakós csigához, hideg vacsorához szokott kapni, ha kér. De nem feltétlenül issza mindennap. Inni vizet iszik.
4/6 anonim válasza:
Akkor mit adtok nekik,reggelire meg vacsira??
Mert nekem a 4 éves fiam még mindig kapja!!
Leirnátok nekem egy napi étkezéssét egy 4 évesnek?!!
Bocsánat hogy itt kérdezem!!
köszönöm szépen
5/6 anonim válasza:
Tegnap reggeli gofri, hozzá vizet ivott, oviban tízórai szezámmagos kifli tejjel, ebéd nemtommilyen leves, kelkáposztafőzi, sült kolbi, uzsonna zalahúsos kenyér, otthon vacsora tócsni tejföllel, frissen facsart mandarinlé.
6/6 anonim válasza:
Én nagyon sokszor olvastam már ezen az oldalon azon belül a babák kategóriába,hogy szoptatni már nemtud anyuka,tápszert semmilyet nem iszik meg és tejet sem fogadja el!Ezek kb 1 éves babák és nekik dokijaik javasolják,hogy nem baj de egyen helyett sok tejterméket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!