Mit tegyek, ha 14 hósom nem hajlandó kézen fogva sétálni velem kinn, hanem kizárólag önállóan akar menni?
Nem tudod olyan helyre vinni, ahol tud egyedül rohangálni?Én lányom is 14 hónapos.Nagyon ritkán hajlandó fogni a kezem.Általában ha veszélyes helyen van, mint pl lépcső és társai, akkor magától nyújtja automatikusan, hogy segítsem.Olyan helyre még nem nagyon megyek vele ahol sok autó van, ott inkább felveszem és ölbe viszem.Mondjuk nekem szerencsém van, mert olyan helyen lakunk, ahol az egész lakótelepen 30-as tábla van, így nem nagyon száguldoznak az autók.
Nálunk mikor elkezdtünk lépcsőzni tanulni, az nagyon sokat segített, mert rájött a kisasszony, hogy milyen jó ha anya fogja a kezét. :)
Még nagyon picike, magasságra is: simán lehet, hogy kényelmetlen neki olyan magasra felnyúlni, főleg nagykabátban.
A babakocsit hogy bírja? Nem tudom, milyen környéken laktok, de talán megoldható, hogy kocsiban told, amíg olyan helyre nem értek, ahol szabadon tud szaladgálni.
Beszéld meg vele, hogy VAGY fogja a kezed (mármint ahol szükséges, azaz utcán - a játszótéren engedd tombolni), VAGY berakod a kocsiba és tolod, akkor is, ha ordit.
Pár alkalom után megtanulja, hogy jobb rendesen, kézenfogva menni, mint kocsiban ülni.
Nagyon fontos, a gyerek érdekében, hogy ezt betartsátok, mert út mellett nagyon könnyen történhet akár halálos baleset, mert valamiért teljesen váratlanul kirohan az úttestre.
Szia!
Az én lányom már 2 éves,és ne aggódj,ha jól neveled,és mindig elmondod neki hogy akkor épp miért kell anya vagy apa kezét fogni,mindig el kell mondani!
akkor idővel nem fogja rángatni.
ezt azért írom mert az én lányom dettó ilyen volt,és amikor kezét fogtam mindig elmondtam h itt sok az autó,úton megyünk át,stb. de hát mintha a falnak beszéltem volna.
már mondtam is az apukájának hogy kezdek csődöt jelenti,de nem volt hiába való sok magyarázás,mert már tudja hogy ha jön autó,nyújtja a kezét,ha úttesthez érünk megáll és nyújtja a kezét.
őszintén megmondom nem tudom mennyi idő volt mire elhagyta ezt a kéz rángatást,de annyira sokáig nem tartott,talán 2-3 hónap.
tehát türelem,légy körül tekintő és mondd neki,a kitartásod meghozza majd a gyümölcsét.
sok sikert!
Nem akarja fogni, mert ő már nagyon önálló, és tud egyedül is menni. Majd leszokik róla, a lányom is ezt csinálta, most 4 éves, és szépen kézen fogva sétálunk az utcán.
A fiam 2 éves, és neki sem lehet fogni a kezét. Azt viszont már megtanulta, hogyha átmegyünk az úttesten, akkor fognia kell a kezemet, már magától nyújtja. A járdán viszont azonnal elengedi. De ezt is nagy hisztik árán sikerült elérnem, mert ő inkább egyedül akar sétálni. Ő is ki fogja nőni. Épp ezért, ha néha még mindig előveszem a babakocsit, ha sietünk, mert így gyorsabb. Nem nagyon szereti, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!