Milyen tapasztalatok vannak a testvérek egy szobába való összeköltöztetése terén?
Este mindig is együtt aludtak, a pici születésétől fogva. Nappal külön szobában aludtak, hogy ne zavarják egymást.
Amikor a pici 1,5 éves volt, kb akkor kezdtük nappal is együtt altatni őket.
Egy darabig este úgy volt, hogy a pici 8-kor ment aludni (egyedül aludt el), a nagy pedig fél 9-kor utána (addig olvastam neki, szintén egyedül aludt el).
Most egyszerre mennek aludni fél 9-kor, ott kell feküdni köztük, különben buliznak, nem alszanak el rendesen. Nappal és este is befekszek közéjük, így kb 15 perc alatt csönd van.
Össze van tolva a két gyerekágy, mint egy franciaágy, így alszanak együtt, bár nem mennek át a másik térfelére, de szeretik így.
Akár az én fiaimat írtad volna le :) csak nálunk 2 év a korkülönbség. Eddig a kicsi a mi szobánkban aludt, de most az ágya helyére tettük a karácsonyfát és kénytelen volt a gyerekszobába költözni ahol már kb 1 éve delel. Eddig nem tudtam ott lefektetni este, csak a saját ágyában, de ott pillanatok alatt elaludt magától.
Tehát most úgy alakult az esti rítus, hogy kicsit korábban van fürdés. Utána mindkettőnek ágyazás, odakucorodunk a nagy heverőjére és mesélek mindkettőnek. Így persze más, mert a kicsi mindenbe beleszól :) 2-3 mese és megyünk apának köszönni. Utána mindkettő az ágyába bújik és betakargatom őket. Egy kicsit ott vagyok velük (kezüket fogni, buksit simizni) és amikor már majdnem alszanak kijövök.
A változás az, hogy a kicsi nehezebben alszik el, illetve éjszaka fel-felébred, olyankor sír, nyöszörög, mert szerintem még nem tudja hol van. De nagyon biztatóan alakult eddig, nem sétálgat éjszaka (mint a tesója tette)
Most kell kitartanom, hogy ne hozzam vissza, mert akkor soha nem tudom őket együtt altatni.
5. vagyok
Nálunk is úgy volt, hogy a nagy kapott egy nagy heverőt, a kicsi pedig megkapta a nagyfiam régi körbe-támlás heverőjét.
Nálunk is egymás mellett vannak az ágyak, csak nem franciaágy szerűen, hanem fejvégükkel találkoznak.
Sok sikert és kitartás...
1.vagyok
Amikor a picitől elvettük a rácsoságyat és a sima ágyba került, állandóan mászkált. Néha éjszaka közepén kerestük őt, hogy épp hol alszik a lakásban. Kijött az ágyból és valahol máshol lefeküdt, néha a földön, néha a kanapén.
Kislányom 2,5 éves múlt, kisfiam 8,5 hónapos. A kicsit 5 hónapos korába tettük át a nagy szobájába, csak kipróbálás céljából.Most a kicsi 9 hónapos lesz és úgy tűnik bevált a dolog.A nagylányom már 1,5 éves kora óta nem alszik nappal, így hamar álmos lesz este.Nálunk ez így működik:
18:30 körül fürdés együtt.
Anya megeteti a kisfiút, a tápszeren be is alszik, apa mesét olvas a kislánynak, ő azon alszik el.
7-re szinte mindig alszik mind a kettő. Amikor ritkán egyedül altatom apa nélkül, először elaltatom a kicsit, addig a nagy mesét néz.Próbáltam én is, hogy mindkettőnek olvasok, de a kicsit még nem köti le annyira a mese.A nagy a kicsi evésétől nem tudott aludni, a kicsi meg a nagy meseolvasásától nem tudott.... :)
Igaz a kicsi most fogzik, néha felsír és felkelti a nagyot, de szerencsére a lánykám jó alvó és ritkán kel fel, de ha fel is kell, hamar vissza tudja altatni apa(nagyon apás). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!