Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan Anyuk, akinek a...

Van itt olyan Anyuk, akinek a 2,5 éves gyermeke nem beszél?

Figyelt kérdés

2012. dec. 7. 17:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
én ismerősöm 3 éves kisfia csak max.34-40 szót tud mondani vagy csak annyit akar, nem tudják. voltak pszichológusnál és most mennek majd fejlesztő pedagógushoz. a szobatisztaság is késik nála, a pisi már oké, az a wc-be megy de a kaki az hol a pelenkába hol a nadrágba.
2012. dec. 7. 17:07
 2/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az én kislányom 2,5 lesz most, de csak pár értelmes szót mond! (anya, apa, baba, papa, ide, oda, paci, nem, szia stb...) Sok halandzsa szót használ. pl: dodo-túró rudi, tá-macska, bamma-elefánt,-ausz-autó, stb...

Beszéltem már az orvosunkkal, de azt mondta, hogy ne aggódjak, 3 éves korára beszélni fog, addig nem kell vinnem semmilyen vizsgálatra.

Amúgy roppant okos, értelmes, mindent megért, megcsinál.

2012. dec. 7. 17:22
 3/29 anonim ***** válasza:
2 és fél éves lányom már Nagyjából tud összerakni mondatot, de ha olyan kedve van akkor egész nap halandzsázik.
2012. dec. 7. 17:23
 4/29 anonim ***** válasza:
Nekem a lányom ugyanilyen volt. Kb. egy évesen leterítette egy kutya a játszótéren, és szegényem kisebb sokkot kapott. Valószínüleg ezért nem beszélt. Mi is voltunk orvosnál, de ugyanezt mondták. Majd beszél, ha akar:) és már beszél (néha sokat is)
2012. dec. 7. 17:45
 5/29 A kérdező kommentje:
Nekem is ezt mondják, hogy fog Ő beszélni, és a száját külön "agyon kell ütni" az esti alvásnál. De akkor is aggaszt!
2012. dec. 7. 18:05
 6/29 nittababy ***** válasza:
Az én barátnőmnek a kislánya is két és fél éves éppen a minap panaszkodott hogy a kislánya egy szót sem tudd mondani még az alapokat sem!az enyém meg 21 hónapos és majd nem mindent tud mondani csak összerakni nem tudd!!ez változó szerintem!!
2012. dec. 7. 18:29
 7/29 anonim ***** válasza:
Én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni, remélem még sokan válaszolnak. Nálunk a családban van egy kisfiú, már 2,5 éves múlt de még ő sem nagyon beszél. Első kisgyerek, és anyukája sem az a beszédes, inkább zárkózott. A kisfiú nagyon értelmes, mindent megért, de először mindig kicsit visszahúzódó, kell neki egy kis idő hogy feloldódjon. Akkor már ő is beszél, de inkább csak babanyelven, csak pár értelmes szót mond: anya, apa, nem, szia, de, akkor, dádá, ilyesmiket. De nagyon okos és sokminden egyedül is csinál már.
2012. dec. 7. 18:46
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2,5 évesen csak pár szót mondott. (anya, apa, mama, papa, bú- tehén, pipi meg egy két hasonló) Négy hónapja múlt 3 éves. Ma már egész nap jár a szája. Ha mondunk valamit, már mondja is utánunk. Tényleg úgy kell ˝lelőni˝. Hála az égnek. :)
2012. dec. 7. 19:41
 9/29 anonim ***** válasza:
Januárban lesz 3 éves a fiam, kb. 50 szót használ és kimond, ha akar, mindent ért, csak lusti, még arra is, hogy mássalhangzót használjon, inkább csak magánhangzókat mond. Voltunk logopédusnál, megnézte, azt mondta, szellemileg ok, csak lusti. Az ünnepek után elkezdem heti 2 alkalommal hordani logopédushoz. Ő ajánlotta fel, de azt mondta, nincs feltétlenül rászorulva, de kárára sem fog válni pár mimikai, artikulációs gyakorlat.
2012. dec. 7. 21:32
 10/29 anonim ***** válasza:

Szia! Mi is így vagyunk pont 2és fél éves a kisfiam kb 40 szót mondd/használ. mindent elmutogat elmagyaráz kézzel lábbal... mi megjártuk már orvosok hadát ( neurológus, eeg, genetikai vérvétel,orr fül gégészet, audiológia ,szemészet,háziorvos,) nem tudni miért nem akar beszélni. De amilyen lehetőségeket én már hallotam ...tyúú volt minden szegény gyerek.. hol autista gyanus hol halláskárosodott hol fejlődési zavaros hol simán megkésett beszédfejlődésű hol csak későn érő tipus. Szóval most ott tartunk,hogy csináljuk a tsmt tornát és szedi az eskimo kid halolajat :)

Őszintén szolva nem vagyok nyugodt egyáltalán de sajnos várni kell hátha egyszer csak beindul a beszélőkéje. Csak az a baj,hogy egyre türelmetlenebb vagyok ,és persze tudom,hogy vannak gyerekek akinél késöbb indul a beszéd dehát........... ja

Van két nagyobb tesó az egyik kettő mult a másik 3 mikor elkezdtek beszélni de akkor nem ilyesztegetett senki semmivel. Ma meg már annyi mindent tudnak mondani...

Amugy a kisfiam éjjel nappalra szobatiszta imádja a gyerekeket mindig csupa mosoly puszilkodós ,egyedül eszik iszik öltözik. megért szinte mindent utasításokat teljesít,mondókákat szereti mutatja is őket kéri hogy olvassunk a könyvbe mindent elmutogat ha kérdezem.. csak hát ez a fránya beszéd!!!

2012. dec. 8. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!