Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek 2.5 évesen kezdte az ovit a gyermeke?

Figyelt kérdés
Hogy ment a beszoktatás, szerette az ovit, elvolt a nagyobbakkal?Jó döntés volt hogy nem vártátok meg a három évet?
2012. febr. 7. 23:09
 1/9 anonim válasza:
én akkor kezdtem járni és semmi bajom nem lett, mindig jól elvoltam
2012. febr. 7. 23:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is akkor kezdte, szerintem annak a félévnek már nincs jelentősége.
2012. febr. 7. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. febr. 7. 23:42
 4/9 Harangozó Sára ***** válasza:
Nálunk is akkor kezdte az ovit, s nagyon szeret oviba járni, ha éppen nem beteg, de sajnos elég sűrűn az. Most is nagyon menne. Nagyon szereti a gyerekeket.Szerintem jó döntés volt, mert mi már nem tudtuk lekötni itthon, nagyon igényli a gyerektársaságot már 1 éves kora óta.
2012. febr. 8. 07:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, az én lányom 2 év 8 hósan kezdte. Vegyes csoportba jár ráadásul. Minden rendben volt, most már teljesen beszokott (szombaton lesz 3 éves), sokat dicsérik az óvónők, a dadus. Állati ügyes kislány, nem sír (első két hétben sírt). Tegnap mentem érte, gyorsan még befejezte a színezését, mielőtt odajött hozzám (cipőben nem mehetek be aterembe).

A nagyobbak állati cukik, senki nem bántja a kis csöppemet, sokat segítenek neki, kedvesek a kisfiúk is meg a kislányok is. Például délután mindig segítenek megkeresni az alvós barátját, mielőtt hazaindulunk, segítenek neki öltözni, figyelnek rá. Mondjuk ő nem is igazán tudja mire vélni az agressziót, egyszer láttam, hogy egy kisfiú próbálja kiszedni a kezéből a ceruzát (állandóan színez), és ő meg csak ült és csodálkozva nézett rá :) Olyan kis édi!

A kezdeti problémák inkább abból álltak, hogy a sok szabályt nem tudta betartani. Pl. kistéált a teremből, egy kiló szappant nyomott a kezére és utána folyatta rá a vizet tíz percig, felkelt ebéd közben az asztaltól (amit otthon nem is szokott) meg hasonlók. Ezeket egy óvónőnek tudni kell kezelni, ebédkor különben is hárman vannak a gyerekekre (2 ónő + dadus). Szeretik, mert nagyon önálló és nem sír. Megtanulták kezelni őt (néha bújós, máskor meg távolságtartó), megszerették, ő is gyönyörűen alkalmazkodott.

Szorítok Neked, ügyesek legyetek!

Nem mi döntöttünk a korai ovikezdés mellett, kényszerhelyzet volt, de szerencsére nagyon jól sült el!!

2012. febr. 8. 07:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú választ, örülök hogy jól ment nektek.Mi még csak gondolkodunk a dolgon, az sem biztos hogy felveszik.És azt megkérdezhetem kedves utolsó válaszoló, hogy mikor írattad be a kislányodat az oviba?Évközben kezdett, vagy szeptemberben?
2012. febr. 8. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Beírattam már tavasszal, de nem vették fel, illetve várólistára került. El kellett mennem dolgozni, ezért beraktuk családi napközibe (azt is nagyon szerette), de aztán a férjem elveszítette a munkáját, így nem tudtuk fizetni a napközit és a nyomorunkra való tekintettel átvette az ovi. Nagyon féltem tőle, hogy durva lesz neki a váltás ilyen rövid időn belül, de hihetetlenül ügyesen viselte.

Tehát rövidre fogva: októberben kezdett.

2012. febr. 8. 14:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam egy hónap múlva lesz 2 és fél és 1 hónapja ovis. Egy magánovi, ahova 2 és féltől veszik fel a gyerekeket. A csoport teljesen vegyes. Az első két hét nagyon szuper volt, ő kérte, hogy hadd aludjon ott. Most két hete viszont sír reggelente, remélem, elmúlik. Szuper a hely, sokat tanul a nagyoktól, bár elve szobatiszta volt és nagyon dicsérik, minden feladatot ért és csinál. Az óvónők szerint ez a normális, mármint ha sír kicsit, majd elmúlik. Szerintem jó döntés volt, kellett neki a társaság és fél év múlva egyébként is ment volna oviba, így könnyebb lesz talán. Én itthon dolgozom, de van még egy 9 hós kislányom is, ezért a fiammal már nem tudtam annyit foglalkozni, amire neki szüksége lett volna.
2012. febr. 8. 14:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a pozitív megerősítést:-)
2012. febr. 9. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!