Akinek van kisfia és kislánya is?! A kisfiúval könnyebb vagy a kislánnyal mondjuk olyan 4 éves korig?
Mi a tapasztalaitok?
Csecsemőkortól a 4-5 éves korig érdekelne?
Fiúkkal nehezebb vagy a kislányokkal? Hiszti, akaratosság, temperamentum, egyéb....
Szia!
Jujj,érdekes a helyzet nálatok.Nagyon fontos szerintem,hogy TE mindig legyél kiegyensúlyozott,nyugodt,próbáld ne elveszíteni a türelmed.Menjetek sokat sétálni,és éreztesd,hogy szereted.A kicsinél pedig próbáljatok ki pár hasfájás elleni gyógyszereket.
Kérdésedre:nekem egy 1,5 éves kisfiam és egy 4 éves kislányom van.Mindkettő jó baba volt,és most is jók.De az első babánál minden más volt,emlékszem.A terhesség alatt sokszor voltam ideges,eléggé féltem a szüléstől.Otthon bár konkrét problémám nem volt,minden olyan "vészes" gondnak tűnt,az első 2 hétben izgultam,féltem,furcsa volt,ha sírt.De a kislányom is egy tündér hasfájás nem volt,5 hetes kora óta átalussza az éjszakát.A fiamnál már minden egész másvolt.A terhesség a nagylány miatt elrepült,a szüléstől félni mégcsak időm sem volt.Nála már minden egyszerűbbnek tűnt,ő is nagyon jó baba volt.
Most már szépen eljátszanak,néha vannak viták.Olyanok mint én,akaratosak,makacsok.De kompromisszumképesek.
1. baba: veszélyeztetett terhesség, sokféle probléma volt, 32. héten megindult a szülés, visszatartották, 40. héten 2 napig tartott az indított szülés, oxitocin, méhszájtágítás. Szóval nem egy szülésélmény, de csak kibújt. Sírós gyerek.
2. baba: 37+4. héten spontán kinyílt a méhszájam, pár óra alatt mindenféle beavatkozás nélkül megszületett a kislányom. Infúziót sem kaptam, semmit sem. Problémamentes szülés volt, bár a terhesség problémás volt, magzatvízvétel is volt, idegeskedés is (down gyanú), mégis ő nagyon jó kislány.
3. baba: 39+5 napra két óra alatt megszületett, ugyancsak bármiféle beavatkozás nélkül. Problémamentes szülés, problémamentes terhesség volt. Sírós baba.
Szóval itt sincs egyértelű ok-okozat összefüggés.
Egy lányom van, három fiam. A lányommal volt a legnehezebb! Még most is, pedig már 20 éves, önálló életet él.
A fiaim angyalok, soha semmi különös gond nem volt velük. Az ikrek 14 évesek, a kicsi 4 éves.
Hogy van e összefüggés nem tudom, de nekem ugyanígy van mint nálatok. A fiam most 5 a lányom 3 a legkisebbem pedig 14 hós.(szintén fiú).
Az első terhesség problémás volt de végül egészséges fiú baba lett a fiam, de az első 3 hónapot végigordította később is olyan kis önálló típus volt, nem volt egy ölbe baba mindig ment a saját kis feje után, ez mai napig így van. Hisztis makacs akaratos, nevelem természetesen és következetes vagyok vele, de ő az aki egy szabályt 25ször kérdőjelez meg minden egyes nap, és én minden egyes nap tépem a számat hogy szót fogadjon.
A lányom sokkal nyugodtabb, ha vmit mondok, lázadozik de max.1-2 szer aztán megérti a szabályszerűséget a dologban és meg se próbál lázadozni, aktív határozott gyerek ő is, nem félős egyáltalán de sokkal könnyebb vele.
3. baba szintén fiú 3 hónapos koráig szintén iszonyú hasfájós volt nagyon sokat sírt. Most már látom rajta az akaratosságot, földre vágja magát ha vmi nem úgy van ahogy ő azt szeretné, hogy később milyen lesz nem tudom, de én egyértelműen azt tudom mondani hogy a lányokkal könnyebb.
Főleg ahol a több gyerek mind lány pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!