Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van akinek 3 éves gyermeke...

Van akinek 3 éves gyermeke még délben is pelusban alszik?

Figyelt kérdés
3 éves múlt fiam, de még délben is mindig bepisil.Éjszaka meg pláne.Már annyi mindent próbáltam, ébresztés, folyadékot kevesebbet adok neki...de semmi.Már nem tudok mit tenni, nagyon-nagyon zavar:-(((Ezért haza is kell hozni az oviból ebéd után.
2013. jan. 11. 09:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Nem, még nem ovis. Majd most ősszel megy. Nem hajlandó öltözni, vetkőzni egyedül, ezért most azt fogjuk gyakorolni :))
2013. jan. 11. 13:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom is sokáig bepisilt a délutáni alvás alatt, 4 éves kora körülig gyakran voltak balesetek. Szerencsére nálunk ez az oviban nem okozott gondot, azt mondták az ovónők, dadusok, hogy ne parázzak ezen, nem ő az egyetlen a csoportban, akinek ilyen gondja van, ő ilyen típus, hogy későn érik. Ha bepisilt, átöltöztették és kimosták az ágyneműt. Nagyon jó ovink van. :)
2013. jan. 11. 13:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igazából nem zavar. Nappalra megbízhatóan szobatiszta, szól, megy, vetkőzik, segítek ha kell, de már tök ügyes. Őt sokáig nem érdekelte a bili, nem érdekelte hogy pisilhetett a kertben (2,5 éves volt akkor), aztán egyszercsak megoldódott. Meg fog ez is. Másban meg szerintem ügyesebb, mint más gyerekek: gyönyörűen beszél, számol, írtó jó dumája van, értelmes kiskölök. Az öltözés is alakul.
2013. jan. 11. 13:40
 14/17 anonim ***** válasza:

3 és fél éves a lányom, szeptember óta ovis, és már mondhatom, hogy mostanra kialakult a nappali ágytisztaság. Eddig minden másnap bepisilt, aztán egyre ritkábban úgy hetente 1x, most úgy tűnik már nem, 1 hónapja nem pisilt be. Az oviban nem alszik ott, de nem ez volt a fő ok, de én addig nem is szerettem volna ott altatni, amíg bepisil, mert úgy vettem észre a csoportjában nem annyira tolerálják. De hamarosan szeretném ott altatni.

Különben ő is minden másban nagyon ügyes, az igazgatónő is megdicsérte, hogy ő öltözik a legügyesebben, legönállóbban. A szülőin is olyanokra kérték az anyukákat hogy tanítsák a gyerekeket önálló dolgokra (pl kézmosás, popsi kitörlés), amin akkor el is csodálkoztam, hogy az én lányom ezeket már rég tudja. Szóval azt mondom én is, hogy lehet hogy ebben le van maradva, de minden másban nem.

Egyébként meg ne foglalkozz másokkal, ki tudja mi igaz belőle. Pl van egy barátnőm, akinek az anyja mesélte, hogy a másik lánya (a barátnőm húga) 1 éves kora körül szoba és ágytiszta volt. Erre később a barátnőm elárulta, hogy valóban így volt, de a húga 9 éves koráig mégis néha bepisilt.

2013. jan. 11. 15:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó tudni hogy nem vagyok egyedül a problémával.És kedves utolsó, megkérdezhetem hogy hogy csináltad a lányoddal, adtál rá pelust délutáni alvásra, vagy nem?
2013. jan. 11. 22:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az első próbálkozásnál, amikor minden másnap bepisilt, akkor visszaadtam rá úgy 1-2 hétig, majd újra levettem, de addigra már egy kicsit ritkult a bepisilések száma. Elég sokat mostam, de úgy döntöttem nem adom vissza többet. Ma már minden felkelésnél megkérdezi, hogy ugye most sem pisiltem be, én meg megdicsérem. Remélem ez már így is marad.
2013. jan. 11. 22:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Akkor lehet én sem adom vissza, pl. ma sem pisilt be, pedig másfél órát min. aludt.Köszönöm hogy válaszoltál.
2013. jan. 11. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!