Mi van ha kiborultok, megy ez tovább?
Ma nekem itt van a világ vége. Van 3 gyerekem 5 és fél,2 és fél és 1 évesek. Sajnos segítségem nulla. Tudom néhány ember nem tudja elképzelni, de NINCS segítségem. Már fél éve mondom páromnak, hogy most már el kéne mennem egy pár napra, mert megőrülök, de erre sosincs lehetőség. A napok telnek. Mindig összevakarom magam, hogy minden menjen tovább, de egyre sűrűbben jönnek azok a napok (amikor teljesen padlóra kerülök), amikből egyre nehezebben vergődök ki lelkileg. Már nem tölt fel semmi. Csak vagyok és rohadtul nem élvezem az életemet, ami nincs is. Tudom holnap megint összeszedem magam és minden megy tovább egy ideig...
Nem várok jó tanácsokat tőletek, csak mondjátok kérlek, hogy ti kilábaltatok-e már ilyenből. Had vigasztaljam magam, hogy lesz ez jobb is.
Nekünk 1 kisfiunk van, de gyakorlatilag ráment a kapcsolatunk. Mint 2 idegen olyanok vagyunk egymás mellett. Nem tudom mi lesz. Eljutottunk oda, hogy én csak a kisfiam miatt vagyok a párommal. Ő persze mit sem vesz ebből észre, bár ezt sem értem. Ha lettek volna kettesben töltött órák, máshogy lett volna, de erre nem volt igénye és senki sem vette észre a családban sem, hogy boldogtanalan vagyok, hogy nekem viszont kellett volna egy kis feltöltődés, volt pár próbálkozásom, de mindig én szervezzem le és találjam ki. Köszönöm nem! Borzasztó tanácstalan vagyok, hogy mitévő legyek, mert boldog nem vagyok, de a kisfiam miatt nem merem meglépni, hogy külön váljunk.
Keress egy bébiszittert, ha máshogy nem megy.
Én is így voltam, pedig "csak" 2 gyerekem van és segítségem is akadt olykor. Anélkül nem bírtam volna és szerintem a diliházban kötöttem volna ki :)
Gáz, de csak azóta lett jobb, amióta újra dolgozom. Igaz, fizikailag sokkal fárasztóbb, mégis összességében jobban érzem magam.
Tök hülye dolog, mert mostanában meg arra panaszkodom, hogy kb. 20 felé kell egyszerre figyelnem és ebből a 2 gyerek csak 2-t jelent, mégis ez valahogy más.
Maga az a tudat, hogy hasznos vagyok, hogy valahol számítanak rám, hogy fontos a munkám és megköszönik, akkora energiát ad, ami elég a többi dologra.
Na meg az anyagiak miatt is kevésbé fáj a fejem :)
Kérdezhetek pár dolgot?
Mennyi időd jut önmagadra?
Szoktál egyedül lenni? Akár csak elmenni bevásárolni vagy olvasni egy könyvet, esetleg magaddal foglalkozni? Vagy akár elmenni szépítkezni (fodrász, kozmetikus, pedikűr-manikűr, masszázs stb)?
Sportolsz valamit?
Van valami hobbid?
A pároddal mennyit vagytok kettesben? Akár este, miután a gyerekeket lefektettétek?
Az első és a második gyereknél is ugyanez volt, ugyanezt érezted?
Ma már újra ment tovább minden...egy darabig. :)
Sajnos a párommal kettesben 5 és fél éve csak összesen kb 10 alkalommal voltunk néhány órára és 1x egy estére. A kapcsolatunk már inkább összefogás a gyerekekért, mintsem szerelem. Az idő elvette ezt tőlünk. Talán, ha javul a helyzet minden visszatér, de néha már ezt sem hiszem el. A szülők távol és szinte sosem érnek rá, de ez még csak hagyján sajnos mindegyik olyan, hogy csak takarítani akarnak segíteni, de kijelentik, hogy ők ugyan a gyerekekkel nem tudnak játszani. Hát kösz... Jártam jógázni 3x tudtam elmenni, aztán a kislányom különórái miatt nem tudtam menni többet (vidéken lakunk, nincs más napom rá). Szépítkezni? 5 év alatt 2x voltam fodrásznál 1x anyukám fizette. Az estét nyár óta a gyerekekkel töltöm, mert most nem tudom máshogy megoldani ezt. A hobbim a kézimunka, de erre egy fikarsznyi időm sincs, mert mire előkészülök vele, addigra már rakhatom is el, arról nem is beszélve, hogy ezek veszélyesek, ha elöl hagyom. Sajnos nem jut elég idő magamra, de a párom ahol tud segít. A végső menekvés, ha elmegyek bevásárolni (ételt), amikor a párom hazaér.
