Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan Anyuk, akinek a...

Van itt olyan Anyuk, akinek a 2,5 éves gyermeke nem beszél?

Figyelt kérdés

2012. dec. 7. 17:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Kedves "18:46"!

Nekem azt mondták, hogy sokat meséljek, mondókázzunk, beszélgessünk. Ez alapján tud tanulni a gyerkőc! Nálunk ez meg is van. Most ez elmúlt 1 hónapban elkezdte a szavakat mondani, de kb. 20 szavas a szókincse.

2012. dec. 8. 12:30
 12/29 A kérdező kommentje:

Kedves "21:32"!

Igen, jó dolog lehet a logopédus, én is elvinném. De amíg a doki nem ad beutalót, addig nem. Majd írd meg légyszíves, (ha nem felejted el) hogy mennyire asznál ez a heti két alkalom!

Köszönöm előre is! :)

2012. dec. 8. 12:32
 13/29 A kérdező kommentje:

Kedves "11:30"!

Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat!

Én ezért is félek, hogy minden orvos mást fog mondani! Elképesztő, hogy minden orvos mást mond, és a szülőre ráhozzák a parát! Ezt egyenesen gusztustalannak tartom!!!

Nagyon ügyes a kisfiad, hogvy 2,5 évesen már szobatiszta, és egyedül öltözködik!

Ne aggódj, semmi baj nincsen vele! :)

Olvastam pár hónapja, hogy a fiúknál a beszéd nem ritkán 3 éves korban kezdődik!

Nagyon el voltam keseredve, mikor kb. 1 hónapja elmentünk egy gyermek rendezvényre, és csak az én lányom volt az, aki nem működött együtt a többiekkel. :( Én tudtam, h álmos volt, és a börzén kapott ajándék kötötte inkább le.

De akkor is nagyon el voltam keseredve! :((

2012. dec. 8. 12:38
 14/29 anonim ***** válasza:
ne aggódj.a fiam 3 éves és szeptember környékén kezdett el beszélni.még most sem beszél szépen,de olyan szófordulatai vannak,hogy néha halálra röhögjük magunkat
2012. dec. 8. 13:55
 15/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Tudom milyen érzés azt látni,hogy a saját gyereked "el van maradva" a többitől. sajnos(?) az én környezetemben is csak olyan 2és fél évesek vannak akik már beszélnek és a fiam olyan kuka köztük hiába tart másban elöttük..mégis rossz.

Én is jártam már ugy,hogy a fiam azért nem teljesített valahol megfelelően mert fáradt volt és ez miatt kaptam hideget meleget rendesen... pl. neurológushoz 12.30ra!!! volt időpontunk (alvásidő persze) ahol 1és negyed órát kelett várnunk mert elvolt csúszva az időpontok.. na szóval mire bejutottunk a fiammat a bent lévő egyetlen játék ugy le kötötte,hogy a nevét se hallota meg :( meg is kapta az autizmus gyanut... hát igen eddig 8 kilóm bánja az esetet és azóta minden pillanatom az köti le ,hogy vajon lehet hogy AZ?? ezt az érzést nemkívánom senkinek. És azóta ha valami gyanusat mer csinálni szegény (pl: elbambul,vagy nem figyel ha szólok neki) mindig napokig agyalok :(

Persze azóta annyi mindent olvastam a témáról,hogy csak na :) DE ami a lényeg és ezt a TSMT tornászunk mondta,hogy azt nézzem meg a gyereken,hogy hogy kommunikál. Pl: mutogat e? (az jó) kezemet huszkodja? (az nem jó) mutat e valamit csak azért mert tetszik neki vagy hogy én is nézzem meg (nagyon Jó) megismeri e az adott tárgyat állatot a könyvbe ha mondod a nevét (nagyon jó és a beszéd alapja vagy ilyesmi ) rendeltetésszerüen játszik e a játékával, utánoz e állathangokat (beszéd alapja)

Amugy szerintem ( én álláspontom) ,hogy a mai gyerekektől többet és korábban várnak el mit régen ma szinte elvárják,egy iskolába kerülő gyerektől hogy ismerje a számokat betűket. mindent adott időben csináljon és ha más a gyerek biológiai órája :) akkor rásütnek valamit ...

a férjem szerint meg kell élni minden orvosnak :))) persze ez sarkítva van mert ha szükség van rájuk nagy segítség és pótolhatatlan .

