Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetek egy hisztis,...

Mit tehetek egy hisztis, hihetetlenul akaratos, onmagat kamasznak kepzelo 2,5 eves kislannyal?

Figyelt kérdés
Rokonom kislanyara nagyon sokat vigyazok, mert egymas melletti lakasban vagyunk, szoval kb minden nap, tobbszor en fektetem le, ugyhogy a neveles nagy resze ram marad. Nagyon anyas, szerintem szeparacios zavara van, tulsagosan ragaszkodik, ha ott az anya mindig korulotte nyuzsog, rogton sir. Ha velem van nyugodt, viszont neha mar komolyan nem tudom mivel neveljem (sosem utottem meg) mert szembefordul velem, ordibal...pl ha ennie kell, elvarna hogy en etessem, mert az anyuka adja a szajaba a kajat, en meg mondtam neki hogy nem baba, meg kell tanulnia..es egy oraig ult es csak durta a kajat es nezte hogyan akadok ki. Ez a hiszti minden teruleten megnyilvanul...

2012. dec. 25. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Nem szeparációs szorongás. A szeparációs szorongás nem az anyahiányt jelenti.,hanem azt, hogy a saját akaratát akarja érvényesíteni.

Az anyukája nagyon elrontotta a kislányt.

Légy következetes vele, ne engedj a hisztijének. Ha nem eszik, vidd el az asztaltól, és ne figyelj rá, amikor hisztizik, és ne lássa rajtad, hogy kiakadsz.

Hamar rájön, hogy nem ő irányít téged,hanem te őt.

2012. dec. 25. 21:24
 2/6 A kérdező kommentje:
De az a baj hogy mar ezt is "kitapasztalta" es ha nem foglalkozok vele akk. csapkodja, veri magat..
2012. dec. 25. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
az elsot nem kellett volna lepontozni, total igaza van. Ez egy neveletlen kis vadember, de nem csoda ha az anyja ennyire nem er ra vele foglalkozni. Kerdezo: szerintem mondd meg az anyjanak, higy kezdje el nevelni a kolyket, NEM a te dolgod, meg akkor sem ha allandoan anyakadba varrjak a gyereket!
2012. dec. 26. 05:43
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Az en kisfiam 2 ev es 2 honapos. Nallunk is elkezdodott a minden az enyem es te azert vagy hogy szolgalj...probalkozik.... szoval 2 eves olyan, mintha a falnak beszelnel sokszor. Dackorszak es a beprobalkozasok ideje. Le kell fektetned az alaptorvenyeket ha nallad van. ....es ha belepusztulsz is nyugodtnak es hatarozottnak kell maradnod. Valoszinu nem is vagytok egy hullamhoaaszon hiszen ha ugy lenne, nem idegesitene a kis vakarcs.

Kisfiam elkezdett utlegelni engem honapokkal ezelott. Egy terapeuta b.nom azt mondta, fogjam le es pont. Karok keresztben, a labait a te labaddal ugyancsak keresztben es ha megnyugodott es kepes viselkedni, mehet mikozben nagyon nyugodtan elmondod roviden: ez a viselkedes elfogadhatatlan amit csinalt nem ok stb. Ne legyen hosszu. Gyerekem nem viccelek 2 honap alatt elhagyta a fizikai fenyitest ramnezve. Masokat soha nem utott meg. az etetesnel olykor beadhatod a derekad ha van turelmed. Meg az en fiam is igenyli olykor pedig ugyesen eszik egyedul is. Megis...jol esik nekik az ilyen jellegu torodes.

Az elso valaszolo felre ertelmezi a szeparacios szorongas jelenteset - jol le is pontoztak szegenyt! Igazabol a szeparacios szorongas akkor jon mikor a kisember rajon, hogy anya es o nem egy darab tobbe. Ejjel felebred, kegyetlenul sir, keresi az Edesanyjat stb. koze nincs az akarathoz.

Teljesen normalis, hogy ragaszkodik a kislany az anyjahoz. Ennek igy kell lennie. De amikor anyaval peldalozik, nyugodtan mond meg neki, hogy te a rokona vagy nem az anyukaja. Figyelem drakula az osszes ilyenkoru gyerek! (attention whore) Az enyem is az. O is a foldhoz veri magat, vonyit mint akinek huzzak a hajat...megmondom az oszintet olykor lehorpintek egy kis pohar bort, hogy ne hagyjam el a jozan eszemet - mondtam is a ferjemnek, hogy alkesz leszek mire megno a fiunk..!!!hahaha

Ne vedd magadra barmit is mond, gondolj arra, nem a tied a kis hisztikriszti es hurra jon erte az anyja hamarosan! szenvedjen tole o is egy kicsit!

2012. dec. 26. 05:48
 5/6 A kérdező kommentje:
De egy hullámhosszon vagyunk, a fentiek alapjan talan ugy tunik nem szeretem elegge, pedig IGEN, imadom, es pont ezert nem engedek meg neki mindent! Mert anyuka megengedi neki hogy hasznalja az ollot, mert hisztizett, jajj kicsim csak egyszer, minusz egy ujj lett az oka. Igen kicsim, nyugodtan kopd ki a szonyegre a kajat, igy kell ezt mint az allatok, nem mondja, de agybaaaaaaajt kapok mikor latom hogy ez az okos, ertelmes kislany ilyet csinal, es miert csinal ilyet?? Mert az anya azt erezteti vele , hogy ez normalis!! Es kozben nez ram es nevet, mert tudja hogy EN nem engednem neki, sot, neki kene feltakarítania mert csak így tanulja meg, hogy rosszat csinalt! Ezek nem normalis dolgok, tudom hogy majd jon ide egy anyuka hogy en milyen rossz vagyok a kislanyhoz...nem, nem vagyok. A kislany ejfelkor fekszik le, van hogy hajnali 1-kor, velem 8-kor, és normalisan alszik. Nincs rutinja az anyukaval, mert azt hiszi eleg ha nagyon szereti...de ez nem eleg, szuksege van nevelesre..
2012. dec. 26. 13:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez a viselkedes egyre tobbszor jon elo, de még így is 20-szor jobb velem mint az anyukaval.. ha hazaer az anyuka, szinte 180 fokos fordulatot vesz, mert tudja h barmit megtehet. Például kiborít mindent, apró játékokat, de tényleg MINDEN játékát, közben vigyorog rám. Másnap meg ugye én vigyázok rá, keltem szépen, és már mondja hogy tegnap rossz volt. Szóval akkor már tudja hogy együtt kell szépen elpakolnunk, mivel direkt csinálta.:D

Fifikásak a gyerekek, én is az voltam, mindig sírtam mikor kicsi voltam bármit el akartam érteni, aztán kékülésig hisztiztem magam, kaptam is párat a fenekemre mégis itt vagyok. Én sosem adtam a kiscsajnak, de ahogy én is, ő is le fog ezekről szokni ha tudatos vagyok, csak jó irányban szeretnek haladni, se túl szigoró, se túl engedékeny lenni.

2012. dec. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!