Akinek a gyermeke, egyes szám harmadik személyként beszél magáról, illetve említi meg saját magát válaszolna? Bővebben lent.
Az én fiam 2 éves nem beszél folyamatosan mondatokban de 2-3 szót össze kötve megérteti magát.Pl: ha éhes,sír,elesik stb... azt szokta mondani hogy: a baba elesett és sír,a baba éhes stb nem pedig hogy: éhes vagyok,elestem és azért sírok.... Mikor fogja megtanulni helyesen mondani ezeket?Próbálom rávenni,kijavítom,de nem igazán érdekli.Viszont azt határozottan tudja mondani hogy Nem akarom! :) Ott nincs 1 sz. 3 személy.
Érdemes ezzel foglalkoznom bővebben,vagy elég ha kijavítom,és meg tanulja magától is?
Ekkora korba E/3 személyben beszélnek magukróla a gyerekek.
Fiam is így beszélt, most q 2 éves lányom tart itt:
-baba v. Szonja elesett
-baba éhes nagyon
A 3. év vége:
-alárendelt mondatokat használ
-én-tudat kialakulása megjelenik
-a tárgy ragja , birtokos névmások, igeidők,
-igemódok,
-a hangrendi illeszkedést elsajátítja
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!
Az elsőnek annyit írnék hogy nem szoktunk így beszélni vele,tehát pl nem azt kérdezem hogy éhes a baba? hanem hogy éhes vagy?Tehát nem tőlünk hallotta.
A linkért külön köszönet!
Mindenkinek ment a zöld kezecske :)
Elsőnek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!