De látom más is van így. Sajnos. De tudjátok, talán ha nagyobbak lesznek... :)
Valamit tutira én csinálok nagyon rosszul. Ez biztos.
Annak, aki nem akarja elhagyni a férjét a gyerek miatt:
Csak a gyerek miatt ne tegyél ilyet, mert ha nagyobb lesz őt fogod hibáztatni, amiért félrement az életed, és az se neki se neked nem lesz jó. De azért meggondolandó miből akar kilépni az ember, lehet, hogy a szerelem még visszatér.
Amúgy örülök, hogy vannak nekem. Imádom őket. És azért vállaltam ennyi gyereket, mert mindig is ezt szerettem volna és az idő nagy részében elégedett is vagyok, csak nyár óta van rajtam ez a bolondéria, amiből nem vergődök ki. Persze ennek más oka is van.
Mindegyikőtöknek kitartást és Áldott, Boldog Karácsonyt kívánok! Mert az tuti, hogy nincs nagyobb öröm, mint a boldog kis arcukat látni, amikor meglátják a fát. :)
Előző vagyok.
Figyelj, csak úgy lehetsz teljes értékű ember, ha nem sajnálod önmagadra az időt.
A gyerekeknek és a háztartásnak nem az a napi fél-1 óra fog hiányozni, amit önmagadra fordítasz, hanem az energiád, ami lassan teljesen elfogy, ha nem törődsz magaddal (tudod, a Garnier is megmondta) :)
Az önfeláldozás rövid távon talán működhet, de hosszú távon semmiképpen. Elsősorban te magad mész tönkre, de ezzel tönkreteszed a pároddal való kapcsolatodat és persze valamennyire a gyerekek életét is. Így egy olyan kép alakul ki a gyerekekben az anyaságról, hogy az egy teljes önfeláldozást igénylő dolog és vagy nem kérnek majd belőle vagy ők maguk is ilyenek lesznek.
Tudom milyen ez, mert a párom anyja is ilyen, após kamionozott, így sosem volt otthon, segítség nulla, így anyós is szépen leadta az igényeit és csak a gyerek-munka-háztartás létezett számára mindig is. A párom ebbe nőtt fel, így számára ez a természetes, ezért elég sok vitánk volt amiatt, hogy én viszont nem szerettem volna feladni önmagam, csak mert anya lettem.
Nem értek pár dolgot: miért töltöd az estéket a gyerekekkel? Velük vagy egész nap, nem? Szerintem a saját érdekedben és a kapcsolatod miatt is érdemes minél korábban lefektetni a gyerekeket, hogy utána tudj egy kicsit szusszanni még és legyen energiátok egymásra a pároddal.
Amúgy ő igényelné ezt? Vagy ő is bele van fásulva ebbe az életbe?
A jógán kívül nincs más lehetőség? Ha nincs, akkor akár a futás vagy az otthoni torna is jó lehet, de persze ezeket a legkönnyebb halogatni és félretenni :)
Azt sem értem, hogy miért csak 2x voltál fodrásznál az 5 év alatt. Persze, ha nincs rá igényed, az más, akkor nem szóltam, de kevés olyan nőt ismerek, aki 2,5 évente jár fodrászhoz :)
Szóval ne félj egy kicsit önzőnek lenni, mert hidd el, hogy megtérül :)
Vekerdy Tamás mondata sokszor eszembe jut: "A gyerek iszonyatosan fárasztó, kiszívja a vérünket, lerágja a húsunkat, ezért meg kell tőle szabadulni néha... Élni kell néha, hogy utána egy jól szívható-rágható anyát kapjanak vissza a gyerekek."
Innen idéztem: [link]
Bocsi, ha mellé nyúltam pár dologban és persze én sem vagyok tökéletes, csak elméletben tudom jól a dolgokat, a gyakorlati megvalósítás sokszor nekem sem megy :)
Boldog, békés Karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!