Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Általában mennyire anyásak a...

Általában mennyire anyásak a kislányok, ha mindkét szülő jelen van az életébe?

Figyelt kérdés
Lányom nagyon erősen anyás. Szó szerint megfulladok a jelenlététtől. Igaz egyke, de amíg én szigorú és türelmetlen vagyok vele és ordibálok, addig az apja mindent megenged neki, első szavára ugrik a lányának. Mégis a gyerek nem nagyon van vele, ha közelébe van. Viszont az én nyakamon lóg akkor is mikor az apját megkérem foglalja le. Sokszor van olyan érzésem, mintha két gyerekem lenne.
2013. jan. 2. 07:50
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
"szigorú és türelmetlen vagyok vele és ordibálok" - a szeretetedre vágyik, azt akarja, hogy elfogadd, ezért ragaszkodik hozzád, te meg ezt csinálod vele. Hitvány ember vagy.
2013. jan. 2. 08:05
 2/6 A kérdező kommentje:
A "szigorú, türelmetlen és ordibálok vele", valaminek a terméke lett. A lányom szeret engem és én is őt. Nem a nap 24 órájába művelem, csak amikor következetesnek kéne lenni. Ez a baj a jelzőkkel. Sosem fedi a valós igazságot. Törődöm a lányommal játszok vele, sokat nevetünk. Nagyon mosolygós vidám gyerek. Jószerével mondhatom azt is egyedül álló nőként nevelem, mert az apja betegségből kifolyólag folyton alszik és leghülyébb időpontokba dolgozik. Vagyis alig van otthon. A jelződdel meg nem is tudok mit kezdeni, mert a kevés infóból egy égész életre nem tudsz rálátni. Ez a hátránya ennek a honlapnak is. Ide nem fogunk regényt írni.
2013. jan. 2. 08:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Anya a minden!!!!!Akár mit csinálsz vele te leszel az első.Nálunk is apa mindent ráenged, és mégis anya kell. És elsőnek: Én is szoktam kiabálni a gyerekkel, meg minden anyuka.

Amúgy mind a kettőnkhöz ragaszkodik.

2013. jan. 2. 08:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk nem így van. A lányom inkább apás. :)
2013. jan. 2. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

ha te vagy aki foglalkozik vele a kiabálások ellenére, hozzád fog ragaszkodni. Mivel az apjára nem számíthat és következetlen is, azt csinál a gyerek vele, amit akar. A gyereknek szabály kell és szeretet, a kiabálást meg majd betudja annak, hogy anya ilyen, néha kiabál. De ne lepődj meg, ha ő is kiabálni fog, mert azt hiszi, ez a minta.

Nem tudom, mennyi idős, de legyen meg az ideje, amikor csak vele foglalkozol, pl. du. alvás után 2-3 órát és lefekvés előtt egy órát. Amúgy meg játsszon el magában. Akkor tudja, anya mikor szabad a számára és ehhez fog alkalmazkodni. Persze idővel.

2013. jan. 2. 09:16
 6/6 anonim ***** válasza:
A lányom áprilisban lesz 3 éves. Ő is nagyon anyás. De megvan az oka. Apa összes vele való foglalkozása kimerül abban, hogy megpuszilgatja...általában a legalkalmatlanabb időpontokban, helyzetekben(pl épp iszik). Sokszor az a válasz, hogy kap egy pofont--szószerint, amit puszival jutalmaz...máskor ordítani kezd a kicsi apa meg puszilja és öleli, amíg rá nem szólok. Ha megkérem legyen vele, amíg pl. zuhanyozok arra megyek be, hogy apa hanyatt fekszik a kislány meg valamelyik sarokban játszik, vagy tévézik, máskor meg apa elalszik. Soha nem énekel neki(pedig ez a szakmája), enm mesél, nem játszik:(, sőt még fel van háborodva, ha erre próbálom rávenni. Sokszor meg direkt cukkolja, hogy ordítson.....Igazából egyedül nevelem, pedig a nagyi(anyósom ) is velünk lakik. Ő megpróbál néha játszani vele, könyvet nézegetni, de pár perc után a kislány otthagyja. Valahogy nem tudja lekötni...Ennek ellenére amikor nincs itthon apa, egyre többszörja mondja a lányunk, hogy hiányzik neki, meg, hogy szereti, de szemtől szemben soha.
2013. jan. 3. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!