4-4,5 éves kisgyereket mennyire visel meg a válás?
Visszatérve a kérdésre- ahol a kicsi mint mellékes lett megemlítve- MINDKETTŐNEK nagyon árt, hogy nem megoldani próbálod a problémát, hanem elszakítani a szerető Apától (szeretik egymást- ez is mint mellékes lett említve, pedig ez a legfontosabb). (És az Apának is nagyon árt, bár gondolom ez cél..)
És nem tudom, mekkora eszement boldogságra számítasz, és szabadságra, hogy egy tál étellel kevesebbet kell főzni és és nem kell kimosni az ingeit- de ártó tettnek rossz következményei vannak, és mindig visszaütnek! jó tettnek jó következményei vannak. Ez így van, akkor is, ha most mérgesen lepontoztok.
Utolsó! Neked az az ártó tett ha valaki el szeretne válni, mert ami otthon történik már rossz hatással van a gyerekekre?? Vannak olyan emberek akik akkor is együtt maradnak a férjükkel ha az naponta összeveri őt, vagy szóval napi szinten megalázza.. Ha neki az a jó hát tegye. De itt a kérdés az, hogy a gyereket mennyire viseli meg a válás és nem az, hogy egy rossz házasságba maradjon-e vagy ne.
Nincs saját tapasztalatom. A barátnőm elvált, náluk a nagy volt 4,5 a kicsi 3,5 és nem viselte meg őket, mert ott az apuka sokat vitte őket magához!! Már felnőttek /25-24évesek/ és a nagy a mai napig emlékszik a kiabálásokra és azt mondja megkönnyebbült mikor először hármasban nyugodtan feküdtek le este aludni anyával!!!
"mert ami otthon történik már rossz hatással van a gyerekekre??" - írod, de hát nem erről van szó. A kérdésben nem ez van, szerintem. Nem veri, iszik, szórakozza el a pénzét,nem üvöltözik, nem rohangál ringyók után, hanem hétvégén is dolgozik.
"szeretik egymást, de minőségi időt nem nagyon töltenek együtt." ???
- mi az, hogy minőségi időtöltés?
És szeretik egymást.(mintha ez olyan lényegtelen volna az egészben) Nekem az az érzésem- a leírásból- a Kérdező megunta a társát, gyerekei apját.
Nem tudom, 4-5 gyereket elláttak régen az asszonyok, dajkálták őket, nevelgették, meséltek nekik, és az otthon melegét biztosították. Ma miért nem megy? A férfi az oka?
egyáltalán nem gondolom, hogy jó a válás. ha így gondolnám, ki se írtam volna a kérdést. köszönöm, hogy ismeretlenül pocskondiáztok, és szemétnek tartotok.
ha valakit érdekel, amikor megismettük egymást, nyilván ugyanígy gondolkodtunk a gyerek mibenlétéről, neveléséről mint most. csak akkor még nem volt gyerek, és nem is terveztük a kapcsolat elején,. utána meg amikor szóba ketült, akkor is kiderült, hogy máshogy gondoljuk, de hallgatólagosan úgy voltunk, hogy majd kialakul. sajnos ezt nagyon rosszul gondoltuk,. kialakult, de hogy.
régen amikor 4-5 gyerek volt...igen a nagycsaládban. itt vagyok én, egy vadidegen vársoban, ahol ser kutyám, se macskám, se barátom, aki segítene. éjjl-nappal egyedül a 2 kisgyerekkel, oldjam meg ahogy tudom, megoldom. tropa a derekam, tropa a kezem. nincs mocsok a lakásban, van vasalt ruha, étel, a gyerekekkel foglalkozom. hozzáteszem, a nagy még csak szeptembertől ovis, tehát az első évet úgy húztam le tökegyedül, hogy 2 gyerek volt éjjel-nappal. a kcisi hasfájós volt, nehéz baba, éjjel éberd, nehéz neki a fogzás... a nagy féltékeny iszonyatosan, most már kevésbé, de az első évben nagyon nehéz volt ez a része is. lerágták a testemet-idegeimet végletesen. de nem ez a baj, ezzel számoltam. hanem hogy ezek mellett én vagyok voltam az, aki lusta, aki seggmeresztő, aki miatt ha betegek a gyerekek azért van, mert nem vigyázok rájuk, felelőtlen vgyok. a gyerekek nem betegesek amúgy télen szoktak megfázva lenni, de gondolom ez normális, valamint amiót a ovi van, azóta is gyakrabban, de hát ez megint nem extrém dolog. ha közösségbe kerül a gyerek, ezen túl kell lenni, és a kicsi meg persze elkapja. én ezért is kapok hideget-meleget. persze, nem olyan a háztartás, amilyen lehetne, de ezt nem lehet megérteni, mikor 2 kisgyerek van? egy teregetést nem tudok egyvégtében megcsinálni, mert valami biztos történik, a kicsi elesik, beveri magát, kiborít, kiönt, olyan mint a forgószél,vagy ha a nagy is ott van akkor összemarakodnak valamin, nagynak kakilni kell, orrot kell fújni,,,nem sorolom. és akkor még amit egy nap össze kell pakolni hatvanszor, az mi időt elvisz, mert a kicsi nyomában úgy terem az elszórt játék, mint a réten a virág.
szóval a klasszikus "te otthon vagy úgyis", én meg dolgozom. igen, én mennyit vagyok otthon? tekintve hogy a bevásárlást is én csinálom gyakran úgy hogy a 2 gyerek a fülemen lóg még a bevásárolt dolgok mellett, postára, patikába, mindenhova én járok, kinn is kell lenni mozgás, levegőzés címén. mennyit is vagyok akkor otthon? és az enyém nem munnka? aki azt hiszi 2 kisgyerekkel a nap pihenés, menjen és csinálja. nem véletlenül rokkantam bele , csütörtökre van időpontom ortopédiára a gerincemmel.
semmiféle változásra nem számítok olyan értelemben, hogy könnyebb lenne. ui. most is én csinálok mindent. viszont nyugalmasabb lenne ez biztos.
az nem célom hogy az apával kiszúrjak. én tudom, hogy a gyereknek az az érdeke, hogy a lehető legnormálkisabb viszony és hangnem legyen a szülők között. ebben sem én vagyok a kerékkötő a gunyoroskodásaimmal.
szóval mielőtt elítélne valaki, vegye fel a cipőmet és kicsit járjon benne egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!