Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autista kisgyermek tünetei az...

Autista kisgyermek tünetei az alábbiak?

Figyelt kérdés

Tegnap a védőnő eljött hozzánk és ő mondta, hogy szerinte nem autista a kislányom, de mintha a tünetek azok lennének, ezért elküldött egy gyógypedagógushoz. Holnapra van már időpontunk.

A tünetek:

- Kb 1 évesen amikor megtanult járni nem sokkal utána elkezdett ugrálni.

- néha rázza a fejét és forog körbe.

- nappal a szobájába szó nélkül elalszik, este viszont velünk alszik. valamikor hozzám bújva.

- a kérdések kb 60%-ra nem válaszol, vagy csak ha mégegyszer megkérdezem.

- ha valaminek örül néha ugrálva rázza a kezét.

- nyugodt dolog, téma is kihozhat belőle izgatottságot.

- mesenézés közben gyakran izgul és össze-vissza ugrál a kanapén.

- ha a férjem, a kistesó és én nézünk pl valamilyen mesét, és ő a másik szobába van, szó nélkül odajön hozzánk, de valamikor más jobban érdekli.

- A kislányom 3 éves a kistesó 17hós naponta többször hívja játszani, vagy csak úgy hogy legyen ott vele. Nagyon szeretnek együtt lenni.

- Néha lábújhegyezik, kiskorában nagyon sokat, most azért már kevesebbet.

- Nagyon tud szeretni és engedi magát szeretni. A védőnénihez is odabújt.

- A nem tetszését néha hangos felkiálltással mutatja ki. Pl. Hintázik és nem akarja lökni magát, ekkor mondja hogy gyorsabban én mondom neki hogy lökd magad. ekkor ő Lökd magad.

- kisebb korában rajzolt vonalakat, sokat rajzoltunk. Most inkább azt kéri, hogy én rajzoljak.

- Nem szokott merengeni.

- Ha a kistesó elveszi a játékot, nem hisztizik, de valamikor mondja ez az enyém.

- Mondatokat mond, de néha motyog, pl anya te mit főzől? gyere csiklandozz meg a hajaddal a szőnyegen! kb 2,5 éves volt amikor elkezdett beszélni, és sajnos még volt neki cumija, de 1hónapon belül sikerült elhagyni.

Segítséget szeretnék kérni, hogy ezek a dolgok alapján lehet valami probléma, valamennyire lehet javítani a helyzeten? a válaszokat előre is köszönöm

2012. dec. 12. 10:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a kislányod teljesen normális... semmi kirívó dolog nincs azokban amit leírtál... Szerintem minden gyerek autista lenne ha ezek lennének a "tünetei". Azt vettem észre, hogy mostanában a legapróbb dolgok miatt is azt mondják a gyerekekről, hogy autista vagy aspergeres... szerintem ne aggódj!
2012. dec. 12. 11:56
 12/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

A kislányom már éjszakára is szobatiszta, nem kiabálva beszél, nem tépked semmit. Amúgy ami miatt felvetődött az autizmus kérdés, hogy nem válaszolt a kérdésekre. A fejrázás,forgás, lábújhegyezés. És az hogy elég ficánka. Lehet, hogy inkább az ingerszegény környezet miatt van, nem sokat járunk el itthonról, főleg így télen, de amúgy nyáron kint voltunk az udvaron, bent akkor is csinálta ezeket. Kint viszont nem csinálja ezeket a dolgokat,de általában külön játszik. Bent viszont szereti ha mindenki együtt van. Holnap megyünk és megmondja a gyógypedagógus. Köszönöm mégegyszer. Ha még van valakinek észrevétele, légyszíves írjon.

2012. dec. 12. 12:13
 13/20 anonim ***** válasza:

A holnapi vizsgálaton nem biztos, hogy kapsz pontos diagnózist!

