Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen anya az olyan, aki...

Milyen anya az olyan, aki elfelejti beadatni az egyik kötelező védőoltást a gyerekének?

Figyelt kérdés

Ez pont egy éve derült ki,mikor beteg lett a gyerek.

Semmit nem törődik a mostmár 6 éves kislánnyal,gyakran egyedül hagyja fél napokra a lakásban. Én nem értem az ilyen szülőket. És ilyenkor hol van a gyámügy és hol volt a védőnő,meg a gyerekorvos,mikor nem kapta meg az oltást a gyerek?

Mit gondoltok erről?

2012. dec. 20. 12:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Jó de nálad egy-két hét múlva eszedbe jutott. Neki meg x év múlva.Azért szerintem van különbség!
2012. dec. 20. 18:14
 12/15 anonim ***** válasza:
Hol van a védőnő, meg a gyerekorvos? Nekem négy éves lesz a lányom, két éves kora óta semmit nem tudok a védőnőről. Akkor láttam utoljára. Tegyél Te valamit ez ellen. Menj be az oviba, keresd meg a gyámügyet. Ha rokon kislányról van szó, lépj te, hogy jobb élete legyen a gyereknek.
2012. dec. 20. 22:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Nem veszekedésnek, és okoskodásnak szántam a leírtakat (egyébként nem csak elméletben tudom az ilyeneket, mert gyermekjóléti-családsegítő szolgálatos vagyok).

Csak tudod már sok mindent láttam, tapasztaltam. És egy mondatod kicsit "bántott". Mások már megtették, amit meg lehetett....

De ne mással takarózz könyörgöm! Ha aggódsz azért a kislányért, akkor addig menj, míg nem történik valami. És igen, ki lehet hívni a gyámügyet, rendőrséget, mikor tudod, hogy egyedül van órák óta a lakásban. Tudod, nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Könnyű ide kiirkálni, hogy juj, milyen anya az ilyen? Hát ilyen, már ha anyának lehet mondani.

De az oltásról szól a fő kérdésed, az meg nem csak az anyuka felelőssége, ott igencsak megüthette volna a bokáját a védőnő, gyerekorvos is, őket is be lehetne perelni, hogy nem szólították fel az anyukát az oltás beadására. Nem is értem, mert nem is mehet közösségbe egy gyerek, ha nincsenek meg a kötelező oltásai. Vagy oviba se jár a kislány? Mert akkor ezért megint fel lehet jelenteni az anyukát, mivel óvodaköteles a kislány. Ha meg jár, akkor ott hogyhogy nem vették észre, hogy alultáplált, szellemileg lemaradott? (igaz nálunk is van olyan, aki otthon nem kap megfelelő ételt, de azért az oviban 3szori étkezés van és ott esznek).

2012. dec. 20. 22:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Már iskolás,mert lassan 7 éves lesz.Bár nem is értem,mért nem fogták vissza. Gondolom,mondanom sem kell,hogy speciális iskolába járatják és ez az anya döntése volt.

Megmondom őszintén,hogy nem egy városban élünk,így nem tudom,mikor van egyedül a gyerek és mikor nincs. Igen,talán engem is el lehet ítélni,hogy nem futottam a rendőrségre,gyámügyre,de ha az apuka szavára is tettek nagy ívben akkor egy távolabbi rokon aki még ráadásul nem is ugyanabban a városban él...na de nem mentegetem magam és az is benne van a pakliban,hogy sokan csitítgattak,hogy ebből családi háború lesz,ne ugráljak és hatott a "megfélemlítés". Aztán lehet most fröcsögni,kíváncsi vagyok hány ember avatkozik bele valóban egy idegen család életébe! (persze gondolom,itt mindenki példamutató ezen a téren...)

2012. dec. 20. 22:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezt mondjuk épp nem a szülőnek kell számon tartani, hanem az orvosnak es a védőnőnek. Nálunk a védőnő minden látogatásakor elmondta, hogy mikor lesz a következő kotelezo oltás, az es érdekesség elott 2 héttel felhívott vagy eljött, aztán a hivatalos dátum napján ujra jelentkezett, ha addig nem voltunk valami miatt. Azért egy anyának van jópár dolga es nem kifejezetten a védőoltás körül forognak a gondolatai, ha mar nem egy csecsemőrol van szó.
2012. dec. 21. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!