Visszaadtam. Rosszul tettem?
Az ovipszichológussal beszéltem, és azt mondta, hogy ha a szülő javasolja a cumi odaadását, az nem a gyerek saját döntése, és 10 esetből 6 alkalommal megbánja a kicsi, és kéri vissza. Ilyenkor nyugodtan vissza lehet adni, mert simán elhagyja majd, ha eljön az ideje.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, jól tetted, majd elhagyja, ha ő úgy érzi. Hoiszen a mikulásnak nem ő akarta odaadni, csak hagyta magát rábeszélni:)
És fontosabb, hogy nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott a kicsi.
Nagyon jól tetted, hogy visszaadtad, és majd mesélj neki a JÓ Télapóról, aki NEM viszi el a gyerekek cumiját. A legrosszabb, amit csinálhat a szülő, hogy a Télapóval viteti el a cumit, garantáltan egy életre megutálja a gyerek a Télapót.
Úgyhogy most hajrá, legyen a gyereknek újra bizalma a Télapó felé, ez rajtad múlik, mesélj neki csupa szépet és jót.
A cumit meg majd lerakja magától.
Én lányom az ujjszopásról szokott le önszántából 3,5 évesen.
Szerintem jól tetted,hogy visszaadtad,majd elhagyja ha megérik rá!
Szegényke így látatlanba is sajnálom,hogy hiányozhatott neki az ő kis cumikája!
Igen sajna mi szülők nemtudjuk felmérni,hogy mikor van itt az idő a cumielvételre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!