Van itt olyan Anyuk, akinek a 2,5 éves gyermeke nem beszél?
Köszönöm! Az én kislányom 2,5 lesz most, de csak pár értelmes szót mond! (anya, apa, baba, papa, ide, oda, paci, nem, szia stb...) Sok halandzsa szót használ. pl: dodo-túró rudi, tá-macska, bamma-elefánt,-ausz-autó, stb...
Beszéltem már az orvosunkkal, de azt mondta, hogy ne aggódjak, 3 éves korára beszélni fog, addig nem kell vinnem semmilyen vizsgálatra.
Amúgy roppant okos, értelmes, mindent megért, megcsinál.
Szia! Mi is így vagyunk pont 2és fél éves a kisfiam kb 40 szót mondd/használ. mindent elmutogat elmagyaráz kézzel lábbal... mi megjártuk már orvosok hadát ( neurológus, eeg, genetikai vérvétel,orr fül gégészet, audiológia ,szemészet,háziorvos,) nem tudni miért nem akar beszélni. De amilyen lehetőségeket én már hallotam ...tyúú volt minden szegény gyerek.. hol autista gyanus hol halláskárosodott hol fejlődési zavaros hol simán megkésett beszédfejlődésű hol csak későn érő tipus. Szóval most ott tartunk,hogy csináljuk a tsmt tornát és szedi az eskimo kid halolajat :)
Őszintén szolva nem vagyok nyugodt egyáltalán de sajnos várni kell hátha egyszer csak beindul a beszélőkéje. Csak az a baj,hogy egyre türelmetlenebb vagyok ,és persze tudom,hogy vannak gyerekek akinél késöbb indul a beszéd dehát........... ja
Van két nagyobb tesó az egyik kettő mult a másik 3 mikor elkezdtek beszélni de akkor nem ilyesztegetett senki semmivel. Ma meg már annyi mindent tudnak mondani...
Amugy a kisfiam éjjel nappalra szobatiszta imádja a gyerekeket mindig csupa mosoly puszilkodós ,egyedül eszik iszik öltözik. megért szinte mindent utasításokat teljesít,mondókákat szereti mutatja is őket kéri hogy olvassunk a könyvbe mindent elmutogat ha kérdezem.. csak hát ez a fránya beszéd!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!