4-4,5 éves kisgyereket mennyire visel meg a válás?
Figyelt kérdés
sajnos nagyon ez irányba hajlik a dolog. amúgy sok időt nem tölt amúgy sem az apukájával, mert ő még hétvégn is sokat dolgozik. ha meg lenne ideje,akkor tévézik. szeretik egymást, de minőségi időt nem nagyon töltenek együtt. itthon mi már nem is nagyon beszélünk egymással az apjával, ha igen, akkor abban sincs köszönet. hanogs szóváltás nem mondom, hogy még nem volt, de nem az a jellemző. március óta egyedül csinálok mindent a gyerekekkel (van egy 16 hónapos kicsi is), így mennyire vislené meg vajon, ha külön mennénk? amúgy elég érzékeny kislány. lehet, hogy még más városba is költöznénk. igazából ezen filózom, ez ami visszatart. bár mondom, tkp sok időt nincsenek együtt. valakinek van tapasztalata hasonló?
A gyereket mindig megviseli a válás! Ne ezen gondolkozz, hanem a házasságotokat hozzátok rendbe. Tessék beszélgetni egymással. A gyerekeknek az apjukra is szükségük van. Ha otthon vagy, akkor a két gyerek mellett is eltudod látni a háztartást. A gyerekekkel nem kell egész nap foglalkozni.
2013. jan. 15. 21:07
2/15 anonim válasza:
Teljesen mindegy mennyi időt tölt vele, attól még megfogja viselni, bár nagyban attól függ hogy a szülők hogy állnak hozzá. Ha normálisan megbeszélik a gyerekkel és érzi, hogy őt ettől még ugyan úgy szeretik akkor könnyebb neki is.
"mert ő még hétvégn is sokat dolgozik."
Azért ezt ne hozd már fel hátránynak, hogy ő a családjáért még hétvégente is dolgozik.
2013. jan. 15. 21:07
3/15 anonim válasza:
"szeretik egymást"
Mindkettőnek nagyon árt, nagyon sokat vennél el tőlük, amit soha-soha nem tudnál pótolni. Ne menjetek külön..
2013. jan. 15. 21:15
4/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. én próbáltam vele többször is beszélni, de sajnos nem ment, elzárkózott előle. akkor azt jelenti, hogy jobb neki, ha egy olyan "családban" nő fel, ahol az anya a rabszolga, aki "mivel otthon van" mindent meg kell csináljon, még ha a bele is kilóg, szórakozás azonban neki nem jár, és a z apa meg elmehet hetente többször is szórakozni, mert ő meg "dolgozik"? és a szülők közt semmilyen kapcsolatot nem látnak a gyerekek, mit fognak gondolni, mi a párkapcsoalt lényege? a szülők nem beszélnek, ha meg mégis, akkor az egyik oltja a másikat. a hétvégi dolgozás az olxan, hogy ha akarja el tudja ő is végezni hétközben, ahogy én is megoldom a háztaartást. ha szórakozni van ideje, gyerekekkel lenni miért nicns? de ez másdlagos. a kérdésem nem ez volt. tudom, hogy megviseli mindenképp a gyereket. saját tapasztalatot nem írt senki....
2013. jan. 15. 21:24
5/15 anonim válasza:
nos, egy híres ember - sok tapasztalattal mondta:
Lelki nyomorékká teszi a válás a gyerekeket.
A sok házimunka ezerszer több lesz, ha egyedül vagy, a költözés szintén egy teher a gyereknek. Érzékenyek, sérülékenyek - és még inkább azok lesznek- elzárod tőlük sz Apát- akit szeretnek, és aki szereti őket.
Szóval rosszabb lesz minden. Inkább, ha így nem érzed jól magad, add őket óvodába/bölcsödébe és menj dolgozni.
2013. jan. 15. 21:32
6/15 A kérdező kommentje:
tök jó h mindenki meg akarja menteni a házasságomat így látatlanban. a sok házimunka nem lesz több, mert mint írtam, március óta egyedül csinálok mindent. a nagy óvodás már, a kicsit nem fogom bölcsibe adni pont most, mikor ezerrel fogzik, és szeparációs szorongása is a csúcson van. mindegy, hagyjuk.
2013. jan. 15. 21:36
7/15 anonim válasza:
Én nagyon együttérzek veled, nekem 6 éves lányom és 2 éves fiam van. Leginkább az tart vissza a válástól, hogy félek, a nagylányomat nagyon megviselné. Nem tudom sajnos én sem, hogy mi a jobb, minél hamarabb kilépni egy ilyen kapcsolatból, vagy elviselni a sok hülyeséget azért, hogy a gyerekeknek jobb legyen. Nálunk is ritkán van itthon a férjem, munkahelyén napi 8 órát van, +2 óra utazás, de ha épp ráérne, akkor is ilyen-olyan fontos dolga van valahol. Ha itthon van, van, hogy segít, de sokszor csak pihen, tévézik. A gyerekek imádják, attól függetlenül, hogy nem sok időt tölt velük. Bocsi, hogy segíteni nem tudtam, tapasztalatom egyenlőre nincs.
2013. jan. 15. 21:46
8/15 anonim válasza:
én 5 voltam mikor elváltak, a veszekedések jobban megviseltek mint maga a válás. szerintem sokkal kevésbé ártasz a gyereknek a válással mint a rossz házassággal. Neked is jár a boldogság... és ha nem fog téged soha boldognak látni, az sokkal-sokkal rosszabb, mint egy válást egyszer túlélni.
2013. jan. 15. 21:48
9/15 A kérdező kommentje:
több helyen is olvasni, sőt nekem gyermekpszichológus is mondta, hogy a gyerek akkor boldog, ha az anyja az. nyilván ilyen kicsi gyerekről van szó. én ezt érzrem, hogy ahol az én munkámat semmibe veszik, seggmeresztőnek és egyéb ilyen olyannak vagyok elhordva napi szinte a gyerekek előtt, ott nem leszek boldog soha. a normális párkapcsolati mintáról nem is szólva.
2013. jan. 15. 22:08
10/15 anonim válasza:
Én is azt gondolom,hogyha normálisan letudjátok zavarni a válást,különköltözést az sokkal kevésbé viseli meg a gyerekeket mintha éveken keresztül az Anyukásuk boldogtalanul neveli őket!
Neked is jár a boldogság,add meg az esélyt magadnak,hogy találhass egy új,jobb párkapcsolatot ahol megbecsülnek,emberszámba vesznek és még lehet az illető a gyerekeidet is elfogja fogadni(sőt lehet többet is foglakozna velük mint a saját Apjuk)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!