Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem adatom be a kötelező...

Ha nem adatom be a kötelező 15 hónapos oltást a lányomnak, megbüntetnek?

Figyelt kérdés
A lányom, ahogyan már említettem is, 15 hónapos. Most beteg szegénykém, rettenetesen csúnyán köhög, lázas is volt, ezért most nem vittem oltásra. Viszont elég sok rosszat olvastam erről az oltásról, többek között olyanokat, hogy nagyon sok kisgyermeket egyetlen oltás sem viselt meg, kivéve ezt az oltást... Volt olyan gyerek aki 1 héten át magas lázzal küzdött, kiütéses lett ... Kicsit megijedtem, hiszen az én lányom most is beteg, nem akarom, hogy 2 hét múlva ismét visszaessen a betegségbe! Nem lehetne valahogy ezt az oltást "odázni" vagy esetleg nem beadatni? Ne nézzetek felelőtlen szülőnek, megvan a magam véleménye az oltásokról, ami nem feltétlenül pozitív...Minden kötelezőt beadattam de ezzel együtt féltem is a gyermekem.
2012. dec. 12. 17:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Igen, muszáj beadatni, különben lecsuknak.

Ami azt illeti, hogy nem vicc maga a betegség, hát az unokaöcsém és a szülei is inkább választották volna a rózsahimlőt, mint hogy a 15 hónapos gyerekük az oltás (ritka!) mellékhatásaként egy életre 1-es típusú cukorbeteg lett...

2012. dec. 13. 09:11
 22/24 A kérdező kommentje:
Na látjátok ezért nem akarom ... :( Most itt annyi rosszat felsoroltatok, hogy egyszerűen már rettegek ettől az oltástól!!
2012. dec. 13. 09:14
 23/24 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es. Az oltási betegség nem fertőz!!!!!!

Mikor a kisfiam 15 hónaposan megkapta, a kislányom még 2 hónapos se volt, mégse kapott el semmit a fiamtól, aki az oltás után 1 héttel belázasodott és kiütések jelentek meg rajta. Direkt ezért kérdeztem rá az orvosra, hogy ezek ugye nem fertőznek, mert a tesó még nagyon pici és határozottan állította, hogy az oltási betegség tünetei nem fertőznek. Ugye tudjuk, hogy a kanyaró igen agresszívan fertőz, mégse lett beteg a kislányom, aki tápszeres volt sajnos, tehát nem lehet mondani, hogy az anyatej védte meg.

Több cikk is írja, hogy az oltási betegség nem fertőz:

www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo-oltasi-beteg-kismama.aspx

"2.élő kórokozó tartalmú oltások. MMR és a bárányhimlő ellen NEM fertőzést okoznak, csak a tünetek emlékeztetnek magára a betegségre - ezért hívják oltási betegségnek.

Az oltási betegség NEM FERTŐZ,terhesre,immonológiailag sérült egyénre NEM veszélyes."

2012. dec. 13. 10:19
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem az oltási betegségere írtam, hanem arra, h az oltott gyerek hetekig fertőzhet

Viszont a szomszédunk lánya (nagyobb) megkapta a bárányhimlő elleni 1. oltást, és ő és a kisebb testvére is 1 héten belül bárányhimlősek lettek. Mindezt egy kis faluban, ahol azért, ha lenne fertőzés, feltűnő lett volna - mármint, h van mástól is elkapni...

2012. dec. 13. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!