Akinek van kisfia és kislánya is?! A kisfiúval könnyebb vagy a kislánnyal mondjuk olyan 4 éves korig?
Mi a tapasztalaitok?
Csecsemőkortól a 4-5 éves korig érdekelne?
Fiúkkal nehezebb vagy a kislányokkal? Hiszti, akaratosság, temperamentum, egyéb....
Hát nem tudom. 1. gyermekem kisfiú. Minden annyira nehéz volt vele és most is az. Visítós csecsemőkor, hisztériás, akaratos, mai napig földhöz vágódós, pedig 4 éves.
2. gyermekem 2 éves lesz-kislány és kezdetektől egy angyal. Nem sírt csecsemőkorában, bújós, anyás, alkalmazkodó, hangját nem hallani, csak a kacagását, annyira könnyű vele a mai napig. Ő vigasztalja a nagyot, simogatja, puszit ad neki, ha a fiam hisztizik. Annyira cuki:)
És most született a 3. babám, aki fiú. És kezdek megint összeomlani, mert folyton visít, éjjel-nappal fent van, nincs el, vagy a hasa fáj vagy nemtudom, folyton foglalkozunk vele, mégis sír. Kezdem megint elveszíteni a kevéske önbizalmamat.
Ezért tettem fel a kérdést, hogy nálatok ez hogy alakult.
Lehet, hogy nálunk számít a nem és lesz két nehéz természetű fiam?????
Mindegyiket ugyanazon módon nevelem, nincs kivétel, nincs sírni hagyás, nincs hogy te az első vagy , te pedig csak a 3. és ezért másként kezelem őket. És a 3. babánál sem veszem lazán a sírást, sőt, egyre jobban zavar, hogy mi lehet a baj.
jujj..ez nem vmi bíztató,
az én lányom 2,5 éves igaz azóta van megőrülve igazán hogy megszületett a kisöccse aki még csak 6 hetes,eddig még aranyos nyugodt baba..
a lányommal babakorában is voltak gondok..de most?!..
úgyhogy most egyenlőre a lányommal nehéz,de hát később lehet mást mondok.
Nálunk a 4 éves fiamat viselte meg a 3. baba születése. Pedig oviba sem járatom direkt ezért. Követelőző lett, irigyebb, mint valaha.
Kislányom folyamatosan jön, segít a baba körül, az ágya mellé kucorodik és folyton nézi. Ő örül a nagytesónak is és a picinek is. Egyenlőre legalábbis így áll a helyzet.
Nekem az első gyerek lány,és mit ne mondjak nagyon nehezen szántam rá magam egy másik babára ő utána.
Kb másfél éves koráig állandóan sírt,és senki nem tudta miért. Hasfájós volt és nagyon bukott,ezeket fél évesen kinőtte,de utána sem változott semmi!?( Vagy 1000féle orvosnál voltunk vele a gasztroenterológustól kezdve a pszhiologuson át mindenhol. Sehol nem találtak semmit!!! Azt mondták ilyen a természete.:( Állandóan csak ölben volt el,sem éjjel,sem nappal nem akart aludni.
Márciusban lesz 4éves,és egy akaratos,öntudatos,makacs,kis hisztigép. Az alvással most is problémák vannak.
A kisfiam lassan 8hónapos és hozzá képest egy tünemény! Nagyon nyugodt jó baba. A lányommal ilyen idősen már megjártunk pár orvost,a fiammal semmi gond.
Ettől függetlenül imádom mind a kettőt!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!