Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Verekedős ovisok? Mit tennél?

Verekedős ovisok? Mit tennél?

Figyelt kérdés

Mit tennél ha kisfiad minden nap azzal jönne haza az oviból, hogy 3 nagyobb fiú (vegyes csoport van) minden nap bántja? Fejét ütögetik stb...

Már többször szóltam finoman az óvonéniknek, de nem történt változás.

Ma a szemem láttára ütötte meg az egyik a fiamat.

Újra szóltam az óvonéninek, de már én érzem kellemetlenül magam :(

Félek, azt hiszik már, hogy a kötekedős csoportba tartozom, pedig dehogy!

Viszon a fiam már sírva megy reggelente az oviba, nem eszik bent, nem teljesíti a feladatokat (rajzolás, verseleés stb...) mert már totál visszahúzódik. Ezért az óvonéni meg rá "panaszkodik, hogy na ma megint inaktív volt...

:(

Hol a megoldás?

Érdemes minden áldott nap szólnom?

Eddig arra tanítottam, hogy ne üssön vissza, az nem szép dolog...inkább szóljon az óvonéninek, de még árulkodni sem akar, mert tudja, hogy az sem szép dolog...

Segítsetek légyszi, mit tegyek?

2013. jan. 11. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Tanítsd inkább arra, hogy védje meg magát. Az óvónővel meg beszélj a fogadóóráján, és közöld vele, hogy a fiad azért inaktív mert utál oviba járni, elmondása szerint azért, mert a 3 nagyobb fiú folyton veri őt - és nem kamu, mert te magad is láttad. MOindd meg neki, hogy te nem vagy egy kötekedős típus, de nyilván egyetért veled abban, hogy a gyerekét minden szülő megvédi, így szépen kéred, fokozottan ügyeljen rá, hogy ne érje inzultus a gyereket a nagyobb fiúk részéről.

HOgy jó fej legyél, mondd neki, hogy tudod, nem egyszerű ennyi gyerekkel, de segítsen neked, mert nem akarod, hogy a fiad utáljon ide járni, ezért szánjon rá pár napot, és tényleg figyelje a fiadat, hogy ne bántsák.

Amúgy tényleg megéri arra tanítani, hogy megvédje magát. A fiamnak mindig elmondom, hogy verekedni csúnya dolog, nem szabad, de ha valaki őt akarja ütni, akkor fogja le a kezét, és ne hagyja.

2013. jan. 11. 13:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Árulkodás?

Az árulkodás azt jelenti, hogy "Óvónéni, a Pistike megütötte Zsófikát!"

De ha Pistike engem üt meg, és én szólok, az nem árulkodás.

Te is rendőrt hívsz, ha betörnek hozzád, az sem árulkodás...

Én mindig arra tanítom a gyerekeimet, hogy kérjenek segítséget, ha bántják őket.

Az óvónővel meg beszélni kell, nagyjából úgy, ahogy fentebb írták. Mondjuk én nem mentegetném magam, hogy "amúgy nem vagyok kötekedős", meg ilyesmi. Egyszerűen csak elmondanám hogy mi a helyzet és megkérném, hogy segítsenek.

Azt mondod, "finoman szóltál", de az óvónők nem értik a virágnyelvet, konkrétnak kell lenni. Ez van.

2013. jan. 11. 14:06
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, próbáltam finoman szólni. Nem erőteljes hangon, csak mondtam, hogy amíg kint volt a mosdóban a kislányokkal addig a szemem láttára ütötték meg a fiamat.

Többször szóltam már, mégsem történt semmi....

Azt mondta, hogy majd elbeszélget velük, de ezt már kb. 3x mondta :(

Komolyan, már tényleg kellemetlen hogy hetente 2x min. szólok, hogy verik a gyereket :(

Oké, hogy én vagyok az anyja és ki ha nem én nekem kell szólnom, de ez így már... áááá, nem tudom...

2013. jan. 11. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Basszus a saját gyerekedről van szó nehogymár te érezd rosszul magad....igenis védd meg! Ha naponta 30x kell szólni akkor annyiszor szólj. Amugy meg az óvoda igazgatónál jártál már??? Ha nem hajrá!! Ha ugy sem, megy akkor beszélj a gyerekek szüleivel. Ha a gyereken meg meglátszik hogy megütik akkor vetess róla látleletet és jelentsd föl.

