Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem adatom be a kötelező...

Ha nem adatom be a kötelező 15 hónapos oltást a lányomnak, megbüntetnek?

Figyelt kérdés
A lányom, ahogyan már említettem is, 15 hónapos. Most beteg szegénykém, rettenetesen csúnyán köhög, lázas is volt, ezért most nem vittem oltásra. Viszont elég sok rosszat olvastam erről az oltásról, többek között olyanokat, hogy nagyon sok kisgyermeket egyetlen oltás sem viselt meg, kivéve ezt az oltást... Volt olyan gyerek aki 1 héten át magas lázzal küzdött, kiütéses lett ... Kicsit megijedtem, hiszen az én lányom most is beteg, nem akarom, hogy 2 hét múlva ismét visszaessen a betegségbe! Nem lehetne valahogy ezt az oltást "odázni" vagy esetleg nem beadatni? Ne nézzetek felelőtlen szülőnek, megvan a magam véleménye az oltásokról, ami nem feltétlenül pozitív...Minden kötelezőt beadattam de ezzel együtt féltem is a gyermekem.
2012. dec. 12. 17:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Elodázni el lehet, nincs azzal semmi baj.

De kénytelen vagy beadatni, ha nem akarsz sittre kerülni.

2012. dec. 12. 17:10
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha csúszik egy kicsit, de mivel kötelező oltás, így be kell adatni. Ha nem, megbüntethetnek! Nálunk is ez van, beteg a lányom, holnap kellene beadatni, de nem viszem el. Azért is, mert még csak 14,5 hónapos. Mi majd január elején visszük el.
2012. dec. 12. 17:11
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a nevében: kötelező!!!!!!!!!
2012. dec. 12. 17:12
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Elhalasztani lehet, sőt, ha most beteg a lányod akkor az orvos úgysem adja be neki.

Nem beadatni viszont nem lehet, nem véletlenül "kötelező". Büntetést fognak kiszabni és amíg be nem adatjátok, nem mehet közösségbe.

5/24 A kérdező kommentje:
Börtönbe zárnának érte??? Ez komoly??? Azért nem gondoltam, hogy ez ennyire súlyos ... Én inkább pénzbírságra gondoltam.
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak, hogy megbüntethetnek, de semmilyen közösségbe nem vihetnéd oltás nélkül a gyereket.
 7/24 A kérdező kommentje:
Nyilván, gondoltam, hogy nem kerülhető el, csak félek. Nálunk a családban volt egy gyermek aki egy ajánlott védőoltás beadása után meghalt...Teljesen leépült az immunrendszere és 1 évesen elhunyt...Azóta betegesen félek ezektől az oltásoktól... Igaz az orvosok vitatták/vitatják, hogy csak az oltás miatt történt -e, de valamennyire közrejátszott...
2012. dec. 12. 17:13
 8/24 anonim ***** válasza:
86%
Akár félsz tőle, akár nem be fogják adni a gyereknek. Azért, ha nincs rá bizonyíték, nem kellene egy gyermek halálát egy oltásra fogni.
2012. dec. 12. 17:16
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország- sok országgal ellentétesen- és így írom hála az égnek! jó oltási programmal rendelkezik.

Az "MMR" oltás sokaknak félelmetes, de inkább 3-4 napig tartó , kezelhető láz, mint annál nagyobb gubanc.

A 15 hós oltás azért különbözik, mert ebben élő, legyengített kórokozók vannak, gyakorlatilag védekezni kezd ellenük a szervezet, ezért vannak (lehetnek) "tünetei", és az a jó.

2012. dec. 12. 17:17
 10/24 anonim ***** válasza:
88%

Ez most komoly?

Minden oltásnak vannak kockázatai, de ha nem adatod be és véletlenül elkapja, akkor sokkal nagyobb baj lehet belőle. Ez nem játék!

És igen, megbüntethetnek érte.

Ha beteg, akkor amúgy sem adják be az oltást, hanem csúsztatnak.

Amúgy meg az én fiam egyik oltásnál sem lázasodott be vagy nem lett náthás. Annyi, hogy 1-2 napig nyűgös volt vagy picit bedagadt az oltás helye, de ennyi. Nem mindenki reagál egyformán.

Amúgy azt is elolvastad, hogy mikkel jár együtt egy olyan betegség, ami ellen beoltják vagy csak azt, ami kockázata lehet az oltásnak? Lehet nem ártana azt is elolvasni.

2012. dec. 12. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!