Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan szülő, akinek a...

Van itt olyan szülő, akinek a kisfia 22 hósan még nem,24 hósan viszont már elkezdett beszélni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés. Enyém 20 hónapos és sajnos nem beszél. Most megyünk majd a koraifejlesztőbe, hogy segítsenek.
2013. jan. 9. 21:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Dokiküldött el titeket oda? Az enyém már 23 hós lesz most, és semmi...kb 3 szót mond. Mondanál erről valamit kicsit részletesebben?
2013. jan. 9. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:

20 hónaposan nem baj, ha nem beszél, ha csak nem süket vagy valami egyéb szervi baja nincs.

De még 22 hósan sem baj (természetesen ha itt is ki van zárva a szervi probléma).

Ne aggódj, fog még annyit dumálni, hogy meg is unod.

2013. jan. 9. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:

24 hónaposan se beszélt :) el is küldtek minket a koraiba.

viszont 27 hónapos korában beindult, nem is kicsit.

ezt így képzeld el ahogy mondom, kedden még totál kuka gyerekem volt, szerdán mondatokban beszélt! az első megszólalós napján több mint 100 új szava volt :)

én is tettem fel itt kérdést egy év :) azóta már ovis, komolyan könyörgök neki, hogy néha fogja már be a száját mert nem bírja ki, még a wc-n is dumál magában, jó hangosan :D

2013. jan. 9. 21:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem a doki javasolta, nem voltunk nála mostanában, de az anyu- apu szavakan kívül mást nem mond. Hallani hall, mert ha szólunk neki figyel ránk, ha mondunk valamit, hogy hozza oda odahozza, babanyelvén dumál. De azért már illene beszélnie így elviszem. Még nem tudom milyen lesz csak most fogunk menni.
2013. jan. 9. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
azért inkább vidd el az a biztos. Minket mindig azzal hajtottak el hogy majd megszólal, majd beszél stb. és 20 hósan, 24 hósan se szólt egy szót se. Sajnos én nem vittem tovább sehova oviban kezdett el beszélni ( 3 éves kora előtt 2 hóval) és több egyéb probléma is kiderült közben és kellett volna neki kicsi korában a korai fejlesztőben a beszédindítás (csak hát senki se mondta)
2013. jan. 9. 21:32
 7/10 anonim ***** válasza:
24 hós korában kezdett el beszélni,addig csak hümmögött és mutogatott jóformán.Pár napra másra kellett bíznom,aki nem értette meg a hümmögést,mutogatást.Mire hazajöttem láss csodát egy csomó új szót mondott,és onnantól nem volt megállás.Egy ismerősöm kisfia októberben volt 2 éves semmit nem beszél,de mutogatással megérteti magát.Akkor az már gáz ezek szerint?
2013. jan. 9. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:

zia

az én kisfiam sem mondott egy szót sem és elkezdtük a TSMT tornát annak hatására rövid időn belül hatalmasat változott minden téren, ma már énekel , mondókázik stb. 3 éves. Az utolsó elöttinek - NEM BÁNTÁSBÓL!!!! - nekem se javasolta senki, egyszerüen éreztem, ösztönösen, hogy valami nem ok, pedig első gyerek és utánakerestem a neten és úgy találtuk a tornát a BHRG alapítványnál oda járunk HRG úszásra is, ma már 98% olyan mint a korabeliek, pedig jócskán levolt maradva, de hála Istennek a torna és az úszás megtette és teszi azóta is hatását

2013. jan. 9. 22:22
 9/10 anonim ***** válasza:
6 os vagyok mi is jártunk saját szakállunkra tsmt re (nálunk hrg nincs) de rajtunk nem segített semmit.
2013. jan. 9. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Az enyém 27 hónaposan kezdett el beszélni, ahogy az egyik válaszoló is írta, egyik napról a másikra.

Közölte, hogy ő fiú, én lány vagyok és elsorolta a számokat 10-ig.

Olyan robbanásszerű volt a beszédfejlődése, hogy hamarosan utolérte, sőt lehagyta a barátnőm kislányát, aki 3 hónappal idősebb nála és másfél évesen már bőven kotyogott!

Mi annyival jobb helyzetben voltunk nálad, hogy a férjemmel pedagógusok vagyunk, a sógornőm óvónő és a barátnőm fejlesztő pedagógus, tehát szinte biztosak voltunk benne, hogy nem szervi probléma miatt nem beszél a gyerek. A fejlesztő pedagógus barátnőm is azt mondta (mert azért nem mondom, hogy nem idegesített a dolog), hogy kifejezi magát gyerek a saját módján, megérteti magát és elmagyarázza, ha akar valamit, egyszerűen kényelmes neki ez az állapot, mert mindent megértünk, amit akar.

Viszont egy ismerősünk kisfia közel 3 évesen kezdett beszélni, a szomszédunké meg majdnem 4, mindkét gyerek fejlesztésre jár azóta is.

2013. jan. 10. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!