Aki felnevelt két szelid, könnyen kezelhető kislányt az jobban érthet egy hiperaktív fiú neveléséhez mint a saját szülője?
Szerintem nagyon különbözőek a gyerekek és ami beválik az egyiknél az nem feltétlenül fog egy problémásnál ugyanúgy beválni.
A szülők ráhangolódnak a saját gyerekükre és kitapasztalják mi válik be nála a nevelésben .
Attól még,hogy valaki felnevelt két szófogadó,kiegyensúlyozott kislányt nem biztos,hogy jobban ért más szülő hiperaktív,vagy autisztikus gyermekének neveléséhez is.
Ha ezt az én kérdésemre írtad ("verekedős 2 éves"), akkor tévúton jársz.
A lányaim nem szelíd nebánts virágok, és a kisfiú sem hiperaktív vagy autisztikus. A kérdés lényege pedig az volt, hogy normális e, hogy ráhagyják az ilyen szintű verekedést. És amíg az én gyerekeimet üti a kisfiú, addig igenis van valami közöm a dologhoz.
Ha nem nekem szólt, bocsi. (de szerintem igen)
Dehogy temiattad írtam :-) !
Az ismerőseink között van két kislány,akikkel együtt jástzunk nap mint nap.
Nem "ért jobban" hozzá, viszont külső szemlélőként esetleg más nézőpontból láthat rá a dolgokra mint az a szülő, aki a saját gyerekével értelemszerűen elfogult.
Tény, hogy nem minden módszer válik be minden gyereknél, viszont olyan nincs, hogy egy gyereknél semmilyen módszer ne váljon be, még akkor sem, ha az a gyerek hiperaktív (bár ezt a jelzőt manapság nagyon könnyen ráakasztják a nehezebben kezelhető gyerekekre).
Ha a gyerek valóban kezelhetetlen, akkor irány egy szakember (lehetőleg először pszichológus, és csak utána pszichiáter), ha viszont a szülő szerint "nincs is olyan nagy baj" azzal a gyerekkel, hogy szakember kelljen, akkor már lehet, hogy a szülői hozzáállás a fő probléma, és nem is a gyerek...
A szülő beláttja,hogy probléma van,fejlesztésre is járunk,itthon TSMT-zünk,megjártunk már sok szakembert.
Nem teljes kezelhetetlenségről van szó,hanem arról például,hogy nagyon mozgékony egy gyerek ,nehéz terelgetni,hogy elővigyázatosabban kerékpározzon,míg a másik gyermeknek pedig eszébe nem jut az anyukája mellől elmenni.
Tanácsokat kapok hogyan hízlaljam fel,mert biztosan nem erőltetem eléggé,akkor talán meghízhatan,vagy hogyan lehetne a súlyos alvásproblémákkal teljesen leszámolni.
Ebben az esetben nem kell foglalkozni a másik szülővel, sem az okoskodásával, hiszen a problémás gyerek szülei mindent megtesznek, amit megtehetnek az adott helyzetben.
Utóirat: az én fiam sem könnyű eset, és már megtanultam megkülönböztetni a jóakaratú segítő szándékot, az "én biztosan jobban csinálnám a helyedben"-hozzáállástól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!