Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert lehet budos 2.5 eves...

Miert lehet budos 2.5 eves kislanyom szaja napok ota?

Figyelt kérdés
Reggel es este fogat megmosom a fogat. Az elmult napokban nathas kicsit es tegnap es ma volt egy kis hoemelkedese (37.5-nel nem ment feljebb) tobbnyire szajan veszi a levegot. Ma szinte nem evett semmit. Par falatot. Egesz nap, ha kert inni, akkor vagy vizet, vagy tejet kert. Egy joghurt, meg par falat ment le neki ma, sokat aludt, joval tobbet, mint szokott (napkozben) Lehet csak a natha miatt budos a szaja? Remelem. Fogait ellenorzom minden nap, szep feherek, nincs rajta lepedek, vagy ilyesmi.
2013. jan. 7. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk tüszős mandullagyulladás, főleg, hogy alig eszik, biztos nagyon fájhat a torka. Szerintem dokihoz kéne vinni, aki belekukkant és megmondja, hogy mi a helyzet. Mindenesetre itasd, ha nem is eszik, legalább folyadékot fogyasszon bőven.
2013. jan. 7. 22:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Most, hogy emlited a fajdalmat, eszembe jutott, hogy mondogatja, hogy a pocakja faj, de delutan mar csak 1-2 alkalommal mondta, este fele meg mar nem mondta. De reggel es delelott eleg surun mondogatta, meg tegnap is, hogy faj a hasa. Ha fajna a torka, mondana.
2013. jan. 7. 23:14
 3/9 anonim ***** válasza:
pedig ez mandulagyulladás, lehet tényleg tüszős. nekünk sajnos mindkét gyereknél előfordul de a kicsinéál inkább (ő 3 éves) és a tipikus úgymond szájbűz igenis onnan ered. hidd el nekem. már több orvos is mondta nekünk, mikor éppen más vizsgálta mindig rákérdeztünk és azt mondták hogy a mandulára kiült genny a büdös.... Amikor elmúlik neki akkor a szag is elmúlik. mutasd meg dokinak. eddig miért nem vitted?
2013. jan. 7. 23:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is mandulagyulladása van. Kislányomnak pont most is az van és neki is büdös a szája. Vidd le holnap orvoshoz.
2013. jan. 7. 23:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Oke, koszi, akkor elviszem dokihoz. Azert nem vittem, mert egy kis natha miatt nem rohangalok orvoshoz. Paromnak is nehe van a nathajaval hoemelkedese, igy gondoltam, lehet rautott ebben is. Egyszer volt 37.4 a homerseklete, egyebkent 37.2-3. Nem gondoltam, hogy komoly lenne. Ma megprobalok neki idopontot kerni, de nem biztos, hogy ma az orvos meg is nezi. (kulfoldon elek, itt csak akkor latnak el aznap, ha frocsog beloled a ver, akkor is ki kell varnod a sorod. Volt mar, amikor egy eves volt, hogy bevittem orvoshoz, 3 nappal kesobbre akart idopontot adni, en meg 10 percig probaltam rabeszelni az asszisztenst, hogy engedjen be az orvoshoz, vegul beengedett. Ha nem tudom elerni, hogy megnezzek ma, akkor megvarom a parom es este bemegyunk a korhazba (6-ig dolgozik)
2013. jan. 8. 07:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Mandulagyulladás, fiamnak is volt.

Mi is külföldön élünk, és addig enm is nagyon fogadnak, amíg nincs láza (legalább 38 fölött). Más miatt mentünk dokihoz, aki megvizsgálta tetőtől talpig, és akkor mondta, hogy a mandulája is be van kicsit dagadva, de nem írt fel rá semmit. Rendbe jött másfél hét alatt. (Ezzel nem azt mondom, hogy ne vidd orvoshoz, csak azt, hogyha nincs magas láza, nem tragédia, ha nem azonnal nézik meg, szerintem).

2013. jan. 8. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:
A gyerekorvosunk azt mondta, hogy a tüszős mandulagyulladás egyik jele lehet a hasfájás, és nem feltétlenül jár torokfájással.
2013. jan. 8. 10:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Koszi szepen, 2 ora mulva megyunk orvoshoz, kikonyorogtem egy idopontot, remelem ad ra valamit, szerencsere ma nem volt semmi gond, evett is es jokedelyu volt, de mar reggel kicsit krakogott. Most alig folyik az orra, es nem is kohog, hasfajasra se panaszkodik, de a szag meg megvan.

Igazabol azert viszem el, hogy megtudjam, mitol budos a szaja (valoszinu azert, mert tenyleg mandulagyulladasa van), mert ha tenyleg az a baja, s nem kezelik, akkor lehet hamar visszaesik, vagy valami kovetkezmenye is lehet kesobb. En gyerekkoromban parszor nem kezeltem rendesen orvos altal a kohogesemet, most rendre minden telen visszater legalabb egy alkalommal, akarhogy vigyazok, lehet emiatt van. Neki ezt nem akarom. Nagyon szerencses vagyok, illetve o szerencses, mert eleg gyorsan kilabal mindenbol, eleg jol veszi, ha beteg. Ha beteg, akkor altalaban alszik:D Majd estere megirom, mi lett az eredmeny. Koszonom szepen mindenkinek.

2013. jan. 8. 15:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Majd 2 ora hossza varakozas utan sorra is kerultunk...aztan csak paracetamolt kapott lanykam. Holnapra vizeletmintat kell vinnem.
2013. jan. 8. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!