Főleg, ha tényleg felmerül az autizmus.

gyógypedagógus

2012. dec. 12. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:

én fiam autista gyanús, így elég jártas vagyok a témában mostanában :(

elég sok autista tünetet felsoroltál, én azt mondom, hogy ezekkel a gondokkal valóban felmerül a gyanú, amitől még egyáltalán nem biztos, hogy az is.

nagyon jó, hogy elviszed orvoshoz, de lelkileg készítsd fel magad mert választ majd 1-2 év múlva fogsz csak kapni, addig is félévente lesznek felmérések, kontrollok, több lépcsős vizsgálatok ha úgy ítélik meg, hogy fenáll a gyanú.

2012. dec. 12. 12:32
 15/20 anonim ***** válasza:

szia!

Én már 23 éves vagyok,de visszagondolva elég sok minden igaz rám amiket leírtál a kislányodnál,nagy örömömben ugráltam és csapkodtam a kezeimmel mint egy madár,bármilyen filmet néztem hihetetlen izgatott voltam,elég eleven és mozgékony gyerek voltam a suliban nehezen bírtam ki a 45 percet még tizenévesen is,sokat gondolkodtam el,álmodoztam,nagyon tudtam mindig is szeretni,és szeretem aha ölelgetnek,szeretgetnek,a memóriám kicsi korom óta kifogástalan,de ami nem érdekel azt nem tudtam soha megtanulni.Elég sok autistákra jellemző tünetem volt,de anyukámban sose merült fel,hogy az lennék,később csak az jött ki nálam,hogy rejtett balkezes vagyok,és a jobb agyféltekémet használom inkább,mint a balt ezért is vagyok nagyon érzelmes,érzékeny típus.

2012. dec. 12. 13:06
 16/20 A kérdező kommentje:
Bennem sem merült fel soha, hogy a kislányom esetleg autista lenne. A 3 éves státusz alkalmával, megkérdeztem a védőnőt, hogy normális-e hogy ha kérdezzük akkor legtöbbször nem válaszol. Ő ekkor azt mondta, hogy kijön és megnézi a saját közegébe. Na gondolhatod, hogy mikor mondta, hogy mintha a hajlam e felé hajlik. Leforrázott a dolog. 4 évet vártunk rá. 5 inszemináció és 1 lombik után sikerült teherbe esnem vele. A szemünk fénye..., aztán másfél év után spontán egy kisfiú. Ez a sors,mindent el kell fogadni.
2012. dec. 12. 13:21
 17/20 A kérdező kommentje:

Leírom, hátha esetleg valakit érdekel.

Ma voltunk a gyógypedegógusnál.Nincs semmi probléma a kislányomnál. A kérdéseik 90%-ra válaszolt, kommunikált. Szépen játszott másokkal. Az mondták hogy az én általam leírt jellemzők alapján egyáltalán nem mondható hogy autista lenne a lányom.Nagyon értelmes. Széles látókörű. A hiba a mesenézés, amin annyira izgul, mert neki az valóságos is lehet és az ovodába járás, mindent megold, mert én már kevés vagyok itthon neki. köszönöm mégegyszer a válaszokat

2012. dec. 13. 17:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy nincs gond, további jó egészséget nektek :)
2012. dec. 13. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Nagyon örülök, hogy semmi gond vele. Most màr leìrom, MIG először nem akartam, mègpedig, hogy nem tudom mièrt kell ùjabban minden pici nem egèszen normàlisnak tűnő viselkedèsre ràhùzni valamit. Mostanàban, aki csak kicsit is elevenebb, màr hiperaktìv ès egyre több az autista gyanùs is, holott szerintem a nagy többsègèben semmi baja a gyereknek.

Minden jòt Nektek!

2012. dec. 13. 17:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Most olvasom a kérdésedet. Lányom még csak másfél éves, de én úgy érzem valami nem stimmel vele. Ő is szokta a fejét rázni, és sokszor kell neki szólni, mire felfigyel. Én holnap fogok felhívni egy gyógypedagógust. Igazából az érdekelne, hogy korábban egyáltalán nem mondta senki, hogy gond lehet vele? A gyógypedagógus mennyi időt töltött vele? Tett fel neked is kérdéseket, vagy csak megfigyelte és feladatokat kellett csinálnia?
2012. dec. 16. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!