Anyukak, melyik megoldas lenne jobb?
Én is a bölcsi mellett szavazok!Ott megtanul szocializálódni,osztozni a játékokon,sok inger éri,gondozók korának megfelelően tanítják,mondókáznak,kreatívkodnak,ott megtanulja a rendet(önálló evés,nem szaladgálunk el az asztaltól míg eszünk,kézmosás,fogmosás stb,míg ezeket otthon nem biztos hogy megtanulná mert ott nem látja másik 10 gyerektől,nincs motiváció)
Mi is megtehettük volna hogy anyósomra bízzuk két évesen mert itthon volt/van munkanélküliként de ő is sajna már egészségileg nincs olyan állapotba,hogy szaladjon mondjuk egy séta alatt a kismotoron repesztő fiam után,a mozgás meg levegőzés kell.
Szóval még egy szavazat a bölcsire.
Anyukám egy nyugdíjas óvónő, de úgy fut mint a nyúl.
Attól függ, milyen a nő, ha szimpatikus és normális, akkor ő is jó lehet. A bölcsiben összeszedi a betegségeket is, ott is tanul csomó mindent, de a nénitől is tanul, viszont nem lesz beteg.
Inkább a bölcsi, szerintem is, mert ott vannak más gyerekek is, akikkel játszhat, ráadásul új, más környezet, új ingerek, élmények, stb.
A néni az ugyanúgy csak 1 db felnőtt egész nap, egész héten, mintha a nagyi vagy az anyuka lenne vele otthon. Gondolom, helyileg a ti lakásotokban lennének.
A betegség összeszedésről csak annyit, hogy előbb-utóbb úgyis be fog kerülni a közösségbe. Míg a bölcsiben 10-12 másik gyerekkel lesz 1 csoportban, addig az oviban 20-25-tel, ott még több betegséget lehet összeszedni, amire az immunrendszere abszolút nem lesz felkészülve. De ez sem általános. Az én gyerekeim voltak betegek, amikor kezdték a bölcsit, de az egyik kisfiú az első fél évben össz. 3 napot hiányzott, ő egyáltalán nem volt beteg, pedig nincs nagyobb tesója, aki "megedzette" volna.
második vagyok
ha lebetegszik,akkor jöhet a néni
ezeken a betegségeken túl kell esni
az én fiam rengeteget volt beteg a bölcsiben,most szeptember óta ovis,kétszer volt beteg,megedződött
a bölcsiben viszont sokat tanult.végre elkezdett normálisan enni,voltak evésgondok előtte.mivel nincs tesója,megtanulta a játékokat megosztani,és még sorolhatnám.szóval mindenképp bölcsi,ha meg beteg,vigyázhat rá a néni
3.ik vagyok!
ha lebetegszik akkor ott a néni aki tud rá vigyázni!
Az úgy nem jó nektek?Én örülnék neki ha lenne egy ilyen nyugdíjazott ovónéni ismerősöm mert én is bajban vagyok betegségeknél,az én melóhelyem sem tolerálja nagyon a táppénzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!