Hogyan lehetne egy 3-4 éves kislányt megtanítani orrot fújni?
Jó kérdés, nálunk sem megy. Hála Isten sokat nem volt időnk gyakorolni, nem volt annyit beteg, viszont a porszívó orrszívó már nagy barátunk (tényleg, szereti), úgyhogy nem is akarja megtanulni hogy kell kifújni.
Bocs az off-ért.
Enyém már2 évesen tudott orrot fújni, aztán 3 évesen egy időre elfelejtette (ne kérdezd, hogy csinálta, de vagy fél évig nem ment neki).
Aztán megtanítottam.
Gurigáztam kis vattagolyókat és egy hosszú tálca egyik végére tettem azokat. Az volt a feladat, hogy a tálca egyik végéből a másik végébe (hosszú irányba) fújja át a vattagolyókat az orrlyukával.
Ez a játék tetszett is neki és az orron fújás is újra megy végre :)
3.vagyok
Egyébként oké az orrszívó porszívó, de ha az oviban szükség van orrfújásra, azért nem árt, ha tudja a gyerek. Szerencsére az enyém is ritkán orrfolyós (talán ezért is felejtette el az orrfújást egy időre).
Háromévesem se tudja kifújnni. A száján fújja, de közben a hangot is adja hozzá, ahogy kell, és mivel a pzs-től nem látszik az egész művelet, a külső személelő számára megtévesztésig olyan, mintha kifújta volna az orrát :)
Azt mondják, gyertyával kell gyakorolni, úgy, hogy a gyertyát fújja el az orrával. Nagyon vigyázva persze, és csak Anya foghatja a gyertyát. Frufrut eltűzni. Még nem ültettem át az elméletet a gyakorlatba, de ezt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!