Aki nem vallásos, azt mit mond karácsonykor a gyerekeknek, ki hozza az ajándékokat?
Akkor is Jézuska!
Az én családom se volt vallásos, mégis Jézuskát mondtak.
Én kiskoromban Jézuskát egy kis angyalnak képzeltem el.
Be is zavart, amikor megláttam, hogy Jézus egy felnőtt férfi a filmekben, saruban, köpenyben, szakállal...
Na, de ekkor már voltam 7-8 éves is, addig meg nem érdekelt, csak az ajándék.
jézuskát... az hogy nem vagyok vallásos nem jelenti azt, hogy mindent tűzre vetek ami vele kapcsolatos. ennyi erővel mit mondok neki, hogy mi a karácsony.
Amennyire emlékszem nekem elmondták az egészet, még a képes bibliát is elolvasta anyukám mese gyanánt, pedig tényleg nem vagyunk vallásosak. Nekem nem tűnt fel, hogy ez nem stimmel így. Annyira természetes volt, hogy a jézuska ajándékot hoz. Nem tettem fel keresztkérdéseket.
Az hogy ti nem vagytok vallásosak miért döntötted el hogy a gyereked se legyen az. Legalább az esélyt add meg neki azzal hogy azt mondod hogy a Jézuska hozza az ajándékot.
A karácsonyt hogy magyarázod neki, mit ünnepeltek?
Ha vallásos vagy ha nem az ünnepek és a Biblia alap ismerete az általános műveltséghez hozzátartozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!