Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van akinek 3 éves gyermeke...

Van akinek 3 éves gyermeke még délben is pelusban alszik?

Figyelt kérdés
3 éves múlt fiam, de még délben is mindig bepisil.Éjszaka meg pláne.Már annyi mindent próbáltam, ébresztés, folyadékot kevesebbet adok neki...de semmi.Már nem tudok mit tenni, nagyon-nagyon zavar:-(((Ezért haza is kell hozni az oviból ebéd után.
2013. jan. 11. 09:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Igen. Éppen 3 éves. Vagy bepisil a pelusba, vagy nem, kiszámíthatatlan. Nem ovis, úh nem probléma. Szerintem menni fog, ha lassan is.
2013. jan. 11. 09:31
 2/17 A kérdező kommentje:
És téged nem zavar?Mindenki jön azzal hogy már nem kellene neki, meg hogy az övé már ilyenkor rég pelus nélkül aludt este.Tudom hogy nem az ő hibája, természetesen nem is problémázok ezen neki, de magamban nagyon bánt már.
2013. jan. 11. 09:34
 3/17 anonim ***** válasza:

Szia! Tudom, könnyen beszélek, de ne foglalkozz a többiekkel, ne hasonlítgasd a gyereket a „szomszéd Pistikéhez”. Gondolj arra, hogy lehet, hogy a fiad kicsit lassabban lesz ágytiszta, de Pistikének meg más megy nehezebben!

Azért merek csak ilyet tanácsolni, mert átérzem a helyzeted, az én fiam sem volt ágytiszta ennyi idősen, egy évig hazahordtam délben az oviból, hogy itthon pelusban aludhasson. Hozzáteszem, éppen hogy csak szobatiszta lett ovikezdésre, majd vissza is esett ebben, és az első pár hónapban rengetegszer bepisilt ott.

Nálunk úgy alakult végül az ügy, hogy az első óvodás év utáni nyárra eljutott oda, hogy nem pisilt be délután, így levettük róla a pelenkát, és a következő évben már bent aludt az óvodában simán. Egyszerűen neki ennyi idő kellett. Vannak „szupergyerekek”, akik kétévesen szoba- és ágytiszták, de lehet, hogy ők pl. nem beszélnek… Én azzal erősítettem magam, hogy minden egészséges gyerek kinő a pelenkás korból, elég ritka, hogy valakit még egyetem alatt is pelenkázni kelljen éjszaka.

Ráadásul a fiam éjjelre 5 éves koráig pelenkát hordott! Gondolhatod, én is paráztam, és megkaptam sok helyről, hogy ez „nem normális”, ám szerencsére a gyerekorvosunk megnyugtatott, hogy ne aggódjak ezen, „hivatalosan” 5 év a lélektani határ, addig nem kell szervi bajra sem gyanakodni, egyszerűen van gyerek, aki később érik meg erre a dologra. A fiúk egyébként is „bénábbak” nagy általánosságban ezügyben.

Így – bár persze engem is zavart, pláne, hogy már alig ment rá a pelenka, akkora volt – végül ez is megoldódott.

2013. jan. 11. 10:27
 4/17 anonim ***** válasza:
Az én fiam most lesz 3 és dettó pelusban alszik.Néha van benne néha nincs cucc.Én nem próbálkozom,mondogatom neki hogy majd már el kellene hagyni a pelsut.Oviba beveszik nálunk így is,délben ráadják azt mondták.
2013. jan. 11. 10:28
 5/17 anonim ***** válasza:
Van bizony. Nem ovis még, nyáron szobatiszta volt, aztán ez elmaradt a réteges öltöztetés meg az előrehaladt várandósságom miatt...majd tavasszal újrakezdjük. Engem nem izgat, de a ovis lenne, én is kilennék. Csak az a baj, hogy idegrendszerileg kell megérniük hozzá, van, aki másfél, van, aki 4 évesen érik meg rá, ez az égvilágon semmit nem jelent, nem lemaradás. Tudom, mert az első fiam 4 éves korára érett meg ilyen tekintetben, csinálhattam én akármit.
2013. jan. 11. 10:29
 6/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Két lányom volt előtte akik 2 évesen már szobatiszták voltak éjjelre is.Úgyhogy nyugi!
2013. jan. 11. 10:29
 7/17 A kérdező kommentje:
De aranyosak vagytok, köszönöm:-)Már sokat olvastam utána, meg tudom hogy öt éves korig akár normálisnak is tekinthető, de mégis családban is már rég nem hordtak ennyi idősen alváshoz sem pelust, így néha az az érzésem valamit rosszul csinálok.Akarná szegénykém, mondja hogy nem kell pelus, szól stb...de mindig bepisilés a vége.Nekünk az ébresztés sem jött be, pedig két hétig is próbáltam.De az örökös pisis ébredés után azt mondtam ennek semmi értelme.Meg hogy ne adjak neki inni már este.Na ja, ha szomjas nyilván nem hagyom úgy.Én már a déli ágytisztaságnak is nagyon de nagyon tudnék örülni:-(
2013. jan. 11. 11:02
 8/17 A kérdező kommentje:
Nappalra ahogy 2 éves elmúlt szépen szobatiszta lett, nem vele gond.Az is úgy működött, hogy egyszer csak magától szólt hogy anya pisilni kell.Hiába vettem én le róla a pelust nappalra, össze-vissza pisilt.Egyszer csak játék közben hallottam ahogy szólt.Gondolom az éjszakai is így fog majd működni.
2013. jan. 11. 11:04
 9/17 anonim ***** válasza:
Az én fiam szeptemberben volt 3 éves, és most van egy hete, hogy alváshoz nincs pelus. Lekopogom, még baleset sem volt. Magától szólt, hogy már nem kell neki. Lestem is. De 3 évesen eszébe sem volt bugyi nélkül aludni :) Nyugodj meg, tök normális a kisfiad korában.
2013. jan. 11. 11:17
 10/17 A kérdező kommentje:
A fiam is szeptemberei egyébként.Ó, hát akkor nektek már nagyon jó.És az oviban hogy volt?Őt is elhoztad ebéd után?Vagy még nem ovis?
2013. jan. 11. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!