Mikortól adtatok tejet a tápszer után?
Valamint az is érdekelne, hogy hogyan szoktattátok át a tejre? Mivel jár, mire számíthatunk? Vagy ha nem tejet, akkor mit ajánlotok?
1 éves a kislányom, és tegnap először megpróbáltunk neki tejcsit adni (2,8-as felforralva), és fintorog, nem ízlik neki :(.
(Eddig Milumil HA 2 optima-t ittunk.)
Ti hogy adtátok neki először? Előre is köszönöm.
Enyém már 4,5 éves, de azért leírom :)
Pontosan egy éves volt, mikor a védőnő mondta, hogy kipróbálhatjuk a tejet. Addig tápszeres volt.
Mivel nem tudtunk semmilyen allergiájáról, és egyéb gondjáról a gyereknek, igy megfogadtam.
Én nem forraltam fel, csak melegítettem a mikróban langyosa. Dobozos 1,5-ös, hűtőben tartott tejet kapott (mi csak ezt isszuk)először csak 1 dl-t.. szerintem észre sem vette hogy ez más mint a tápszer :) Mai napig ezt issza, csak mostmár kakaó formájában.
Mindkét gyerekemmel megvártam a 2 éves kort a tejjel. Féltem, mivel nekem vannak problémáim a laktózzal.
Elsőre hidegen kapták, pohárból, bundáskenyér mellé :) Lassan emelkedett a dózis, mára napi szinten isznak tejet, melegen és mézzel szeretik.
Forralni nem kell.
Nem utána kell adni, hanem hozzá kell keverni a tápszerhez először nagyon picit aztán folyamatosan növeli az adagot. Nálunk sajna nem jött be mert fosik a tejtől így maradtunk a tápszernél.
Igen, én is pont ezen gondolkodtam, hogy vajon hozzá lehet e keverni a tejet a táphoz??
Tarós tejet vagy, "friss" tejet adtatok neki?? azt mondják fel kell forralni, és hogy 2,8-as legyen.. Én csak azért azzal próbálkoztam!
Egyébként egy kicsit bele ivott, és reggelre teli volt a gatya rendesen. Az állaga is "jó" volt.. :))
Kakaóból milyet kevertek a tejhez?
Hozzá lehet, de én nem kevertem össze a tejet a tápszerrel. Nesquik kakaóport kap a kezdetek óta bele. :) Bolti tejet nem kell forralni, hisz az pasztőrözött, de ha nénitől veszed a piacon, vagy házi tej, azt bizony kell.
Állítólag a 2,8-as a zsírosabb jó, de mi sose ittunk olyat, a gyerek is "csak" a 1,5-öst kapja :)
Értem. Akkor megpróbálom úgy...hátha.. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És BUÉK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!