Van akinek 3 éves gyermeke még délben is pelusban alszik?
Szia! Tudom, könnyen beszélek, de ne foglalkozz a többiekkel, ne hasonlítgasd a gyereket a „szomszéd Pistikéhez”. Gondolj arra, hogy lehet, hogy a fiad kicsit lassabban lesz ágytiszta, de Pistikének meg más megy nehezebben!
Azért merek csak ilyet tanácsolni, mert átérzem a helyzeted, az én fiam sem volt ágytiszta ennyi idősen, egy évig hazahordtam délben az oviból, hogy itthon pelusban aludhasson. Hozzáteszem, éppen hogy csak szobatiszta lett ovikezdésre, majd vissza is esett ebben, és az első pár hónapban rengetegszer bepisilt ott.
Nálunk úgy alakult végül az ügy, hogy az első óvodás év utáni nyárra eljutott oda, hogy nem pisilt be délután, így levettük róla a pelenkát, és a következő évben már bent aludt az óvodában simán. Egyszerűen neki ennyi idő kellett. Vannak „szupergyerekek”, akik kétévesen szoba- és ágytiszták, de lehet, hogy ők pl. nem beszélnek… Én azzal erősítettem magam, hogy minden egészséges gyerek kinő a pelenkás korból, elég ritka, hogy valakit még egyetem alatt is pelenkázni kelljen éjszaka.
Ráadásul a fiam éjjelre 5 éves koráig pelenkát hordott! Gondolhatod, én is paráztam, és megkaptam sok helyről, hogy ez „nem normális”, ám szerencsére a gyerekorvosunk megnyugtatott, hogy ne aggódjak ezen, „hivatalosan” 5 év a lélektani határ, addig nem kell szervi bajra sem gyanakodni, egyszerűen van gyerek, aki később érik meg erre a dologra. A fiúk egyébként is „bénábbak” nagy általánosságban ezügyben.
Így – bár persze engem is zavart, pláne, hogy már alig ment rá a pelenka, akkora volt – végül ez is megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!