A gyereked csak rád számíthat, kötelességed megvédeni és nem kényelmetlenül érezni magad!!!

2013. jan. 11. 14:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Most szocializàlódok a gyermeked, most jön elő az egyénisége. Ezek szerint ő egy ilyen vissza húzódó, nyár nyila gyerek, aki nem mer szólni, vissza ütni!

Nem leszel mindig ott a sarkában. Jön majd a suli, ott még 8 évvel nagyobbak is lesznek, is mindig vannak ilyen kötekedős, elnyomó gyerekek!!! Most még oké hogy szólsz az édwkébwn, de ez nem megoldás, mert később meg az lesz ciki neki, ha te véded meg!

Írasd be valami karate, vagy valami sport tanfolyamra a fiad, legyen önbizalma, védje meg magát!

Mondd neki ha megvernek, rúgj vissza, birkózók otthon az apjával, vagy vegyél neki boksz zsákot kesztyűvel, védje meg magát, mert ha most nem teszi, örökre elnyomják majd, az élet

Minden területén!!!

2013. jan. 11. 14:34
 6/10 A kérdező kommentje:

Ne értsetek félre, nyilván ha kell naponta szólok, DE nincs SEMMI, de semmi változás és már rám néznek furán, hogy már megint sorban állok azért, hogy beszélhessek az óvonénivel.

Meghallgatnak és ennyi. :(

Nem azért érzem magam kellemetlenül, hogy szólok (lehet félreérthető voltam) hanrem azért mert hiába szólok semmi foganatja nincs :(

2013. jan. 11. 14:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Igazgató??

Az hogyha arra tanítja hogy védje meg magát, azzal csak megüti a bokáját. De ez tényleg lehetne megoldás, csak az a baj, hogy egy ekkora gyerek még nem tudja felmérni hogy fizikailag mit csinál...és ha rosszul sül el a dolog akkor még nagyobb baj lehet belőle. Később már ha nagyobb lesz és feltudja mérni hogy hogy üt meg hová és mekkorát, na akkor védje meg magát. Egyenlőre nem az ő dolga.

2013. jan. 11. 14:40
 8/10 A kérdező kommentje:

Apával bírkozás, box megvan, nem karatéra, de jár önvédelmi sportra. Igen, lehet, hogy ő egy ilyen "áldozat tipus" és az is igaz, hogy nem lehetek ott, hogy megvédjem, de most az óvonő az aki tehetne az ügyben... Az még sem okés, hogy napi szinten van ez a verés dolog...

Azt is tudom, hogy a gyerekek összevitáznak, összekapnak, de ez már napi szinten, ugyan azoktól van...

2013. jan. 11. 14:41
 9/10 anonim ***** válasza:

A 2. vagy 3. ilyen nap után szólnék az óvónőnek. Ha további 2-3 alkalom múlva sem történik változás, beszélnék az óvoda vezetőjével. Nekem nem lenne az opció, hogy a gyerekem szorongjon az oviban, szorongjon otthon, már előre félve, hogy másnap megint ovi.

Ha képtelenek megoldani a helyzetet, keresnék egy másik óvodát, ahol odafigyelnek a gyerekekre.

Nem azzal van a probléma, hogy egyszer-egyszer előfordul konfliktus, mert az az életben mindenhol van. Azzal van a gond, hogy ez rendszeres, és a kisfiad szemszögéből nézve senki nem csinál semmit, hogy őt megvédje. Szerintem riasztó, hogy már a viselkedésén is meglátszik, és visszahúzódik. Örömmel kéne oviba menni, neked pedig nyugodtan a dolgozóba, hogy jó helyen, jó kezekben vagy a gyereked.

Engem totál nem zavarna, hogy kötekedősnek néznek. Nézzenek, a gyerekem az első.

2013. jan. 11. 15:02
 10/10 anonim ***** válasza:
És mi lenne, ha apuka szólna?
2013. jan. 11. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!