Gyermeknél, vírusos fertőzés, heveny mandulagyulladás kb meddig tart? Volt valaki (gyermek) mostanában hasonló helyzetben?
Fiam (3 év) szombat este óta lázas.40°környéki,néha az feletti láza van.Vasárnap voltunk ügyeleten,a gyerekorvosunk volt szerencsére.Azt mondta halvány a torok,hólyagos a garatív,mandulák nagyobbak.2 napja szinte semmit nem eszik,gondolom ettől fájlalja a pocakját.Hogyan segíthetnék neki?Csak Amoxicilin-B kapott,és csillapítani kell a lázát.De már ugy le van gyengülve,hogy már napközben is csak néhány órát van ébren,azt is részletekben,folyamatosan alszik,akkor is ha nem lázas.Sokat iszik,de csak kortyokban,ami nem is baj.Hasa nem megy.
Ezen kívűl szeretgetem,ölelgetem,mellette vagyok.
Tudok még bárhogyan is segíteni rajta?
Nagyon aggódom :(
Az Amoxicillin jó gyógyszer és antibiotikum. Segíteni fog. Igazából ma már lényegesen jobban kellene lennie tőle. Viszont fájhat tőle a hasa. Kellene mellé probiotikum, és próbálj neki valami pépeset főzni, amit le tud nyelni. Vagy ha szereti a krémtúrót, pudingot, joghurtot stb., akkor ilyeneket, most ne nézd, hogy egészséges vagy nem, lényeg, hogy egyen, és sajnos ilyenkor az a jó, ha cukrosat etetsz/itatsz vele, mert abban van egy kis energia. Ha iszik, gyümölcslével itasd, de abból pl. a 100%-os narancs nem jó, mert a gyulladt torkot nagyon csípi, inkább barackot válassz. Ha teát iszik, akkor ne legyen forró (a gyulladt részt nem szabad melegíteni), se hideg, inkább langyos. Tegyél bele mézet, és mézet a gyerek szájába is tehetsz, enyhíti a fájdalmat. Kamillatea nem jó, mert szárít, és sokkal jobban fáj a torok és a mandula. Zsálya vagy zsurló tea jó ilyesmire, de nem tudom, hogy 3 éves ihatja-e, ezt a patikustól vagy orvostól meg kell kérdezni.
Kb. ennyit tehetsz.
A folyamatos alvás nem igazán jó, az unokaöcsémet - szintén 3 éves - akkor utalták kórházba, mikor elkezdte átaludni a napot. Ugrándoznia persze nem kellene, nem is szabadna, mert attól emelkedik a láz, de olvass neki mesét vagy nézzetek dvd-t együtt (akkor is, ha egyébként ellenzed a tv-zést).
Köszönöm!
Természetesen ehet krémtúrót,joghurtot,ihat cukrosat,de nem akar.Csak vizet kér.Egész nap megy a mese,azt nézzük,amikor ébren van,ha unja akkor olvasunk,szereti a könyveket.Amint felébred és picit jobban lesz lemegyünk az orvoshoz.
A teákat mindenképp megkérdezem!
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!