Skarlátos a 4 éves lányom. Várható hogy elkapja a 14 hónaposom is, vagy nem feltétlen betegszik meg? Vizeletvizsgálatot meg nem is csináltatott az orvosunk pedig olvastam hogy kellene skarlát esetén.
Nekem a nagy volt 4,5 évesen, a kicsi akkor nem volt egészen kettő és nem kapta el.
Nekünk se torokból nem volt kenet, se vizelet, annyira egyértelműek voltak a tünetei, hogy mondta a doki, hogy nincs értelme.
Elkezdte szedni az antibiotikumot, rá két napra semmi baja nem volt.
Elvileg szívultrahangot és ekg-t is kellene csináltatni, mert szívizomgyulladást is okozhat, de ezeknek mind tünete van.
A vesegyulladás felfázásos tünetekkel és iszonyat vesefájdalommal jár. Egyébként a szövődmény tünetei az antibiotikum kúra után 7-10 nappal kezdődnek, de mivel ma már antibiotikummal kezelik (régen nem így volt) így nagyon kevés a szövődmény és azok közül is a felső légúti a gyakori, mint pl fül és mandulagyulladás.
Ha időben kap gyógyszert semmi baja nem lesz.
Jobbulást
Második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!