Van olyan akinek 3 évesen a gyermeke megkésett fejlődésü volt aztán behozta? S nem kizárólag a beszédre gondolok hanem amúgy is
Szia. Az én kisfiamról 2,5 éves korában derült ki, hogy el van maradva a kortársaitól szinte minden területen. Későn is kezdett beszélni, a figyelmét se tudta úgy összpontosítani, nem volt kitartása semmihez stb. Akkor azt mondták, hogy kb. 9-10 hónapnyi a lemaradása. Elkezdtük hordani fejlesztésekre, TSMT tornára, úszni, itthon is máshogy kezdtünk foglalkozni vele, sok "okosító" játékot játszottunk... Most lesz 4 éves, még mindig szükség van fejlesztésekre, de mára már rengeteget javult a helyzet, a legutóbbi (májusi) felmérés szerint kb. fél éves lemaradásban van. Vagyis volt akkor, azóta szerintem megint ledolgoztunk egy keveset. Én abban bízom, hogy mire iskolába kerül utoléri a korosztályát.
Egyszóval kell és érdemes fejlesztésekre járni és sokat foglalkozni velük, mert ledolgozhatók ezek az elmaradások.
Megkérdezhetem, hogy nálatok konkrétan mi a gond?
A keresztfiam 4 éves múlt, s már korábban észrevettük, hogy valami nem oké, de sokáig tartott, míg sor került az összes vizsgálatra, hogy kell-e fejlesztés stb. Kb. 1 hónapja kapta meg a papírt arról, hogy fejlesztésre szorul. Az óvoda kötelessége biztosítani a fejlesztést heti kétszer, de az óvodában még mindig nem történt semmi.(Persze, eddig ők voltak rajta, hogy hurcoljuk minden felé a gyereket)
Addig is otthon igyekszünk vele fejlődni, tanuló játékokkal, mondókákkal, sokat mozogni stb.
Mi azért látjuk a fejlődést, ha lassú is. De hát nem minden gyerek egyforma.
De sajnos az óvoda olyan, mintha vissza akarná fejleszteni a gyereket, mert mindenből kizárják a kisfiút. (Ne vigye a szülő az anyák napjára, nem mehet kirándulni, nem tanítanak neki verseket stb. Most is úgy kell majd megkérdezni, hogy mit tanulnak az ovisok Mikulás várásra ,mert hiába beszélgetünk a gyerekkel, nem derült még ki, hogy bármit is tanulnának. Legalább a
szülőnek odaadhatnák a versikét, éneket, hogy otthon megtanítsuk.)
Szóval remélem, hogy haladni fogunk valahová, s ő is ki fogja nőni mire suliba megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!