A gennyes mandulagyulladás hogyan zajlik le? Köhögés, orrfújás vele jár?
Figyelt kérdés
Pont külföldön voltunk, amikor belázasodott a fiam és ott vittük dokihoz. Antibiotikumot kapott a gyerkőc és gennyes mandulagyulladást diagnosztizáltak nála. Lázas volt, be volt rekedve és őrülten fájt a torka. A gyógyszerre már másnapra elmúlt a fájdalom és láz, és többet semmi tünete nem volt. Nekem ez olyan fura! Nem kellett volna köhögnie, vagy taknyosnak lennie? Vigyem el itt is dokihoz, vagy meggyógyult volna? Két hete kezdődött mindez.2013. jan. 3. 14:37
1/5 anonim válasza:
Az én lányom köhögött,lázas volt és be volt rekedve.Ő is antibiotikumot kapott,amitől már másnap jobban lett,bár nem fájlalta semmijét,de gondolom azért érezhette a torkát,mert napokig alig evett.Ha a megadott ideig adtad neki a gyógyszert és már semmi tünete nincs,akkor gondolom teljesen rendbejött.Bár azért mutasd meg a dokinak,nekünk is vissza kellett vinni az antibiotikumos kezelés végén,hogy minden rendben van e.
2/5 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor nem velejárója az orrfújás? Azt hittem ettől is ilyen náthaszerű tünetei lesznek.
Köszi!
2013. jan. 3. 15:23
3/5 anonim válasza:
Első vagyok,nem feltétlenül jár orrfújással.Viszont azt elfelejtettem írni,hogy kísérő tünete lahat még a mandulagyulladásnak a székrekedés is.A lányomnak is volt.Aztán az antibiotikum és a mellé kapott élőflórás joghurt ezt megoldotta.
4/5 anonim válasza:
nem függ össze
van, hogy egymás mellett jelentkezik a kettő, mivel mindkettő a légutakban jelentkezik, így a baktérium is tud átfertőzni.
Rendszeresen tüszős mandulával kezeltek gyerekként (a rendszeres azt jelenti, hogy havonta:() Azóta kinőttem, majd újra belenőttem, ha mondhatom így , szerencsére már csak évi 1-szer, max 2szer jelentkezik...
kop-kop
25 /N
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Küldöm a zöld kezecskéket. Közben csak elvittem kontrollra dokihoz és teljesen egészséges. :)
2013. jan. 3. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!