Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki nem vallásos, azt mit...

Aki nem vallásos, azt mit mond karácsonykor a gyerekeknek, ki hozza az ajándékokat?

Figyelt kérdés
2012. dec. 17. 00:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
én sem vagyok vallásos, ennek ellenére a Jézuska hozza az ajándékokat
2012. dec. 17. 21:47
 22/23 anonim ***** válasza:
Mi karácsonykor a szeretetet, a családot, egymást ünnepeljük. De tudják az is a gyerekek, hogy ekkor született a kis Jézus, készítettünk betlehemet is, mert szeretném megadni nekik az esélyt (a legnagyobb iskolás, 2 éve jár hittanra, érdekli, de nagyon nem mélyül el benne), és nálunk is a Jézuska hozza az ajándékot. Szenteste el szoktunk sétálni a templomba megnézni a betlehemet, de a misét már nem várjuk meg. Én nagyon önző okokból szeretném, ha még egy jó darabig elhinnék, hogy az ajándékot a Jézuska hozza: annyira jó látni rajtuk, hogy mennyire várják, hogy vajon az a mesebeli lény hoz-e nekik ajándékot, hogy tényleg látja-e, milyen jó gyerekek voltak egész évben... Én a mese varázsa miatt teszem, mert addig gyermek a gyermek, amíg elhiszi a meséket, és ez egy nagyon szép mese (mármint hogy egy természetfeletti lény ajándékot osztogat a jó gyerekeknek).
2012. dec. 18. 20:45
 23/23 anonim válasza:
46%
Mondj Jézuskát. Én kisgyerekként tökre nem jöttem rá, hogy ez a Jézuska valójában Jézus Krisztust jelenti. Majd pár év múlva elmondod neki az igazságot. :-)
2012. dec. 20. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!