Szóval nálunk a torna (tsmt) hatására vannak válltozások ,de egyenlőre a beszédben csak annyi,hogy bátrabban ad ki hangokat és próbálkozik jobban a kommunikációval. de olyan édes ha elkezdem énekelni az adott éneket már tudja hogy melyik tornasor ezközhöz menjen oda...

Na szóval amondó vagyok csajok fel a fejjel és fő a bizalom remélem fél év mulva már csak egy rossz emlék lesz a nembeszélős időszakunk :)

Bocsi nem szoktam ilyen sokat írni de most kijött :)))

2012. dec. 8. 15:27
 16/29 anonim ***** válasza:
Szia! Azt leírnád,hogy hogy kommunikál a kislányod? pl:ha kér valamit (inni,enni) nálunk minden viz vagy kakaó vagy mámmá :)
2012. dec. 8. 16:53
 17/29 A kérdező kommentje:

Kedves Kati!

Jajj! Nagyon köszönöm, hogy írtál! :)

Ha mondjuk inni kér, akkor hangosan kiabál, hogy inni, ha éhes, akkor mamma. Mutogat ha szeretne valamit, de ha az a valami a másik szobában van, akkor megfogja a kezem, és odavisz. Ha valami nagyon tetszik Neki, akkor odahozza, vagy pl. a tv-nél a fejemet odafordítja. Ha tudja, akkor megpróbálja egyedül megoldani. (pl. az itató a komód tetején van, akkor a székét odatolja, feláll rá. és leveszi)

Imádja a gyerekeket, kommunikatív, könyvből felismeri az állatokat, megmutatja ha kérdezem, vagy hangutánzással, esetleg nevén nevezve mutatja.

Biztosan nem autista, de épp a Te sajnálatos példád miatt nem is szeretném egyenlőre orvoshoz vinni. Komolyan a férjem is fel van háborodva, hogy autista gyanúsnak titulálták a kisfiadat!

A védőnő mondta, hogy vissza fogom még ezt az időszakot sírni! :D

2012. dec. 8. 17:40
 18/29 anonim ***** válasza:

De jó hogy írtál! Hát mintha a saját fiamról olvastam volna :)))))))))))))) igen már én is biztos vagyok benne de sajna azt a hülye bogarat csak elültették a fülembe .

Sajnos ehez elég sok orvos és gyógypedagógus szükséges hogy megnyugodjak (és sok pénz ) de alakul..

:) aranyos lehet :) minden ugyanígy zajlik nálunk is :)))

Már nagyon bánom hogy elvittem a neurológiára :(

Nagyon várom,hogy végre beszéljen olyan megnyugtató volna!!! remélem tartjuk a kapcsolatot addig is :)

JA!! és amit nagyon ajánlanak nekem az a cranio sacralis terápia állítólag csodákra képes és nagyon jól beindítja a beszédet. A védőnő engem is nyugtat meg persze gyógypedagógus meg logopédus meg barátok rokonok akik már elég jól ismerik a fiam,hogy minden rendbe van vele.

jaj de jó volna holnap ugy felébredni,hogy már beszél!!!!!!!!!!!!!

2012. dec. 8. 19:00
 19/29 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök, hogy írtál! :)

Írok privit, megírom az e-mail címemet, és ott jobban tudunk beszélgetni! :)

2012. dec. 10. 10:47
 20/29 anonim ***** válasza:
szia most írok a megadott e-mail címre!!!!!!!
2012. dec. 10. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!