Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek 3 éves lesz a gyermeke, és még nem beszél?

Figyelt kérdés
Vittétek már valahová kivizsgálásra? Hogyan érteti meg hogy mit szeretne?
2012. febr. 20. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyik kolléganőm gyereke 3 éves elmúlt, mire elkezdett beszélni. Mielőtt oviba került, akkor kezdett el, kb 3 évesen és 4 hónaposan. Neki azt mondták, hogy majd a közösségben biztos beszélni fog.
2012. febr. 20. 13:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam is elmúlt már 2,5 éves, amikor elkezdett beszélni, előtte csak kb. 20 értelmes szava volt. Többnyire mutogatással értette meg magát. Most 3 éves és 2 hónapos és az elmúlt fél évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül szinte minden területen, ma már folyékonyan, mondatokban beszél, kívülről fújja az összes mesekönyvet amit szoktunk neki olvasni, több mondókát tud, mint én :)

Ehhez azért valószínűleg kellett a sok fejlesztés is, ahová rendszeresen jár. Én a korai fejlesztőbe vittem el, oda heti egyszer járunk, TSMT-tornázunk is, úszik, illetve járt pár hónapig logopédushoz is beszédindító foglalkozásra.

Én a helyedben már mindenképpen elindulnék valamerre ez ügyben, már csak a saját megnyugtatásodra is.

2012. febr. 20. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Az enyém nemrég kezdett el szavakat tisztán ejteni, és tőmondatokban beszélni. Még mindig sok a halandzsa és a rosszul kiejtett szó, de a folyamat elkezdődött. Nekünk logopédus azt mondta, rendben van, semmi baja, 4 éves korig kell szépen beszélnie. Most egy hónap híján 3. Tudom, hogy aggasztónak tűnik, ha egy picit később indul el a beszédfejlődése, de még időben van, és ha jelek már vannak arra, hogy beindult a folyamat, akkor nem lesz vele semmi gond. Az oviban a közösség tényleg nagy segítségére lesz.
2012. febr. 20. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!