Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lát mostanában soka...

Miért lát mostanában soka nyuka "autisztikus" tüneteket a gyerekeken?

Figyelt kérdés

Ne haragudjon meg seni, de azt vettem észre, hogy mostanában egyre több a hasonló kérdés:

...szerinttetek ez lehet autisztikus jel, baj lenne a gyerekemmel...stb...stb...

Tudom, hogy ez a téma most nagyon előtérbe került, de úgy érzem, hogy most már ha egy kicsi forogni mer maga körül arra már "ráhúzzák" hogy lehet, hogy autisztikus és ki kell vizsgáltatni..

Persze, figyeljenek az anyukák és ha eltérést észlelnek kérjék ki szakember segítségét...de nem vigyük már túlzásba :(

2012. dec. 12. 12:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek veled!

Azt megértem, hogy minden szülő aggódik, de lassan megfigyelhető jelenség, hogy minden 2. ember botcsinálta pszichológusnak képzeli magát. Ha anyuka feltesz egy kérdést, ne adj' Isten szerepel benne EGYETLEN olyan viselkedéses jellemző, ami beleillik az autizmus tünettanába, minimum egy olyan választ kap, hogy biztos autista a gyerek. Anyukának ez eddig eszébe sem jutott, most gyorsan rákeres, árgus szemekkel figyeli a gyereket és már be is indul a téves címkézés.

Az természetesen egészen más eset, ha valaki aggódik, és elmegy egy szakemberhez, ahol hivatalos állásfoglalást kap. De felelőtlenül ne ragasztgasson rá hozzá nem értő ismeretlen ember (aki életében nem látta a gyereket, nem diagnosztizálta)címkéket csak azért, mert a 60. ismerősének a szomszédjának a gyereke is autista és ezt meg azt hallotta róla és jaj, ez ráillik a kérdéses gyerekre is.

A szakembereket annyiban megvédeném, hogy sokszor a szülői nyomást, félelmet, bizonytalanságot felismerve írnak elő pár foglalkozást a gyereknek, csak azért, hogy a szülő megnyugodjon, noha a gyerek "határán" van csak egy-egy rendellenességnek. Lélektanilag ezzel talán többet segítenek, mintha simán elküldenék útjukra őket. Pénzéhesek meg nyilván köztük is vannak, de én pl. inkább azt tapasztalom, hogy a jó szakemberekhez baromi nehéz bejutni, mert egymásnak adják a páciensek a kilincset; nincsenek rászorulva, hogy mondvacsinált indokkal pácienseket gyártsanak maguknak. És náluk is szemléletfüggő a dolog, az óvatosabb nyilván inkább rálép egy kevésbé fajsúlyos esetre, mert hisz abban, hogy ha elkezd vele foglalkozni, akkor segíthet. Más viszont tényleg a súlyosabb eseteket vállalja csak be, ahol tényleg látványosabb fejlesztés érhető el (jó esetben persze).

2012. dec. 12. 13:55
 12/14 anonim ***** válasza:

4/10 ma 13:09 válaszolónak!

Remélem, nektek nem kell Dévény tornára járnotok.

Az egyik gyerekemet 2 évig hordtam, a másikat 2 hónapja hordom.

Az elsőnél nagyon indokolt volt, a másodiknál kevésbé. A gyógytornász rám bízta, hogy akarom-e hordani, mert "határeset" a problémánk.

Nem biztos, hogy úgy van minden ahogy leírtad...

2012. dec. 12. 13:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Bocsánat én is a dévényes témához szólnék hozzá és esküszöm nem akarom lehurrogni azt az anyukát aki felhozta a témát!

Szóval kisfiam majd 11 hónapos volt mikor még csak kúszott de nem mászott és egyik nap felállt bútórba kapaszkodva!Na én úgy gondoltam megnézetem egy dévényessel mert nem valami túl jó ha a mászás kimarad!

A dévényes azt mondta az ég világon semmi baja a fiamnak,mondott 1-2 gyakorlatot amit itthon kellet gyakorolnunk és feltétlen rám parancsolt,hogy 1 hónapon belül telefonáljak,hogy van-e változás(még a naptárjába is felírta)

NEM KÉRT PÉNZT,MONDVÁN AZ ELSŐ ALKALOMMAL CSAK ÁLLAPOTFELMÉRÉS VAN,ÉS NEM RENDELT VISSZA MINKET 10 ALKALOMMAL!!!!

Szóval csakhogy tudjátok ilyen is van...

Mellesleg 2 hét múlva mászott a fiam...

2012. dec. 12. 14:00
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is találtam ilyen tüneteket a kisfiamon - és tudod miért? Mert túl sokat olvasgattam esténként a gyakori kérdéseket :) Most már heti egyszer felnézek ide, és a fiamnak sincs semmi baja azóta :)

Hasznos ez az oldal, de sok az egymás paráztatása is.

2012. dec. 12. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!