Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek van kisfia és kislánya...

Akinek van kisfia és kislánya is?! A kisfiúval könnyebb vagy a kislánnyal mondjuk olyan 4 éves korig?

Figyelt kérdés

Mi a tapasztalaitok?

Csecsemőkortól a 4-5 éves korig érdekelne?

Fiúkkal nehezebb vagy a kislányokkal? Hiszti, akaratosság, temperamentum, egyéb....

2012. dec. 26. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jujj,érdekes a helyzet nálatok.Nagyon fontos szerintem,hogy TE mindig legyél kiegyensúlyozott,nyugodt,próbáld ne elveszíteni a türelmed.Menjetek sokat sétálni,és éreztesd,hogy szereted.A kicsinél pedig próbáljatok ki pár hasfájás elleni gyógyszereket.

Kérdésedre:nekem egy 1,5 éves kisfiam és egy 4 éves kislányom van.Mindkettő jó baba volt,és most is jók.De az első babánál minden más volt,emlékszem.A terhesség alatt sokszor voltam ideges,eléggé féltem a szüléstől.Otthon bár konkrét problémám nem volt,minden olyan "vészes" gondnak tűnt,az első 2 hétben izgultam,féltem,furcsa volt,ha sírt.De a kislányom is egy tündér hasfájás nem volt,5 hetes kora óta átalussza az éjszakát.A fiamnál már minden egész másvolt.A terhesség a nagylány miatt elrepült,a szüléstől félni mégcsak időm sem volt.Nála már minden egyszerűbbnek tűnt,ő is nagyon jó baba volt.

Most már szépen eljátszanak,néha vannak viták.Olyanok mint én,akaratosak,makacsok.De kompromisszumképesek.

2012. dec. 26. 22:37
 12/15 A kérdező kommentje:

1. baba: veszélyeztetett terhesség, sokféle probléma volt, 32. héten megindult a szülés, visszatartották, 40. héten 2 napig tartott az indított szülés, oxitocin, méhszájtágítás. Szóval nem egy szülésélmény, de csak kibújt. Sírós gyerek.

2. baba: 37+4. héten spontán kinyílt a méhszájam, pár óra alatt mindenféle beavatkozás nélkül megszületett a kislányom. Infúziót sem kaptam, semmit sem. Problémamentes szülés volt, bár a terhesség problémás volt, magzatvízvétel is volt, idegeskedés is (down gyanú), mégis ő nagyon jó kislány.

3. baba: 39+5 napra két óra alatt megszületett, ugyancsak bármiféle beavatkozás nélkül. Problémamentes szülés, problémamentes terhesség volt. Sírós baba.

Szóval itt sincs egyértelű ok-okozat összefüggés.

2012. dec. 26. 22:47
 13/15 anonim ***** válasza:
2. vagyok.A nagyobbik lányom majdnem 17 éves,a kisebb 7 lesz mindjárt,a fiam 3 lesz január végén.A fiam kb egy fél éve dacol,hisztizik,elég keményen.Majdnem 2 volt mikor végre elkezdett beszélni(a lányok már 1 évesen,másfél évesen már mondatokban beszéltek)a fiam még mindig pelenkás(a lányok másfél évesen elhagyták)A lányokkal sosem volt az az igazi földön fetrengős hiszti,hát a fiam bepótolja.Szülés szempontjából is a 3. volt a legkeményebb.Tehát ilyen szempontból nehezebb vele,megköti magát és amit nem akar azt nem és nem,Most éppen az alvással harcolunk,azt ugyanis nem akar.Mindig ment szépen magától aludni,most meg van húzatva,ordít,hogy nem.Túl kell élni tudom.De amúgy imádom őket.
2012. dec. 27. 07:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Egy lányom van, három fiam. A lányommal volt a legnehezebb! Még most is, pedig már 20 éves, önálló életet él.

A fiaim angyalok, soha semmi különös gond nem volt velük. Az ikrek 14 évesek, a kicsi 4 éves.

2012. dec. 27. 10:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogy van e összefüggés nem tudom, de nekem ugyanígy van mint nálatok. A fiam most 5 a lányom 3 a legkisebbem pedig 14 hós.(szintén fiú).

Az első terhesség problémás volt de végül egészséges fiú baba lett a fiam, de az első 3 hónapot végigordította később is olyan kis önálló típus volt, nem volt egy ölbe baba mindig ment a saját kis feje után, ez mai napig így van. Hisztis makacs akaratos, nevelem természetesen és következetes vagyok vele, de ő az aki egy szabályt 25ször kérdőjelez meg minden egyes nap, és én minden egyes nap tépem a számat hogy szót fogadjon.

A lányom sokkal nyugodtabb, ha vmit mondok, lázadozik de max.1-2 szer aztán megérti a szabályszerűséget a dologban és meg se próbál lázadozni, aktív határozott gyerek ő is, nem félős egyáltalán de sokkal könnyebb vele.

3. baba szintén fiú 3 hónapos koráig szintén iszonyú hasfájós volt nagyon sokat sírt. Most már látom rajta az akaratosságot, földre vágja magát ha vmi nem úgy van ahogy ő azt szeretné, hogy később milyen lesz nem tudom, de én egyértelműen azt tudom mondani hogy a lányokkal könnyebb.

Főleg ahol a több gyerek mind lány pl.

2012. dec. 27. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!