Mennyire játszik el egyedül 3 éves gyermeked?
Illetve mennyire elvárható , hogy már egyedül is el legyen?
Sajnos egyedül nincsen el a kislányom, egész nap rángat, hogy menjek vele játszani.De sajnos nem tudok annyit, amennyit szeretne, mert van egy kistestvére is, illetve az én nyakamon az egész háztartás.Gyakran kell nemet mondanom kérésére, ami miatt nagyon lelkiismeret furdalásom van, és nem érzem magam jó anyának.Ebben az életkorban mi a normális?
Azt nem tudom, hogy mi a normális, van olyan kislány a családban, aki egyedül is eljátszogatott, de van olyan is, aki olyan, mint a te kislányod.
Szerintem mondd neki, hogy vigye ki a játékokat a konyhába, rajzoljon az asztalon, vagy csinálj neki liszt-víz gyurmát, amíg te főzöl vagy mosogatsz, addig sincsen egyedül. Vagy ha takarítasz adhatsz neki valami kis rongyot, hogy segítsen, ők ezt nagyon élvezik még. Próbált bevonni úgy a háztartásba, hogy játéknak fogja föl, és akkor két legyet ütsz egy csapásra. :)
már egész jól, de kell neki saját idő is.
Adjál neki színezőt, építőkockát, cserélgesd a játékokat, enyém pl. a kirakót is nagyon szereti, nyomdát...
Ami viszont kiválthatta az anyamániát, az a kistesó, emiatt napi 30 óra is kevés lenne neki...
Az enyém remekül elvan, néha már túlságosan is....
Persze, kényelmes ha félórákat épít, meg elvonatozgat, meg dobol/zenél, de emiatt ha jön, hogy segíteni akar pl. főzni, vagy kéri hogy játsszunk, akkor megyek (még nincs kistesó).
Egyébként dolgozom, ő most kezdi az ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!